Abrir el menú principal

Llista de festividaes y celebraciones

Llista de celebraciones de calter internacionalEditar

Eventu Imaxe Fecha Ámbitu Comentariu
Día internacional d'el trabayadores   1 de mayu Día Internacional Fiesta por antonomasia del movimientu obreru mundial.
Día de la Madre   Según el país (xeneralmente
un domingu)
Día Internacional Fiesta que conmemora a les madres.
Día del Padre   Según el país Día Internacional Fiesta que conmemora a los padres.
Día Internacional de la Muyer   8 de marzu Día Internacional Fiesta que conmemora a les muyer como artífices de la hestoria abogando pola so igualdá social. (Imaxe del Día Internacional de la Muyer de 2010 en Qal`eh-ye Now, Afganistán)
Día del Árbol 100px 21 de marzu Día Internacional Fiesta que conmemora a los árboles.
Día Internacional del Llibru y del Derechu d'Autor   23 d'abril Día Internacional Fiesta que conmemora los llibros y los derechu d'autor derechos d'autor.
Día de les Naciones Xuníes   24 d'ochobre Día Internacional Fiesta en conmemoración del aniversariu de la entrada a valir de la Carta de les Naciones Xuníes.
Día Internacional del Home   19 de payares Día Internacional Fiesta que conmemora a los homes como artífices de la hestoria abogando pola so igualdá social.
Día de San Valentín   14 de febreru Día Internacional Fiesta que conmemora a los namoraos. (Na imaxe: Postal de 1910 pal día de san Valentín).
Día Internacional del Arguyu LGBT 100px 28 de xunu Día Internacional Fiesta a favor de la tolerancia que conmemora la llucha contra la homofobia.

Otres festividaes de calter internacionalEditar

Otres festividaes nel ámbitu del cristianismuEditar


Eventu Imaxe Fecha Ámbitu Comentariu
Corpus Christi   Siguiente xueves al octavu domingu dempués del Domingu de Pascua Día Internacional Fiesta de la Ilesia Católica destinada a celebrar la Eucaristía.
Domingo de la Divina Misericordia  

Día Internacional

Perdón de toos pecaos y penes pa los que comulguen.

Díes festivos nacionales ensin vinculación con fenómenos relixososEditar

ChileEditar

ColombiaEditar

  • Añu nuevu *

Día del trabayu: 1 de mayu * Día de la independencia: 20 de xunetu * Batalla de Boyaca: 7 d'agostu * Amor y amistá

Independencia de Cartaxena: 11 de payares

  • Día de la madre *

Día del padre * Día de los neños

  • 7 d'avientu día de velitas
  • Día de la muyer
  • Día del home *

El Bogotazo, el día de les víctimes

  • día del idioma *

Dia Del Cachaco (penúltimu sábadu del mes d'agostu)

Costa RicaEditar

CubaEditar

Natalicio de José Martí: 28 de xineru * Día de la rebeldía nacional: 26 de xunetu

EcuadorEditar

Artículu principal:
  • Añu nuevu: 1 de xineru *

Día de la Independencia: 24 de mayu Primer Berru d'Independencia: 10 d'agostu

El SalvadorEditar

  • 1 de xineru: Añu Nuevu *

16 de xineru: Firma de los Alcuerdos de Paz

  • 8 de marzu: Día de la Muyer
  • 1 de mayu: Día del Trabayu *

7 de mayu: Día del Soldáu * 10 de mayu: Día de la Madre * 17 de xunu: Día del Padre * 22 de xunu: Día del Maestru * 4, 5 y 6 d'agostu: Fiestes Agostinas

  • 15 de setiembre: Día de la Independencia *

1 d'ochobre: Día del Neñu * 5 de payares: Día del primer Berru d'Independencia Segundu Domingu de Payares: Día Nacional de les Pupusas

EspañaEditar

Día del Padre: 19 de marzu * Día del trabayador: 1 de mayu * Día de la Madre: 1º domingu de mayo * Díes de les Comunidaes Autónomes: Difier según la comunidá * Día de la Hispanidá o Fiesta Nacional: 12 d'ochobre * Día de la Constitución: 6 d'avientu

