Jack La Rue

Jack La Rue

Jack La Rue (3 de mayu de 190211 de xineru de 1984) foi un actor teatral y cinematográfico estauxunidense.

Jack La Rue35mm film frames.svg
Jack La Rue in For Heaven's Sake.jpg
Vida
Nacimientu

Nueva York3  de mayu de 1902

[2]
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Muerte

Santa Monica11  de xineru de 1984

[2] (81 años)
Sepultura Cementeriu de Holy Cross
Causa de la muerte infartu de miocardiu
Oficiu
Oficiu actor, actor de teatruactor de cine
IMDb nm0479011
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

El so verdaderu nome yera Gaspere Biondolillo, y nació na ciudá de Nueva York.

Empecipiar nel ambiente teatral neoyorquín, trabayando en siete producciones en Broadway ente 1923 y 1931, según la Internet Broadway Database.

Darréu de treslladó a Hollywood, onde actuó en numberoses películes, principalmente en papeles de lladrones y gángsters. Unu d'esos papeles foi'l qu'interpretó xunto a Richard Cromwell nel drama d'Universal Pictures Enemy Agent (1940).

Jack La Rue finó por causa de un ataque cardiacu en 1984 en Santa Mónica (California). Foi soterráu nel Campusantu de Holy Cross en Culver City, California.

Filmografía parcialEditar

  • Night World (1932) (ensin creitos)
  • Virtue (1932)
  • Adiós a les armes (1932)
  • Christopher Strong (1933)
  • The Story of Temple Drake (1933)
  • To the Last Man (1933)
  • Special Agent (1935)
  • Remember Last Night? (1935)
  • Under the Pampes moon (1935)
  • Captains Courageous (1937)
  • Charlie Chan in Panama (1940)
  • Enemy Agent (1940)
  • The Sea Hawk (1940)
  • Footsteps in the Dark (1941)
  • The Desert Song (1943)
  • The Spanish Main (1945)
  • Dakota (1945)
  • Road to Utopia (1946)
  • Murder in the Music Hall (1946)
  • My Favorite Brunette (1947)
  • For Heaven's Sake (1950)
  • Robin and the 7 Hoods (1964)

Enllaces esternosEditar

  1. 1,0 1,1 Biblioteca Nacional de Francia. «autoridaes BNF» (francés). Consultáu'l 10 ochobre 2015.
  2. 2,0 2,1 Afirmao en: Find a Grave. Identificador Find a Grave: 1544. Apaez como: Jack La Rue. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.