Abrir el menú principal

Melanie Janine Brown (Harehills, Leeds, 29 de mayu de 1975), tamién conocida como Mel B, Melanie B o 'Scary Spice', ye una cantante de pop británica. Saltó a la fama como miembru del popular grupu femenín Spice Girls. Tien oríxenes ingleses (per parte de la so madre) y jamaicanos (per parte del so padre). Tres l'ésitu mundial nes Spice Girls en 2017 confirma que'l grupu volverá axuntase, pero ensin comprometer fecha.

Mel B (cantante)Picto infobox music.png
Mel B New York 2017.jpg
Vida
Nome completu Melanie Janine Brown
Nacimientu

Harehills Traducir29  de mayu de 1975

(44 años)
Nacionalidá Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Familia
Pareyes Eddie Murphy
Estudios
Estudios Leeds West Academy Traducir
Oficiu
Oficiu cantante, actriz, música, cantautora, presentadora de televisión, modelu, actriz de cine y actriz de teatru
Miembru de Spice Girls
Alcuñu/os Scary Spice
Xéneru artísticu pop
R&B contemporáneo Traducir
Hip hop
Soul
Mena de voz Contraltu
Instrumentu musical voz
Discográfica Virgin Records
EMI
IMDb nm0114256
Cambiar los datos en Wikidata

DiscografíaEditar

ÁlbumesEditar

Añu Álbum País Certificaciones Vientes
UK JPN SCO
2000 Hot 28 10 47
  • BPI: Plata
  • UK: 100 000
2005 L.A. State of Mind 453

SenciellosEditar

Añu Senciellu País Certificaciones Álbum
UK AUS BEL IRL ITA NL SCO SUE USDance


1998 "I Want You Back" (con


Missy "Misdemeanor" Elliott)

1 12 24 6 6 6 25
  • UK: Plata
Why Do Fools Fall in Love
1999 "Word Up" 14 34 86 19 Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
2000 "Tell Me" 4 43 58 22 61 44 7 66 Hot
2001 "Feels So Good" 5 60 42 85 8 88
"Lullaby" 13 47 18
2005 "Today" 41 L.A. State of Mind
2013 "For Once in My Life" 2 Ensin álbum

FilmografíaEditar

Televisión / Películes
  • 1993: Coronation Street - Amy Nelson (3 episodios)
  • 1997: Spice World - Scary Spice
  • 2000: Fish
  • 2001: This Is My Moment - Presentadora
  • 2002: Voodoo Princess - Como ella mesma (Presentadora de documental)
  • 2003: Burn It - Claire (Serie de TV)
  • 2003: LD 50 Lethal Dose - Louise
  • 2003: Bo' Selecta! - Como ella mesma
  • 2004: The Seat Filler - Sandie
  • 2004: MTV Cribs - Como ella mesma
  • 2005: Telling Lies - Maggie Thomas
  • 2006: Love Thy Neighbor - Lonnie
  • 2007: Dancing with the Stars (Programa de TV Estaos Xuníos)
  • 2007: Giving You Everything - Como ella mesma
  • 2010, 2011-12: The X Factor (Programa de TV Australia) - Como ella mesma/mentora/xuráu
  • 2012: Dancing with the Stars (Programa de TV Australia) - Presentadora
  • 2012, 2014, 2016: The X Factor (Programa de TV Reinu Xuníu) - Como ella mesma/mentora/xuráu
  • 2013-presente: America's Got Talent (Serie nortemericanca) - Como ella mesma/xuráu
  • 2013: "The Twelve Trees of Christmas" - Cordelia
  • 2014: The Voice Kids Australia - Como ella mesma/xuráu/mentora
  • 2017: "Chocolate City: Vegues Strip" - Brandy
  • 2017: "Blazing Samurai" - Xirafa (voz)

Enllaces esternosEditar