Kerry Washington

30-10-2019 20:21

Kerry Marisa Washington (31  de xineru de 1977El Bronx y Nueva York) ye una actriz d'Estaos Xuníos.

Kerry Washington35mm film frames.svg
Kerry Washington LF.jpg
Vida
Nacimientu

El Bronx y Nueva York[1]31  de xineru de 1977

[4] (43 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Grupu étnicu Afroestauxunidense
Familia
Casada con Nnamdi Asomugha  (24 xunu 2013 -
Estudios
Estudios Universidá George Washington
Universidá George Washington 1998) : antropoloxía, Socioloxía
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de cine, actriz de televisiónactriz de voz
Premios
Miembru de Phi Beta Kappa (es) Traducir
IMDb nm0913488
kerrywashington.com
Cambiar los datos en Wikidata

Ye conocida por papeles como'l d'esposa de Ray Charles, Della Bea Robinson, na película Ray (2004) xunto a Jamie Foxx, como Kay Amin en The Last King of Scotland con Forest Whitaker, o'l d'Alicia Masters en Fantastic Four y la so secuela de 2007, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer. A empiezos del 2013 estrénose con Django Unchained onde da vida a Broomhilda, la esposa de Django, nuevamente compartiendo roles con Jamie Foxx.

Dende 2012 ye la protagonista de la serie Scandal, emitida pola cadena estauxunidense ABC. Na actualidá ta nomada a los Emmy como meyor actriz principal, pol so papel d'Olivia Pope.

FilmografíaEditar

Filmografía
Añu Película Papel Notes
2000 Our Song Lanisha Brown
3D Angie
2001 Save the Last Dance Chenille Reynolds
Lift Niecy
2002 Take the A Train Keisha
Bad Company Julie
2003 The United States of Leland Ayesha
The Human Stain Ellie
Sin Kassie
2004 Against the Ropes Renee
Strip Search (Película de TV) Unknown
She Hate Me Fatima Goodrich
Ray Della Bea Robinson
2005 Sexual Life Rosalie
Mr. & Mrs. Smith Jasmine
Fantastic Four Alicia Masters
Wait Maggie
2006 Little Man Vanessa
The Last King of Scotland Kay Amin
The Dead Girl Rosetta
2007 I Think I Love My Wife Nikki Tru
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer Alicia Masters
2008 Woman in Burka Kerry
Lakeview Terrace Lisa Mattson
Miracle at St. Anna Zana Wilder
2009 Life Is Hot in Cracktown Marybeth
2010 Mother and Child Lucy
2012 A Thousand Words Caroline
2012-presente Scandal (Serie TV)[5] Olivia Pope Rol Principal
2013 Django Desencadenáu Broomhilda Von Schaft

Enllaces esternosEditar

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 12 avientu 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  2. Afirmao en: Internet Movie Database. Identificador IMDb: nm0913488. Data de consulta: 16 ochobre 2015. Llingua de la obra o nome: inglés.
  3. Afirmao en: Internet Broadway Database. Identificador de persona d'Internet Broadway Database: 484098. Apaez como: Kerry Washington. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  4. Afirmao en: filmportal.de. Identificador Filmportal: 3ac2c369de1c47a1bf0791e19d57d40d. Apaez como: Kerry Washington. Data de consulta: 9 ochobre 2017.
  5. Film & Kinotrailer