Abrir el menú principal

Nagisa Oshima (大島 渚 Ōshima Nagisa?) (Kioto, 31 de marzu de 1932 - Fujisawa, 15 de xineru de 2013) foi un direutor de cine y guionista xaponés. Recordáu sobre manera poles sos películes El imperio de los sentidos (1976), El imperio de la pasión (1978) y Feliz Navidad, Mr. Lawrence (1986).

Nagisa Oshima
Nagisa Oshima at Cannes in 2000.jpg
Vida
Nacimientu Kyoto y Tamano Traducir31  de marzu de 1932
Nacionalidá Bandera de Xapón Xapón
Grupu étnicu xaponeses
Llingua materna Xaponés
Fallecimientu

Fujisawa Traducir15  de xineru de 2013

(80 años)
Causa de la muerte Neumonía
Familia
Casáu/ada con Akiko Koyama
Hermanos/es
Estudios
Estudios Universidá de Kioto
Llingües Xaponés
Oficiu
Oficiu guionista, direutor de cine, productor de cine y montador
Premios
Nominaciones
IMDb nm0651915
Cambiar los datos en Wikidata

Carrera profesionalEditar

Depués de graduase en derechu na Universidá de Kioto foi contratáu pol estudiu Shochiku onde pasó rápidamente a dirixir les sos propies películes, faciendo'l so debú con A Town of Love and Hope (愛と希望の街; Ai to kibo no machi) en 1959.

La primera película que lu llevó a ser conocíu públicamente foi The Catch (1961), basada nunanovela de Kenzaburo Oe sobre la relación demientres la Segunda guerra mundial, ente los habitantes d'un pueblo xaponés y un soldáu afroamericanu apresáu.

FilmografíaEditar

  • A Town of Love and Hope (1959)
  • Historias crueles de juventud (1960)
  • The Sun's Burial (aka Tomb of the Sun) (1960)
  • Night and Fog in Japan (1960)
  • The Catch (1961)
  • Shiro Tokisawa (1962)
  • Death By Hanging] (1968)
  • Boy (1969)
  • The Ceremony (1971)
  • El imperio de los sentidos (1976)
  • El imperio de la pasión (1978)
  • Feliz Navidad, Mr. Lawrence (1983) - basada en parte nes experiencies de guerra de Laurens van der Post.
  • Max, mi amor (1986)
  • Gohatto] (1999)

Enllaces esternosEditar


Esti artículu ye un entamu. Pues ayudar a la Wikipedia n'asturianu ampliándolu.