James Caviezel

James Caviezel

James Patrick Caviezel, Jr. (Mount Vernon, Washington, 26 de setiembre de 1968), conocíu comúnmente como Jim Caviezel, ye un actor estauxunidense.

James Caviezel35mm film frames.svg
Jim Caviezel 2012 (6991397724) CROPPED.jpg
Vida
Nacimientu

Mount Vernon (es) Traducir26  de setiembre de 1968

[3] (51 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Estudios
Estudios Universidá de Washington
Universidá de Notre Dame
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu actor, actor de cine, xugador de baloncestuactor de televisión
Trayeutoria
Años Equipu PX PT
Creencies
Relixón Ilesies evanxéliques
Partíu políticu Partíu Republicanu de los Estaos Xuníos
IMDb nm0001029
jimcaviezel.us
Cambiar los datos en Wikidata

Ye conocíu internacionalmente pola so interpretación de Xesucristo na película The Passion of the Christ (2004) dirixida por Mel Gibson.

Amás gocia de fama por papeles como Edmundo Dantès en The Count of Monte Cristu (2002) y por interpretar al soldáu Witt en La delgada llinia colorada (1998).

Anguaño protagoniza la esitosa serie "Person of Interest" onde interpreta al ex-axente de la CIA John Reese.

Infancia y mocedáEditar

Caviezel nació en Mount Vernon, Washington, fíu de Margaret Lavery, ama de casa y actriz de teatru, y de James Patrick Caviezel, Sr., quiropráctico.[4][5] Tien un hermanu menor, Timothy, y trés hermanes, Ann, Amy y Erin. Crióse en Conway (Washington), nel senu d'una familia fervientemente católica.[6][7] L'apellíu Caviezel ye d'orixe romanche; el so padre ye d'ascendencia eslovaca (pel llau maternu) y suiza (paternu), ente que la so madre tien ascendencia irlandesa.[8][9]

Estudió dos años en Mount Vernon High School, depués camudóse a Seattle, a casa d'amigos de la familia, pa poder xugar al baloncestu nel colexu católicu O'Dea High School. Na siguiente primavera treslladóse del O'Dea a otru colexu, el John F. Kennedy Memorial High School de Burien, Washington, nel que se convirtió na estrella del equipu de baloncestu, graduándose en 1987. Dempués de la secundaria, Caviezel matricular nel Bellevue Community College onde siguió xugando al baloncestu, pero una mancadura nun pie mientres el so segundu añu terminó coles sos esperances de tener una carrera profesional na NBA. Treslladóse a la Universidá de Washington onde se concentró na actuación y convirtióse nun miembru de la Fraternidá Sigma Chi.

CarreraEditar

N'apaeciendo en Wyatt Earp y G.I. Jane, Caviezel llogró una gran actuación en La Delgada Llinia Colorada de Terrence Malick. Orixinalmente diba interpretar el personaxe de Cyclops/Scott Summers en X-Men (2000), pero tuvo qu'abandonar el proyeutu por cuenta de conflictos col horariu de la película, Frequency. Famosu foi'l so papel en The Passion of the Christ (The Passion of the Christ) interpretando al propiu Xesús de Nazaret. En 2009 incursiona na televisión, protagonizando la miniserie The Prisoner de la cadena AMC, una remake onde comparte escena con Ian McKellen. Pero ye en 2011 onde llogra'l papel estelar nuna serie con fuerte impautu d'audiencia, encarnando a John Reese nel thriller de la CBS Xixilaos: Person of Interest.

Vida privadaEditar

Ta casáu con Kerri Browitt, una profesora de secundaria, con quien realiza obres de caridá y diversos proyeutos solidarios. Tienen tres fíos adoptivos d'orixe chinu (Bo James, Lynn Elizabeth y David Patrick).

FilmografíaEditar

Añu Película Personaxe Direutor
1991 My Own Private Idaho Airline Clerk Gus Van Sant
1992 El golpe perfectu Billy Hargrove Michael Ritchie
1994 Wyatt Earp Warren Earp Lawrence Kasdan
1996 Ed Dizzy Anderson Bill Couturié
1996 The Rock Pilotu d'un Rear F-18 Michael Bay
1997 G.I. Jane Slov' Slovnik Ridley Scott
1998 La delgada llinia colorada Soldáu Witt Terrence Malick
1999 Acaballando col diañu Black John Ang Lee
2000 Frequency John Sullivan Gregory Hoblit
2000 Cadena de favores Jerry Mimi Leder
2000 Madison Jim McCormick William Bindley
2001 Angel Eyes Steven 'Catch' Lambert Luis Mandoki
2002 The Count of Monte Cristo Edmundo Dantès Kevin Reynolds
2002 High Crimes Tom Kubik Carl Franklin
2003 Rápidos y mortales James 'Rennie' Cray Robert Harmon
2004 Bobby Jones: Una hestoria de grandor Bobby Jones Rowdy Herrington
2004 La fuercia del valor (I am David) Johannes Paul Feig
2004 La memoria de los muertos Fletcher Omar Naimt
2004 The Passion of the Christ Xesucristu Mel Gibson
2006 Déjà Vu Carroll Oerstadt Tony Scott
2007 Mentes en blancu Jean Jacket Simon Brand
2008 Outlander Kainan Howard McCain
2008 La verdá de Soraya M. Freidoune Cyrus Nowrasteh
2012 Transit Nate Antonio Negret
2013 Escape Plan Willard Hobbs Mikael Håfström
2014 When the Game Stands Tall Bob Ladouceur Thomas Carter

SeriesEditar

Añu Empecipio Añu Finalización Nome Personaxe Direutor
2009 2009 The Prisioner Michael/Six
2011 N'emisión Person of Interest John Reese Jonathan Nolan

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 27 abril 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  2. Afirmao en: SNAC. Identificador SNAC Ark: w6hm64xq. Apaez como: Jim Caviezel. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  3. Afirmao en: filmportal.de. Identificador Filmportal: 44ba275e423b4292abc6c0d73df7e60a. Apaez como: James Caviezel. Data de consulta: 9 ochobre 2017.
  4. James Caviezel Biography (1968-)
  5. http://qctimes.com/news/local/article_c961613b-12a6-5y4a-bb5f-00a794fcd3d1.html
  6. «Jim Caviezel». About.com. Consultáu'l 22 de xunu de 2010. «One of five children, he grew up as part of a devout Catholic family.»
  7. «James Caviezel (Film and TV actor)». Parade. Consultáu'l 18 de febreru de 2011.
  8. «Passion loses realism with its blue-eyed Jesus (commentary)». The Virginian Pilot. highbeam.com.
  9. «I almost died on the cross - just like Jesus; My Irish mother called acting 'blarney' but..(News)». The People (London, England). highbeaum.com.

Enllaces esternosEditar

La pasion de Cristu (Testimoniu de Jim Caviezel) Español.