Abrir el menú principal

Jacob Adam "Jake" McLaughlin (7  d'ochobre de 1982Paradise Traducir) ye un actor estauxunidense. Ye conocíu por interpretar a Gordon Bonner en In the Valley of Elah y a William Tate en Believe.

Jake McLaughlin
Vida
Nacimientu

Paradise Traducir7  d'ochobre de 1982

(36 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Oficiu
Oficiu actor, actor de televisión y actor de cine
Serviciu militar
Cuerpu militar Exércitu de los Estaos Xuníos
IMDb nm2474864
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

McLaughlin ye fíu de John P. McLaughlin y Rebecca Kay De Victoria. Asistió a la Notre Dame School y a la Chicu High School.[1] Camudar al sur de California y llogró el GED de la North Hollywood High. Xunir al Exércitu de los Estaos Xuníos en 2002. Formó parte de la 3ª División d'Infantería. La so unidá foi una de los primeres n'entrar en Bagdag. Sirvió n'Iraq mientres cuatro años, pero foi mancáu de gravedá.[2][3] Foi galardonáu polos sos esfuerciu. Apaeció na revista Soldier of Fortune y ye mentada nel llibru Thunder Run de David Zucchino.

En 2001, casóse con Stephanie McLaughlin, con quien tien una fía.

CarreraEditar

Dempués de dexar l'exércitu, McLaughlin trabayó nun barcu en Oregón y como guardia de seguridá en Universal Studios, hasta que s'enteró pa la película de Paul Haggis In the Valley of Elah dempués d'escuchar que Haggis taba audicionando con veteranos reales pa delles partes.[1]

Apaeció en películes tales como The Day the Earth Stood Still, Cloverfield, Super 8 y Savages.[4]

Tamién apaeció nun episodiu de The Unit y CSI: Crime Scene Investigation. El so primer papel importante foi en Crash, adaptación de la película del mesmu nome protagonizada por Don Cheadle y Ryan Phillippe. Otros creitos en televisión inclúin participaciones en Héroes, Grey's Anatomy y El mentalista.[4]

El 14 de febreru de 2013, Jake McLaughlin foi escoyíu pa interpretar a Tate, na serie de televisión Believe.[5][6]

FilmografíaEditar

Cine
Añu Película Rol Notes
2007 In the Valley of Elah Gordon Bonner
2008 Cloverfield
The Day the Earth Stood Still
2011 Super 8 Merrit
Warrior Mark Bradford
2012 Safe House Miller
Savages Doc
2014 Pain Inquisidor
2015 Black Dog, Red Dog Paul
Forever Tom Posproducción
Another Time Adam Posproducción
Televisión
Añu Títulu Rol Notes
2007 The Unit Prison Guard 1 episodiu
CSI: Crime Scene Investigation Matt Bartley 1 episodiu
2008 Leverage Cpl. Robert Perry 1 episodiu
Criminal Minds Oficial Tom Kayser 1 episodiu
Héroes Sligo Episodiu: Into Asylum
Criminal Minds Oficial Tom Kayser 1 episodiu
2009 Chasing a Dream John Van Horn Película pa televisión
Cold Case James Addison 2 episodios
Crash Bo Olinville 13 episodios
2010 NCIS: Los Angeles Keith Rush 1 episodiu
Grey's Anatomy Aaron Karev 1 episodiu
2011 The Mentalist Rowdy Merriman 1 episodiu
In Plain Sight John Shears/John Stills 1 episodiu
2012 CSI: Miami Sam Laughlin 1 episodiu
2014 Believe William Tate Repartu principal
Scorpion James Corbin 1 episodiu
2015 Quantico Ryan Booth Repartu principal

ReferenciesEditar

  1. 1,0 1,1 «Jake McLaughlin» (inglés). ZoomInfo. Consultáu'l 31 ddee marzu de 2014.
  2. Sheckter, Alan. «Chicu's Jake McLaughlin - From Baghdad to big screen role in Hollywood blockbuster» (inglés). The Buzz. Consultáu'l 31 de marzu de 2014.
  3. «Biografía de Jake McLaughlin en NBC» (inglés). NBC. Consultáu'l 31 de marzu de 3014.
  4. 4,0 4,1 «Biografía de Jake McLaughlin en IMDb» (inglés). IMDb. Consultáu'l 31 de marzu de 2014.
  5. «Pilot News: J.J. Abrams' Believe Drama for NBC, The CW's Blink Cast Leads» (inglés). TV Line (14 de febreru de 2013). Consultáu'l 22 de febreru de 2014.
  6. «J.J. Abrams-Alfonso Cuarón NBC Drama Pilot ‘Believe' Casts Co-Lead» (inglés). Deadline (14 de febreru de 2013). Consultáu'l 22 de febreru de 2014.

Enllaces esternosEditar