Norah Jones

Geethali Norah Shankar Jones (30  de marzu de 1979Brooklyn), conocida como Norah Jones, ye una cantante, compositora, pianista y actriz estauxunidense. Ganadora de nueve premios Grammy, vendió como cantante más de 40 millones de discos. La so música combina elementos de jazz, blues, soul, country y pop.

Norah Jones35mm film frames.svg
Norah Jones Cannes 1.jpg
Vida
Nome completu Geethali Norah Jones Shankar
Nacimientu

Brooklyn[1]30  de marzu de 1979

[2] (41 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Grupu étnicu Indian American (en) Traducir
Familia
Padre Ravi Shankar
Hermanos/es
Estudios
Estudios University of North Texas College of Music (en) Traducir
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu actriz, pianista, cantautora, música de jazz, cantante, guitarrista de jazzactriz de cine
Premios
Xéneru artísticu Jazz
Smooth jazz (es) Traducir
Country
Blues
Soul
Mena de voz Contraltu
Instrumentu musical Pianu
guitarra
voz
Discográfica Blue Note
IMDb nm1289528
norahjones.com
Cambiar los datos en Wikidata

Protagonizó la película My Blueberry Nights y realizó dos cameos, el primeru na película Amor a segunda vista (2002) y en Ted (2012).[3]

DiscografíaEditar

Álbumes d'estudiuEditar

  • Come Away With Me (2002)
  • Feels Like Home (2004)
  • Not Too Late (2007)
  • The Fall (2009)
  • Little Broken Hearts (2012)
  • Day Breaks (2016)

Álbumes recopilatoriosEditar

EPEditar

  • First Sessions (2001)

ReferenciesEditar

  1. 1,0 1,1 Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 15 avientu 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña. Error de cita: La etiqueta <ref> ye inválida; el nome «Q36578» ta definíu delles vegaes con distintu conteníu
  2. Afirmao en: Enciclopedia Brockhaus. Identificador de Brockhaus Enzyklopädie en línea: jones-norah. Apaez como: Norah Jones. Llingua de la obra o nome: alemán.
  3. Cf. My Blueberry Nights, en filmaffinity.com, consultado el 8-8-2010.

Enllaces esternosEditar