Llista de festividaes y celebraciones

artículu de llista de Wikimedia

Llista de celebraciones de calter internacional editar

Eventu Imaxe Fecha Ámbitu Comentariu
Día internacional de los trabayadores   1 de mayu Día Internacional Fiesta por antonomasia del movimientu obreru mundial.
Día de la Madre   Según el país (xeneralmente
un domingu)
Día Internacional Fiesta que conmemora a les madres.
Día del Padre   Según el país Día Internacional Fiesta que conmemora a los padres.
Día Internacional de la Muyer   8 de marzu Día Internacional Fiesta que conmemora a les muyer como artífices de la hestoria abogando pola so igualdá social. (Imaxe del Día Internacional de la Muyer de 2010 en Qal`eh-ye Now, Afganistán)
Día del Árbol Ficheru:Retueyu del Higuerón Históricu.jpg 21 de marzu Día Internacional Fiesta que conmemora a los árboles.
Día Internacional del Llibru y del Derechu d'Autor   23 d'abril Día Internacional Fiesta que conmemora los llibros y los derechu d'autor derechos d'autor.
Día de les Naciones Xuníes   24 d'ochobre Día Internacional Fiesta en conmemoración del aniversariu de la entrada a valir de la Carta de les Naciones Xuníes.
Día Internacional del Home   19 de payares Día Internacional Fiesta que conmemora a los homes como artífices de la hestoria abogando pola so igualdá social.
Día de San Valentín   14 de febreru Día Internacional Fiesta que conmemora a los namoraos. (Na imaxe: Postal de 1910 pal día de san Valentín).
Día Internacional del Arguyu LGBT Ficheru:Bandera Gay, Dia del Arguyu Gai, Madrid.JPG 28 de xunu Día Internacional Fiesta a favor de la tolerancia que conmemora la llucha contra la homofobia.

Otres festividaes de calter internacional editar

Otres festividaes nel ámbitu del cristianismu editar


Eventu Imaxe Fecha Ámbitu Comentariu
Corpus Christi   Siguiente xueves al octavu domingu dempués del Domingu de Pascua Día Internacional Fiesta de la Ilesia Católica destinada a celebrar la Eucaristía.
Domingo de la Divina Misericordia  

Día Internacional

Perdón de toos pecaos y penes pa los que comulguen.

Referencies editar

Ver tamién editar