Abrir el menú principal

Stephanie Kay Panabaker (2  de mayu de 1990Orange Grove Traducir), meyor conocida como Kay Panabaker, ye una actriz d'Estaos Xuníos de cine y televisión. Ye la hermana menor de la tamién actriz Danielle Panabaker.

Kay Panabaker
Academy Awards afterparty CUN Kay Panabaker.jpg
Vida
Nacimientu

Orange Grove Traducir2  de mayu de 1990

(29 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Residencia Los Angeles
Familia
Hermanos/es
Estudios
Estudios Universidá de California en Los Angeles
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de voz, actriz de televisión y actriz de cine
IMDb nm0659048
kaypanabaker.com/
Cambiar los datos en Wikidata

Índiz

Primeros años y estudiosEditar

Panabaker nació n'Orange (Texas) y ye fía de Donna y Harold Panabaker. Siguiendo los pasos de la so hermana Danielle Panabaker, empezó a actuar en teatros locales en dellos llugares como Chicago; Filadelfia; y Atlanta. En Naperville (Illinois), Kay asistió a la Crone Middle School hasta'l sestu grau, camudándose a Los Angeles al entamu del séptimu grau.

Ente los proyeutos, Kay centrar nos sos estudios académicos. Graduóse na escuela secundaria como valedictorian cuando tenía 13 años d'edá y recibió el so títulu d'asociáu a la edá de 15.[1]Kay recibió dos beques académiques de Glendale Community College,[2] onde asistió, a estudiar actuación, y nel que taba na llista del Decanu, onde se graduó con honores. Foi aceptada na UCLA como estudiante junior n'Historia de tercer añu de cuando tenía 15 años y completó el so Bachilleratu nes Artes (Bachelor of Arts) n'Historia na UCLA primero que ella cumpliera 18 años.

Kay foi inspirada por un profesor de primaria que fixera l'emocionante aprendizaxe, y quier faer lo mesmo polos demás, cola esperanza d'enseñar a 4ᵘ ó 5ᵘ una vegada que termine'l so grau d'enseñanza.[3]

CarreraEditar

Panabaker apaeció como actriz convidada en delles series de televisión. Interpretó a Alice Brand en 7th Heaven, Melissa Rue en ER, Sara en Port Charles, Carrie Bauer en The Brothers García, Ellisha en Medium, Lindsey Willows en CSI: Crime Scene Investigation, pa nomar unos pocos. En película, ella apaeció en Dead Heat como Sam LaRoche, y realizó dellos trabayos de voz na película de Disney • Pixar, Monsters, Inc.. El so primer papel estelar producióse cuando protagonizó la serie de la cadena de televisión The WB, Summerland como Nikki Westerly, na temporada 2004-2005.

Panabaker tuvo un papel recurrente na serie de Disney Channel, Phil of the Future como Debbie Berwick, una amiga de Pim Diffy (Amy Bruckner). Protagonizó la película de Disney Channel, Life Is Ruff como Emily Watson, xunto a Kyle Massey y Mitchel Musso.

En xunetu de 2006 protagonizó la película Disney Channel, Read It and Weep (basada nel llibru How My Private Personal Journal Became a Bestseller), na que la so hermana Danielle tamién participó.

En 2006 participó nos Disney Channel Games y tuvo nel equipu coloráu con Moises Arias, Anneliese van der Pol, Zac Efron, Dylan Sprouse y Shin Koyamada.

En 2007, apaeció como Georgie na película Nancy Drew xunto a Emma Roberts y Amy Bruckner.

En 2007, fixo'l personaxe d'Amanda na película de Lifetime Television, Custody que s'estrenó en septiembre de 2007. Ella ye tamién protagonista de Happy Campers, un pilotu de ABC Family. Les sos películes inclúin Moondance Alexander y A Modern Twain Story: The Prince and the Pauper con Dylan y Cole Sprouse. Panabaker actuó nel remake de Fame como Jenny, una actriz, la película foi estrenada nos cines el 25 de setiembre de 2009. Tamién interpretó a l'adolescente Kitty Walker en Brothers and Sisters.

Panabaker actuó apocayá na serie dramática de ciencia ficción d'ABC, Non Ordinary Family.[4][5] Panabaker consiguió un papel na película Cyberbully de ABC Family.

