Kristin Davis

actriz estauxunidense

Kristin Landen Davis (24  de febreru de 1965Boulder (es) Traducir) ye una actriz d'Estaos Xuníos, meyor conocida pol so papel como Charlotte York na serie orixinal de HBO, Sex and the City.

Kristin Davis35mm film frames.svg
Kristin Davis, 2011.jpg
Embaxador del Altu Comisionáu de les Naciones Xuníes pa los refuxaos

6 abril 2017 -
Vida
Nacimientu

Boulder (es) Traducir24  de febreru de 1965

[1] (57 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Residencia Los Angeles
Llingua materna inglés
Estudios
Estudios Universidá Rutgers
William Esper Studio (es) Traducir
A.C. Flora High School (en) Traducir
Llingües falaes inglés[2]
Oficiu actriz de televisión, actriz, productora de cine, actriz de teatru, actriz de cineactriz de voz
Premios
IMDb nm0004862
officialkristindavis.com
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Vivió en Columbia, Carolina del Sur y estudió na Universidá Rutgers. Cuando se graduó foi vivise a Nueva York, onde fixo teatru clásicu y contemporaneu.[3]

CarreraEditar

Fixo'l so debú en televisión con un papel antagónicu como Brooke Amstrong na serie Melrose Place ente los años 19951996. Foi convidada a delles series de televisión como Emerxencies, Will & Grace, Friends (como la novia de Joey Tribbiani), Seinfeld, pero consolidar en 1998 cola serie Sex and the City col papel d'una comerciante d'artes llamada Charlotte; la serie duró hasta 2004. Tamién apaeció en Friends nel añu 2000, nel capítulu de "El del llibru de Ross de la biblioteca" de la séptima temporada, faciendo d'unu d'amestar de Joey, según en Les aventures de Sharkboy y Lavagirl en 2005, como la madre de Max .

FilmografíaEditar

Añu Títulu Papel Notes
1995 Nueve meses Tennis Attendant Menor
1995-1996 Melrose Place Brooke Armstrong Recurrente
1998-2004 Sex and the City Charlotte York Principal
1999 Tren nuclear Megan Seger Principal
2000 Friends Erin Menor
2005 Les aventures de Sharkboy y Lavagirl Mama de Max Secundariu
2006 Un pá con poques pulgues Rebecca Douglas Principal
2006 Deck the Halls Kelly Finch Principal
2008 Sex and the City: La Película Charlotte York Principal
2009 Couples Retreat Lucy Secundariu
2010 Sex and the City 2 Charlotte York Principal
2012 Viaxe al Centru de la Tierra 2 Liz Principal

ReferenciesEditar

  1. URL de la referencia: http://www.parismatch.com/People/Television/En-images/Kristin-Davis-La-star-de-Sex-and-the-City-a-50-ans-715694#.
  2. «idRef» (francés). Agencia Bibliográfica de Enseñanza Superior. Consultáu'l 1 mayu 2020.
  3. Kristin Davis Biography on IMDb.com, consultáu'l 4 d'abril de 2012. (Inglés).

Enllaces esternosEditar