GuatemalaEditar

  • Añu nuevu: 1 de xineru *

Día del Maestru: 25 de xunu * Día del Exércitu: 30 de xunu * Día de la madre: 10 de mayu * Día de la Independencia (d'España en 1821): 15 de setiembre * Día de la Revolución: 20 d'ochobre

HonduresEditar

. Día del soldáu hondureñu * 1 de xineru: Añu nuevu * 19 de marzu: Día del Padre * 14 d'abril: Día de les Amériques

  • 1 de mayu: Día del Trabayador
  • 2º domingu de mayu: Día de la Madre *

30 de mayu: Día del Árbol

  • 11 de xunu: Día del estudiante *

20 de xunetu: Día del cacique Lempira (lempira)

  • 1 de setiembre: Día de la Bandera d'Hondures
  • 10 de setiembre: Día del Neñu *

15 de setiembre: Día de la Independencia * 17 de setiembre: Día del Profesor

  • 3 d'ochobre: Nacencia del Xeneral José Francisco Morazán Quezada
  • 12 d'ochobre: Descubrimientu d'América *

21 d'ochobre: Día de les Fuercies Armaes d'Hondures

MéxicuEditar

  • Añu Nuevu: 1 de Xineru *

Día de Reyes: 6 de Xineru * Día de la Constitución: 5 de Febreru * Día de la Bandera: 24 de Febreru * Día de los neños: 30 d'Abril

  • Fundación de Tenochtitlán: 26 de xunetu de 1325
  • Aniversariu de la nacencia de Benito Juárez: 21 de Marzu *

Aniversariu de la batalla de Puebla: 5 de Mayu * Día de les madres: 10 de Mayu * Día del maestru: 15 de Mayu * Día del estudiante 23 de Mayu * Día de la Marina Nacional de Méxicu: 1 de Xunu 1942

Día de la raza (Descubrimientu d'América): 12 d'Ochobre 1492

  • Día de los Muertos: 1 de Payares
  • Día de la Revolución: 20 de Payares 1910
  • Ver tamién: Celebraciones en Méxicu
  • Día de La nuesa Señora de Guadalupe: 12 d'avientu *

Nochebuena: 24 d'Avientu

NicaraguaEditar

Natalicio de Rubén Darío (en 1867): 18 de xineru * Día del periodista nicaragüense: 2 de marzu * Día de la resistencia indíxena (xesta de Diriangén en 1523): 17 d'abril

Natalicio d'Augusto C. Sandino (en 1895): 18 de mayu * Día de la madre nicaragüense: 30 de mayu * Día del neñu: 1 de xunu * Día del padre nicaragüense: 23 de xunu * Día del maestru nicaragüense (xesta patriótica de Enmanuel Mongalo y Rubio en 1855): 29 de xunu * Trunfo de la Revolución Popular (contra la dictadura d'Anastasio Somoza Debayle en 1979): 19 de xunetu * Día del estudiante nicaragüense: 23 de xunetu * Día del Exércitu (Fundación del EDSN en 1927): 2 de setiembre * Batalla de San Xacintu (victoria sobre los filibusteros en 1856): 14 de setiembre * Día de la Independencia (d'España en 1821): 15 de setiembre * Día del descubrimientu d'América (por Cristóbal Colón en 1492): 12 d'ochobre * Día de l'Allarida (fiesta de fervor marianu): 7 d'avientu

PanamáEditar

  • Añu Nuevu: 31 d'avientu/1° de xineru *

Día de los Mártires Cayíos na Xesta Patriótica del 9, 10 y 11 de xineru de 1964 (Duelu nacional): 9 de xineru * Selmana Santa (Reflexón, Feriáu): Primer Selmana d'Abril

  • El Polvorín o Cinco de Mayu (Incidente del Polvorín):5 de mayu *

Fundación Ciudá de Panamá de l'Asunción de Santa María L'Antigua (Solu feriáu na Ciudá de Panamá, en 1519): 15 d'agosto * Inauguración de la Canal de Panamá (en 2014, cumple 100 años d'inauguración la vía interoceánica): 16 d'Agostu * Descubrimientu d'América: 12 d'Ochobre * Día de los Difuntos: 2 de Payares

