La Casona del Bravial

La Casona del Bravial ye un edificiu asitiáu nel conceyu de Samartín del Rei Aurelio construyíu ente los sieglos XIII y XIV.

La Casona del Bravial
casa señorial (es) Traducir
Llocalización
País España
Autonomía Principáu d'Asturies
Provincia provincia d'Asturies
Conceyu Samartín del Rei Aurelio
Coordenaes 43°16′14″N 5°35′21″W / 43.2706°N 5.5892°O / 43.2706; -5.5892
La Casona del Bravial alcuéntrase n'Asturies
La Casona del Bravial
La Casona del Bravial
La Casona del Bravial (Asturies)
Cambiar los datos en Wikidata

Historia editar

Atópabase nun enllaz del Camín Xacobéu que xunía Lleón con Uviéu pel puertu Tarna pentemedies d'una calzada romana.

Los Fernández Miranda son los sos primeros propietarios de los que se tien constancia, que vendríen del conceyu de Quirós a finales de la Edá Media.

La Casona taría habitada hasta finales de los años 1970, cuando cai nel abandonu. Na segunda metá del sieglu XX perdería parte de la so estructura orixinal al derribase parte d'ella p'ampliar la casa que taba al llau.

L'inmueble foi restauráu por una escuela-taller a instancies del Ayuntamientu de Samartín del Rei Aurelio y del Gobiernu del Principáu d'Asturies nel añu 2003, y a partir d'entós úsase con fines socioculturales.

Anguaño la Casona consta de planta rectangular distribuyida en dos altures, y conserva na so fachada frontal restos d'un antiguu corredor y decoración xeométrica llabrao en dalgunu de los sos sillares.

Equipamientu Cultural editar

 
Interior de la Casona del Bravial anguaño.

Dende l'añu 2010 el centru cuenta con dos equipamientos culturales, la Oficina de Normalización Llingüística de Samartín del Rei Aurelio y el Muséu de la Memoria de Samartín del Rei Aurelio


Referencies editar

Enllaces esternos editar