Abrir el menú principal

Geethali Norah Shankar Jones (30  de marzu de 1979Brooklyn), conocida como Norah Jones, ye una cantante, compositora, pianista y actriz estadounidense. Ganadora de nueve premios Grammy, vendió como cantante más de 40 millones de discos. La so música combina elementos de jazz, blues, soul, country y pop.

Norah Jones
Norah Jones Cannes 1.jpg
Vida
Nome completu Geethali Norah Jones Shankar
Nacimientu

Brooklyn30  de marzu de 1979

(40 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Grupu étnicu Indian American Traducir
Familia
Padre Ravi Shankar
Hermanos/es
Estudios
Estudios University of North Texas College of Music Traducir
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu actriz, pianista, cantautora, música de jazz, cantante, guitarrista de jazz y actriz de cine
Premios
Xéneru artísticu Jazz
Smooth jazz Traducir
Country
Blues
Soul
Instrumentu musical Pianu
guitarra
voz
Discográfica Blue Note Records Traducir
IMDb nm1289528
www.norahjones.com/
Cambiar los datos en Wikidata

Protagonizó la película My Blueberry Nights y realizó dos cameos, el primeru na película Amor a segunda vista (2002) y en Ted (2012).[1]

Índiz

DiscografíaEditar

Álbumes d'estudiuEditar

  • Come Away With Me (2002)
  • Feels Like Home (2004)
  • Not Too Llate (2007)
  • The Fall (2009)
  • Little Broken Hearts (2012)
  • Day Breaks (2016)

Álbumes recopilatoriosEditar

EPEditar

  • First Sessions (2001)

ReferenciesEditar

  1. Cf. My Blueberry Nights, en filmaffinity.com, consultado el 8-8-2010.

Enllaces esternosEditar