Abrir el menú principal

Neal McDonough (Dorchester, Massachusetts, 13 de febreru de 1966) ye un actor estauxunidense. Conocíu poles sos participaciones antagóniques nes películes nes qu'actúa.

Neal McDonough
Neal McDonough 2009.jpg
Vida
Nacimientu

Dorchester Traducir13  de febreru de 1966

(53 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Estudios
Estudios Universidad de Siracusa Traducir
Oficiu
Oficiu actor, guionista, actor de xéneru, actor de cine, actor de televisión y actor de voz
Xéneru artísticu drama Traducir
cine d'aición
IMDb nm0568180
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Fíu de padres irlandeses, estudió na Universidá de Siracusa y Arte Dramático na London Academy of Arts and Sciences.

Away Alone (1991) foi la primer obra de teatru en que participó. McDonough fixo munches apaiciones en televisión y cine de magar, incluyendo Star Trek: Primer contautu, Band of Brothers, Minority Report, Flags of Our Fathers, Tin Man y Desperate Housewives. Neal McDonough destacóse por participar en roles de villanu o personaxes duros tales como Traitor (película), Flags of Our Fathers o Forever Strong.

N'avientu de 2003 contraxo matrimoniu cola modelu sudafricana Ruvé Robertson.

FilmografíaEditar

Cine
Añu Títulu Papel Notes
1994 Angels in the Outfield Whit Bass
1996 Star Trek: Primer contautu Sean Hawk
1997 Fire Down Below Chofer de camión
1999 Ravenous Reich
2002 Minority Report Oficial Gordon 'Fletch' Fletcher
2003 Timeline Frank Gordon
2003 They Call Him Sasquatch Ned Dwyer
2004 Walking Tall Jay Hamilton
2006 The Guardian Jack Skinner
2006 The Last Time Hurly
2006 Flags of Our Fathers Capitán Severance
2007 Forever Strong Entrenador Richard Penning
2007 The Hitcher Teniente Esteridge
2007 Machine Jack Ford
2007 Sé quién me mató Daniel Fleming
2008 88 minutos Jon Forster
2008 Traitor Max Archer
2009 Street Fighter: The Legend of Chun-Li M. Bison
2010 DC Showcase: Green Arrow Flecha Verde Voz
2011 Little Birds Hogan
2011 Ticking Clock James Keene
2011 Capitán América: el primera vengador Dum Dum Dugan
2012 The Philly Kid L.A. Jim
2012 Nurse 3D
2013 Company of Heroes Teniente Joe Conti
2013 The Prototype
2013 Red 2 Jack Horton
2013 The Marine 3: Homefront
Televisión
Añu Títulu Papel Notes
1991 China Beach Lurch Episodiu: "Hello Goodbye"
1991 Quantum Leap Chucky Episodiu: "Play Ball"
1995 JAG Segundu teniente, Jay Anderson Episodiu "Desert Son"
1995 White Dwarf
1995 Iron Man Firebrand Episodiu: "Fire and Rain"
1996 NYPD Blue Jerry Selness Tercer temporada, episodiu 22: "He's Not Guilty, He's My Brother"
1996 The Incredible Hulk Dr. Robert Bruce Banner 21 episodios, voz
1998 Diagnosis: Murder Ross Canin
Episodios
  • "Retribution"
  • "Retribution: Part Two"
1999 Balloon Farm Sheriff
1999 Just Shoot Me! Craig Episodiu: "Shaking Private Trainer"
2001 Band of Brothers Teniente, Lynn "Buck" Compton 8 episodios
2002 The X-Files Axente Comer
Episodios
  • "Provenance"
  • "Providence"
2002 Boomtown Fiscal de distritu, David McNorris 24 episodios
2004–2005 Medical Investigation Dr. Stephen Connor 20 episodios
2007 Traveler Secretariu de Seguridá Nacional de los Estaos Xuníos, Jack Freed 6 episodios
2007 Tin Man Wyatt Cain
Episodios
  • "Into the Storm"
  • "Search for the Emerald"
  • "Tin Man"
2008–2009 Desperate Housewives Dave Williams 24 episodios
2010 Terriers Ford/Tom Cutshaw
Episodios
  • "Asunder"
  • "Hail Mary"
2011 Law & Order: Criminal Intent Monsignor McTeal Episodiu: "The Consoler"
2012 Justified Robert Quarles 13 episodios
2012 Perception Fredrick James Dafoe Episodiu: "Cipher"
2013 Mob City William Parker Episodiu: Papel principal
2014 Suits Sean Cahill 6 episodios
2015 Arrow Damien Darhk Repartu principal[1]
Videoxuegos
Añu Títulu Papel Notes
2005 The Incredible Hulk: Ultimate Destruction Hulk Voz
2009 Rogue Warrior Admiral Travis Payton Voz

Premios y nominacionesEditar

  • 1999: Premiu del xuráu, Festival de cine de Atlantic City.
  • 2003: Nomáu, premiu TCA, Asociación de Críticos de Televisión.
  • 2004: Premiu Satellite d'oru, Premios Satellite.
  • 2009: Nomáu, Screen Actors Guild Awards.

ReferenciesEditar

  1. «Arrow Season 4: Neal McDonough Joins Cast as the Infamous Damien Darhk» (inglés). TV Line (10 de xunetu de 2015). Consultáu'l 10 de xunetu de 2015.

Enllaces esternosEditar