James Ivory

James Francis Ivory, más conocíu como James Ivory (7  de xunu de 1928Berkeley (California)), ye un direutor de cine d'Estaos Xuníos.

James Ivory35mm film frames.svg
James Ivory (1991.09).jpg
Vida
Nacimientu

Berkeley (California)7  de xunu de 1928

[4] (92 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Familia
Pareyes Ismail Merchant
Estudios
Estudios Universidá del Sur de California
Universidá d'Oregón
Escuela de Artes Cinematográficas de la Universidad del Sur de California (es) Traducir
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu direutor de cine, guionistaproductor de cine
Premios
Nominaciones
IMDb nm0412465
merchantivory.com
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Nació en Berkeley, California. La so película Una habitación con vistes, foi nomada en 1985 a 8 Óscares, ganando finalmente 3, igualmente ganó un Globu d'Oru y 2 premios BAFTA. En 1987, Maurice foi nomada a un Óscar y ganó 3 premios del Festival de Cine de Venecia. En 1992, la so película Regresu a Howards End foi nomada a 10 Óscares, ganando finalmente 3 d'ellos, igualmente ganó 1 Globu d'Oru (meyor actriz) y 2 premios BAFTA (meyor actriz y meyor película). En 1993, The Remains of the Day foi nomada a otros 8 Óscares, nun ganando finalmente nengunu, pero ganó'l premiu BAFTA a meyor direutor.

Filmografía parcialEditar

Añu Película
2005 La condesa rusa
2003 Le divorce
2000 The Golden Bowl
1998 La fía d'un soldáu nunca llora
1996 Sobrevivir a Picasso
1995 Jefferson en París
1993 The Remains of the Day
1992 Regresu a Howards End
1990 Esperando a Mr. Bridge
1989 Slaves of New York
1987 Maurice (película)
1985 Una habitación con vistes
1984 Les bostonianas

Enllaces esternosEditar

  1. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 9 abril 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  2. Afirmao en: SNAC. Identificador SNAC Ark: w6dk7xc5. Apaez como: James Ivory (director). Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  3. Afirmao en: Munzinger-Archiv. Identificador Munzinger: 00000018430. Apaez como: James F. Ivory. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: alemán.
  4. Afirmao en: Enciclopedia Brockhaus. Identificador de Brockhaus Enzyklopädie en línea: ivory-james. Apaez como: James Ivory. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: alemán.