Abrir el menú principal

Michael Stahl-David

.

Michael Stahl-David35mm film frames.svg
Michael Stahl-David Slamdance Film Festival.jpg
Vida
Nacimientu

Chicago28  d'ochobre de 1982

(37 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Oficiu
Oficiu actor, actor de teatru, actor de televisión, actor de cine, guionista y productor de cine
IMDb nm1221863
Cambiar los datos en Wikidata


Michael Stahl-David (Nacíu'l 28 d'ochobre de 1982) ye un actor estauxunidense, unu de los sos papeles más reconocíos son el de Sean Donnelly en The Black Donnellys y na película de J. J. Abrams, Cloverfield nel papel de Robert Hawkins.

Primeros AñosEditar

Stahl-David Nació en Chicago, Illinois, ye fíu de médicos. Graduar nel Columbia College de Chicago. Ye l'hermanu mayor de Eric Stahl-David y de Andrew R. Stahl-David. Dambos graduáronse na Whitney Young High School. Antes del so gran ésitu, Michael Stahl-David foi reconocíu mayormente por ser un gran artista de Graffiti en Chicago, que lo llevó apocayá a dar un discursu en Q&A del Chicago Sun Times.

CarreraEditar

Stahl-David empezó la so carrera como actor en 2001, cuando tuvo un pequeñu papel como "Rossetti" en New Port South. Más tarde, en 2003, tuvo un papel menor como "Craig" en Uncle Nino. Mientres esi tiempu participó viviegamente na escena teatral de Chicago. En 2004 foi nomáu pa un Premiu Joseph Jefferson Award, Mención al Meyor Actor nun Papel Secundariu de Lost nos Yonkers n'Eclís Theatre Company en Chicago, Illinois. Actuó n'obres teatrales nel Teatru Steppenwolf (One Arm, Theater District), Victory Gardens Theater (Cider House Rules, Lost in Yonkers) y Goodman (The Goat or Who is Sylvia?). Poco dempués de la so llegada a Nueva York en 2005, presentóse como "Peter" n'El Diariu d'Ana Frank nel teatru Papermill Playhouse. Nel iviernu de 2007 recibió aponderamientos de la crítica pol so papel en The Overwhelming off Broadway.

Stahl-David empezó la so carrera como actor de televisión en 2007 cuando fixo una apaición na serie Law & Order: Criminal Intent, como "Riordan Grady" nel episodiu "Los xugadores". Más tarde, esi mesmu añu, 2007, David fixo a Sean Donnelly, unu de los cuatro hermanos irlandeses na serie Los hermanos Donnelly. La so película más recién foi Cloverfield:bisarma como "Rob Hawkins", producíu por J. J. Abrams. En septiembre de 2008, protagonizó y dirixó la serie pa la web de Michael Stahl-David: Detrás de la estrella, que puede trate nel sitiu de videos, YouTube.[1]

Filmografía/televisiónEditar

2015 The Good Wife Nathan Bacevich Serie de TV
2014 In your eyes Dylan Pelicula
2010 [My Generation[2] Steven Foster serie de TV
2008 The Project Justin Película
Cloverfield[3] Robert Hawkins Protagonista
T Takes: Room 102 Güéspede de l'habitación 102 Serie Web
2007 The Black Donnellys Sean Donnelly serie de TV
Law & Order: Criminal Intent Riordan Grady serie de TV
2003 Uncle Nino Craig Película
2001 New Port South Rossetti Película

ReferenciesEditar