Abrir el menú principal

Kristin Bauer van Straten (26  de payares de 1966Racine Traducir) ye una actriz estauxunidense de cine y televisión, más conocida pol papel de Pam na esitosa serie True Blood de HBO y como Maléfica, na serie Once Upon a Time.

Kristin Bauer
Kristin Bauer by Gage Skidmore.jpg
Vida
Nome completu Kristin Neubauer
Nacimientu

Racine Traducir26  de payares de 1966

(52 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Estudios
Estudios Universidad Washington en San Luis Traducir
Universidad de San Luis Traducir
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de cine, actriz de televisión y actriz de voz
IMDb nm0061877
www.kristinbauer.com/
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Bauer nació y crióse en Racine, Wisconsin, colos sos padres - un vidueñu caballeru y coleicionista d'armes y una ama de casa arreyada en caridaes. Nel so niñez Kristin prauticó deportes y, como'l so padre, montaba y practicaba tiru.

Estudió belles artes en St. Louis, Boston y Nueva York na so mocedá, pero decidió ser actriz y camudóse a Los Angeles, onde vivió desque empezó a actuar en 1994.

Sigue dibuxando y pintando y realiza semeyes por encargu.

Carrera d'actuaciónEditar

En 1995 tuvo'l so primer papel recurrente nuna serie de televisión como Maggie Reynolds en The Crew. Otros roles inclúin el de Geneva Renault en Total Security, Candy Cooper en That's Life y Belinda Slypich en Hidden Hills.

Seique'l so trabayu más conocíu en cine foi en Dancing at the Blue Iguana en 2000. Bauer interpretó a una estrella porno apaeciendo como l'atracción destacada nun chigre desnudista faciendo un númberu de baille eróticu ensin ropes. En 2001 actuó nel premiáu curtiu Room 302 y en 2004 tuvo un papel menor en 50 First Dates, con Adam Sandler. Na serie animada Lliga de la Xusticia, dio-y la voz a la heroína Mera.

Tamién realizó participaciones especiales en delles series de TV como L. A. Law, Seinfeld, Everybody Loves Raymond, Dark Angel, Two and a Half Men, Star Trek: Enterprise, CSI: Crime Scene Investigation, Desperate Housewives, George Lopez y otres.

Ye famosa la so apaición en Seinfeld nel episodiu The Bizarro Jerry onde interpretaba a Gillian, la novia de Jerry con "manos d'home".

Bauer anguaño interpreta a la vampiru Pam en True Blood y n'avientu de 2009 TVGuide.com confirmó que Kristin fuera promovida a regular y non a participaciones especiales na serie.

Vida PersonalEditar

El 1 d'agostu de 2009 casóse col músicu sudafricano Abri van Straten, del grupu The Lemmings, na so granxa familiar de Wisconsin.

FilmografíaEditar

  • L.A. Law (1 episodiu, 1994) .... Miss English
  • Columbo: Undercover (1994) .... Suzie Endicott
  • Lois & Clark (1994) .... Mrs. Loomis
  • Silk Stalkings (1 episodiu, 1994) .... Heather St. Clair
  • Galaxis (1995) .... Comandante
  • Cybill (1 episodiu, "The Curse of Zoey", 1995) .... Kirsten
  • The Crew (1995) .... Maggie Reynolds
  • Pointman (3 episodios, "That's Amore", "Father Connie" and "Business and Pleasure", 1995) .... Ellie
  • Glory Daze (1996) .... Dina
  • Seinfeld (1 episodiu, "The Bizarro Jerry", 1996) .... Gillian
  • Everybody Loves Raymond (1 episodiu, "The Car", 1997) .... Lisa
  • Men Behaving Badly (1 episodiu, "I Am What I Am", 1997) .... Robin
  • Romy and Michele's High School Reunion (1997) .... Kelly
  • Total Security (13 episodes, 1997) .... Geneva Renault
  • My Little Havana (1998) .... Carmen
  • La Isla de la Fantasía (1 episodiu, "Estrogen", 1998) .... Tamara Stevens
  • Chicago Hope (1 episodiu, "Viagra-Vated Assault", 1998) .... Melody Cacaci
  • Kiss Tomorrow Goodbye (2000) (TV) .... Katy Scott
  • Dancing at the Blue Iguana (2000) .... Nico
  • Dark Angel (1 episodiu, "Pilotu", 2000) .... Lydia Meyerson
  • Hollywood Palms (2001) .... Kathleen
  • That's Life (8 episodios, 2000-2001) .... Candy Cooper
  • Room 302 (2001) .... Karen
  • Dharma & Greg (1 episodiu, "Dharma Does Dallas", 2001) .... Stephanie
  • Just Shoot Me! (2 episodios, "At Long Last Allie" y "Finch in the Dogg House", 2001) .... Allie Gallu
  • Lliga de la Xusticia (4 episodios, "The Enemy Below: Parte 1", "The Enemy Below: Parte 2", "The Terror Beyond: Parte 1" and "The Terror Beyond: Parte 2", 2001-2003) .... Mera (voz)
  • Boomtown (1 episodiu, "Pilotu", 2002) .... Prostitute
  • Hidden Hills (2002) .... Belinda Slypich
  • Two and a Half Men (1 episodiu, "Pilotu", 2003) .... Laura
  • Commando Nanny (2004) .... Lizzie Winter
  • 50 First Dates (2004) .... Bomberu
  • Living with Lou (2004) .... Jean
  • Dr. Vegues (1 episodiu, "Pilotu", 2004) .... Portia
  • Quintuplets (1 episodiu, "Teacher's Pet", 2004) .... Ms. Kilcoyne
  • Crossing Jordan (2 episodios, "Fire in the Sky" y "Death Toll", 2004-2006) .... Molly Greene
  • Crazy (2005) (TV) ....
  • Life of the Party (2005) .... Caroline
  • JAG (1 episodiu, "Qu'el pueblu nun lu sepa", 2005) .... Megan Ransford
  • Star Trek: Enterprise (1 episodiu, "Divergence", 2005) .... Tte. Laneth
  • Less Than Perfect (1 episodiu, "Casey V. Kronsky", 2005) .... Kaye Buchinski
  • Close to Home (1 episodiu, "Suburban Prostitution", 2005) .... Shannon Cooke
  • CSI: Crime Scene Investigation (1 episodiu, "Secrets and Flies", 2005) .... Kenli Johnson
  • Boston Legal (1 episodiu, "Ass Fat Jungle", 2005) .... Tori Pines
  • Pink Collar (2006) .... Eve
  • Desperate Housewives (1 episodiu, 2006) .... Veronica
  • Cold Case (1 episodiu, 2006) .... Paula
  • George Lopez (1 episodiu, 2007) .... Cris Watson
  • Dirty Sexy Money (2 episodios, 2007) .... Rebecca Colfax
  • Bones (1 episodiu, 2007) .... Janelle Brown Stinson
  • True Blood (2008-2014) .... Pam
  • Cinco razones (para nun salir contigo) (1 episodiu, 2008) .... Bethany
  • Private Practice (1 episodiu, 2009) .... Susanna
  • Subject: I Love You(2010) .... Sarah Drake
  • The Secret Life of the American Teenager (2010-presente) .... Didi Stone (Jack's mom)
  • Once Upon a Time (2011-presente) .... Maléfica

Enllaces esternosEditar