FilmografíaEditar

Cine
Añu Títulu Personaxe Direutor
2001 Monsters, Inc. Voces Adicionales
2002 Dead Heat Sam LaRoche Mark Malone
2007 Moondance Alexander Moondance Alexander Michael Damian
2007 Nancy Drew Xeorxa "George" Fayne Andrew Fleming
2007 A Modern Twain Story: The Prince and the Pauper Elizabeth James Quattrochi
2009 Fame Jenny Garrison Kevin Tancharoen
2010 The Lake Effect Tara

Miele

2011 Little Birds Alison Elgin James
2012 Beverly Hills Chihuahua 3 Rosa (Voz) Lev L. Spiro
Televisión
Añu Títulu Personaxe Notes
2002 Port Charles 1

episodiu

2002 ER Melissa Rue Episodiu: "The Letter"
2002 7th Heaven Alice Brand Episodiu: "Regarding Eric"
2002 Ángel La Chica |Episodiu:

"Forgiving"

2003 Episodiu: "Habeas Corpses"
2003 The Division Susie Jenkins Episodiu: "Cold Comfort"
2003 The Brothers García Carrie Bauer Episodiu: "Moving On Up"
2004–2005 Summerland Nikki Westerly Rol principal
2004–2005 Phil of the Future Debbie Berwick Recurrente; 13 episodios
2005 Mom at Sixteen Mozu Macy (ensin acreitar) Película de televisión
2005 Medium Elisha Episodiu: "Penny for Your Thoughts"
2005 Life Is Ruff Emily Watson Película de televisión
2006 American Dragon: Jake Long Cheerleader Lacey (voz) Episodiu: "Bring It On"
2006 Disney Channel Games Ella mesmu Equipu coloráu
2006 Read It and Weep Jamie Bartlett Película de televisión
2006–2011 CSI: Crime Scene Investigation Lindsey Willows 6 episodios
2007 The Winner Vivica Episodiu: "Single Dates"
2007 Two and a Half Men Sophie Episodiu: "Tucked, Taped and Gorgeous"
2007 The Suite Life of Zack & Cody Amber Episodiu: "First Day of High School"
2007 Custody Película de televisión
2007 Weeds Episodiu:

"He Taught Me How to Drive By"

2007 Boston Legal Abby Holt Episodiu: "The Chicken and the Leg"
2007 Ghost Whisperer Marlo Sinclair Episodiu: "Bad Blood"
2008 Grey's Anatomy Emma Anderson Episodiu: "All by Myself"
2009 A Marriage Maddy Gabriel Película de televisión
2009 Lie to Me Emily Lightman (escenes suprimíes) Episodiu: "Pilot"
2009 Mental Aysnley Skoff Episodiu: "Manic at the Discu"
2010 Brothers & Sisters Mozu Kitty Walker Episodiu: "Time After Time: Part 1"
Episodiu: "Time After Time: Part 2"
2010 Secrets in the Walls Lizzie Película de televisión
2010–2011 Non Ordinary Family Daphne Nicole Powell Rol principal
2011 Cyberbully Samantha Caldone Película de televisión
2011 Law & Order: Special Victims Unit Vicki Harris Episodiu: "Spiraling Down"

Collaboraciones y otros cantaresEditar

Añu Artista Cantar Llanzáu
2006 Jordan Pruitt «Outside Looking In» nel álbum Non Ordinary Girl y Read It and Weep (senciellu pa promocionar la película)

Premios y nominacionesEditar

Añu Premiu Categoría Resultancia Rol
2003 Premios Artista Mozu Meyor actuación nuna serie de televisión dramática - Actriz nueva convidada Nomada Melissa Rue en ER
Pol episodiu "The Letter"
2004 Meyor actuación nuna publicidá Nomada Mocedá Anti-Tabaquismu PSA
2005 Meyor actuación nuna serie de televisión - Actriz nueva recurrente Nomada Debbie Berwick en Phil of the Future
Meyor actuación nuna serie de televisión (Comedia o Drama) - Actriz nueva protagónica Ganadora Nikki Westerly en Summerland
2007 Temecula Valley International Film Festival[6][7] Premiu a la estrella emerxente Ganadora Ella mesma
Dixie Film Festival Destacáu Actor/Actriz nuna película Ganadora Moondance Alexander en Moondance Alexander
2008 Premios Artista Mozu Meyor actuación nun llargumetraxe - Actriz nueva protagónica Nomada Moondance Alexander en Moondance Alexander
Meyor actuación nun llargumetraxe - Repartu nuevu Nomada George en Nancy Drew
Compartíu col restu del repartu

ReferenciesEditar

  1. Panabaker, Kay. «Index page at her official website». Consultáu'l 21 de setiembre de 2007.
  2. «Kay Panabaker». Hollywood.com. Archiváu dende l'orixinal, el 8 d'avientu de 2012. Consultáu'l 11 d'abril de 2009.
  3. Panabaker, Kay. «Bio page at her official website». Consultáu'l 21 de setiembre de 2007.
  4. Rice, Lynette (12 de mayu de 2010). «Breaking: ABC picks up 'Non Ordinary Family' starring Michael Chikilis». Entertainment Weekly. Consultáu'l 12 de mayu de 2010.
  5. Updated: 'V' Cancelled; 'Brothers & Sisters,' 'Mr. Sunshine,' 'Detroit 187,' 'Off The Map,' 'Non Ordinary Family' Cancelled Too
  6. Panabaker, Kay. «Kay's resume at her official website». Consultáu'l 13 de xunu de 2008.
  7. Kay Panabaker - Awards

Enllaces esternosEditar