Abrir el menú principal

Mark Indelicato (n. el 16 de xunetu de 1994) ye un actor y cantante d'Estaos Xuníos conocíu pol so papel na serie d'ABC Ugly Betty, como Justin Suarez, el sobrín encegoláu cola moda de la protagonista de la serie, Betty Suarez.

Mark Indelicato
Mark Indelicato.jpg
Vida
Nacimientu

Filadelfia16  de xunetu de 1994

(24 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Oficiu
Oficiu actor, cantante, actor de televisión y actor de cine
Instrumentu musical voz
IMDb nm1880290
mark-indelicato.com/
Cambiar los datos en Wikidata

Vida y carreraEditar

Indelicato nació en Filadelfia. Ye trés cuartos Italianu y un cuartu d'ascendencia Puertorriqueña.[1] Formar nel Centru d'Actores nesa mesma ciudá, y ye un estudiante de la Escuela de Música Dupree en Linwood, Nueva Jersey. Empezó actuación a los ocho años d'edá en Walnut Street Theater, y apaeció en dellos comerciales nacionales pa televisión, na serie Hack, Chappelle's Show y foi un miembru regular de Ugly Betty en ABC.

Tamién asistió a Professional Performing Arts School, enantes de camudase a Los Angeles. Na so páxina de Twitter, Indelicato dixo "Soi oficialmente un pescetariano." Indelicato foi amosáu nun episodiu de The Suite Life of Zack and Cody nuna tema sobre High School Musical.[2]

Ugly Betty atayóse por cuenta de baxes calificaciones el 27 de xineru de 2010. L'episodiu final de Ugly Betty salió al aire'l 14 d'abril de 2010. Tamién protagonizó como Artful Dodger na producción de CLo de Oliver en Pittsburgh, PA. El día 27 d'ochobre'l programa ellen show , almite la so homosexualidá , faciéndolo una persona mas madura y más llibre.

FilmografíaEditar

  • Hot in Cleveland (2010) como Zack ("The Play's The Thing").
  • Ugly Betty (2006–2010) como Justin Suarez.
  • MTV Cribs (2009 Temporada 16, Episodiu 12).
  • The Suite Life of Zack and Cody (2007) como Antonio (Lip Synchin' in the Rain).
  • Chappelle's Show (2004) como Chicu en Parque.
  • Hack (2003) como Berge.
  • Disposal (2003) como Chicu en bicicleta.

ReferenciesEditar