John G. Avildsen

John G. Avildsen (Illinois, 21 d'avientu de 1935 - Los Angeles, California, 16 de xunu de 2017) foi un direutor de cine estaunidense, ganador del premiu Óscar a la meyor direición en 1976 pola película Rocky. Ye conocíu por ser el direutor de la triloxía Karate Kid, la película dramática Salvái al tigre y les dos películes Rocky y Rocky V.

John G. Avildsen35mm film frames.svg
Vida
Nome completu John Guilbert Avildsen
Nacimientu

Oak Park (es) Traducir[3]21  d'avientu de 1935

[9]
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Muerte

Los Angeles[10]16  de xunu de 2017

[9] (81 años)
Causa de la muerte cáncer de páncrees
Familia
Fíos/es
Estudios
Estudios Universidá de Nueva York
Hotchkiss School (en) Traducir
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu direutor de cine, productor de cine, montador, actor de cine, camarógrafo (es) Traducir, direutor de fotografíaguionista
Premios
Nominaciones
Alcuñu/os Danny Mulroon
IMDb nm0000814
John Avildsen signature.svg
Cambiar los datos en Wikidata

FilmografíaEditar

Añu Trabayu Notes
1965 Acosáu Productor executivu
1969 Turn on to Love Direutor, editor y fotografía
1970 Guess What We Learned in School Today? Direutor, editor y fotografía
Joe Direutor y fotografía
1971 Cry Uncle Direutor, editor y fotografía
Okay Bill Direutor, editor y fotografía
1972 The Stoolie Co-Direutor y fotografía
1973 Salvái al tigre Direutor
1975 Fore Play Direutor
Un caradura simpáticu Direutor
1976 Rocky Direutor
1978 Danza lenta na gran ciudá Productor y editor
1980 La fórmula Direutor
1981 Neighbors Direutor
1983 Una nueche nel cielu Direutor y editor
1984 Karate Kid Direutor y editor
1986 Karate Kid II Direutor y editor
1987 Happy New Year Direutor
1988 ¡La qu'armemos! Direutor y editor
1989 Lean On Me Direutor, productor executivu y editor
Karate Kid III Direutor y editor
1990 Rocky V Direutor y editor
1992 The Power of One (La fuercia d'unu) Direutor y editor
1994 8 segundos Direutor
1998 A Fine and Private Presta Direutor
1999 Van Damme's Inferno Direutor
2007 Dancing Into the Future Direutor y productor

PremiosEditar

Premiu Óscar
Añu Categoría Trabayu Premiu
1977 Óscar al meyor direutor Rocky Ganador
1977 Óscar a la meyor película Ganador
Globu d'Oru
Añu Categoría Trabayu Resultáu
1973 Meyor película - Drama Salvái al tigre Nomináu
1977 Meyor película - Drama Rocky Ganador
1977 Meyor direutor Ganador
BAFTA
Añu Categoría Trabayu Resultáu
1977 Meyor película Rocky Nomináu
1977 Meyor direutor Nomináu

Enllaces esternosEditar

  1. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 13 avientu 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  2. URL de la referencia: https://www.nytimes.com/2017/06/16/movies/john-avildsen-dead-director-rocky-karate-kid.html.
  3. URL de la referencia: http://www.theyshootpictures.com/avildsenjohng.htm.
  4. Afirmao en: Internet Movie Database. Identificador IMDb: nm0000814. Data de consulta: 14 agostu 2015. Llingua de la obra o nome: inglés.
  5. URL de la referencia: https://www.nytimes.com/2017/06/16/movies/john-avildsen-dead-director-rocky-karate-kid.html.
  6. Afirmao en: SNAC. Identificador SNAC Ark: w61v8qbz. Apaez como: John G. Avildsen. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  7. 7,0 7,1 Afirmao en: Find a Grave. Identificador Find a Grave: 180421389. Apaez como: John Guilbert Avildsen. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  8. 8,0 8,1 Afirmao en: Encyclopædia Britannica Online. Identificador Encyclopædia Britannica Online: biography/John-G-Avildsen. Apaez como: John G Avildsen. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  9. 9,0 9,1 Afirmao en: autoridaes BNF. Identificador BnF: 13890991f. Apaez como: John G. Avildsen. Autor: Biblioteca Nacional de Francia. Llingua de la obra o nome: francés.
  10. «John Avildsen, Director of ‘Rocky’ and ‘The Karate Kid,’ Dies at 81». Consultáu'l 17 xunu 2017.
  11. «John Avildsen, Director of ‘Rocky’ and ‘The Karate Kid,’ Dies at 81». Consultáu'l 17 xunu 2017.