  • Día de la Separación (de Colombia en 1903): 3 de payares
  • Día de los Símbolos Patrios (Camudáu pa tolos símbolos de Panamá): 4 de payares
  • Día de la Emancipación del Departamentu del Istmu (Separáu de Colombia en 1903): 5 de payares Primer Berru d'Independencia (d'España en 1821): 10 de payares
  • Día de la Independencia (d'España en 1821): 28 de payares
  • Día de les Madres: 8 d'avientu *

Día de Llutu y Reflexón Patriótica (non feriáu, duelu nacional): 20 d'avientu * Nochebuena: 24 d'avientu * Navidad: 25 d'avientu

ParaguayEditar

  • Añu Nuevu: 1 de xineru *

Día de San Blas (Patronu del Paraguay): 3 de febreru * Día de San Valentín(de los namoraos): 14 de febreru * Día del Tereré: 23 de febreru * Día de la Muyer paraguaya: 24 de febreru * Día de los Héroes: 1 de marzu * Día Internacional de la muyer: 8 de marzu * Día Internacional de la Poesía y entamu de seronda: 21 de marzu * Día Mundial de l'Agua: 22 de marzu * Día Mundial de la Salú: 7 d'abril

  • Día de les Amériques: 14 d'abril
  • Día del indíxena americanu: 19 d'abril
  • Día de la Tierra: 22 d'abril
  • Día Internacional del Llibru y del Idioma: 23 d'abril
  • Día del Maestru: 30 d'abril
  • Día Internacional d'el trabayadores: 1 de mayu *

Día de la Cruz (kurusu jegua): 3 de mayu * Día mundial de la Solidaridá: 5 de mayu * Día de la Cruz Roja: 8 de mayu * Día de la Enfermera: 12 de mayu * Día d'Independencia (d'España en 1811): 14 y 15 de mayu * Día de la Madre: 15 de mayu * Día del Himnu Nacional: 20 de mayu * Día del Llabrador: 22 de mayu * Día del Mediu Ambiente: 5 de xunu * Día de la Paz del Chaco: 12 de xunu * Día del Árbol: 19 de xunu * Día de la Constitución Nacional: 20 de xunu * Día del Entamu del Iviernu: 21 de xunu * Día de la fundación d'Asunción: 15 d'agostu * Día del Neñu: 16 d'agostu * Día de la Guarania: 27 d'agostu * Día del Camín: 5 d'ochobre * Día del Folclor: 22 d'agostu

PerúEditar

Artículu principal: Díes feriaos nel Perú

Día de la Madre: Segundu domingu de mayu * Día del Padre: Tercer domingu de xunu * Fiestes Patries nel Perú: 28 y 29 de xunetu * Combate de Angamos: 8 d'ochobre

VenezuelaEditar

  • Añu nuevu: 1 de xineru.
  • Día de la mocedá: 12 de febreru.
  • Antroxos: febreru-marzu *

Selmana Santa: marzu-abril

  • Primer pasu escontra la Independencia: 19 d'abril.
  • Batalla de Carabobo: 24 de xunu.
  • Día de la Independencia: 5 de xunetu.
  • Natalicio del Llibertador Simón Bolívar: 24 de xunetu.
  • Día de la Resistencia Indíxena: 12 d'ochobre.
  • Muerte del Llibertador Simón Bolívar: 17 d'avientu.

República DominicanaEditar

  • 1 de xineru: Añu nuevu *

26 de xineru: Aniversariu de Juan Pablo Duarte. La fiebre del antroxu anubre'l país

  • 27 de febreru (o últimu domingu del mes): Día de la Independencia y Fiesta Nacional
  • 1 de mayu: Día Internacional del Trabayu *

16 d'agostu: Día de la Restauración

  • 6 de payares: Primer Constitución Dominicana *

24 d'avientu: Nuechebona Llaborable hasta'l mediudía * 31 d'avientu: Nuechevieya

UruguayEditar

Desembarco de los 33 Orientales: 19 d'abril

Xura de la Constitución: 18 de xunetu * Declaratoria de la Independencia (del Imperiu del Brasil): 25 d'agostu * Descubrimientu d'América (Día de la Raza): 12 d'ochobre

ReferenciesEditar

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 «¿Cuálos son los díes feriaos? Entrugues y respuestes». Ministeriu de Trabayu y Seguridá Social de Costa Rica. Consultáu'l 27 de setiembre de 2012.

Ver tamiénEditar