Abrir el menú principal

Robert Forster (13  de xunetu de 1941Rochester Traducir - 11  d'ochobre de 2019Los Angeles) foi un actor d'Estaos Xuníos. En primer llugar interesar na actuación mientres asistía a Rochester, Madison High School onde actuó en musicales de cantar y baille. Dempués de graduase en 1959, Forster asistió a Heidelberg College, Alfred's University; na Universidá de Rochester llogró una beca en fútbol y siguió desempeñándose como estudiante teatral. Dempués de ganase una llicenciatura en Psicoloxía de Rochester en 1963, Forster tomó un aprendizaxe nel teatru del Oriente de Rochester onde actuó en tales desempeñándose como 'West Side Story". Forster camudar a Nueva York en 1965 cuando'l so primera gran rotura llegó, dempués d'actuar col personaxe Arlene Francis nel xuegu Mrs. Dailey Has a Lover. Pero dempués de que'l xuegu corrió'l so cursu, el trabayu yera malo d'atopar nel teatru. Forster tornó a Rochester onde trabayó como un suplente docente.

Robert Forster35mm film frames.svg
Robert Forster 2009.jpg
Vida
Nome completu Robert Wallace Foster Jr.
Nacimientu Rochester Traducir13  de xunetu de 1941
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Fallecimientu

Los Angeles11  d'ochobre de 2019

(78 años)
Causa de la muerte cáncanu de cerebru
Estudios
Estudios Universidá de Rochester
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu actor, actor de cine y actor de televisión
Premios
Nominaciones
IMDb nm0001233
www.robertforster.com
Cambiar los datos en Wikidata

FilmografíaEditar

Añu Títulu Papel
1967 Reflexos nun güeyu doráu Soldáu L.G. Williams
1968 La nueche de los xigantes Nick Tana
1969 Justine Narouz
Mediu ambiente frío John Cassellis
1970 Cover Me Babe Tony Hall
1973 El Don morrió Frank
1977 Stunts Glen Wilson
1978 Ábanu Nick Thorne
1979 La dama de colloráu Turk
The Black Hole Capitán Dan Holland
1980 La bestia sol asfaltu David
1981 Goliath Awaits Jeff Selrik
Heartbreak High Alan Arnoldi
1983 Vixilante Eddie Marín
Al filu de la navaya Jason Walk
1986 Hollywood Harry Harry Petry
Delta Force Abdul Rafai
1988 Escuadrón: Counterforce Dictador
1989 El banqueru Dan
1990 bandera de circuitu Jack Cotton
El pacificador Yates
1991 29th Street Sgt. Tartaglia
1994 American Yakuza Littman
1996 Hot city Detective Slatten
1997 Llerza na central Gentry
L'americanu perfectu Jake Nyman
Jackie Brown Max Cherry
1998 Psycho Dr. Simon
La ventana indiscreta Detective Charlie Moore
Camín del infiernu Odell Parks
1999 It's the Rage Tyler
Kiss Toledo Goodbye Sal Fortuna
2000 Supernova A.J. Marley
Lakeboat Joe Kitko
Yo , Yo mesmu ya Irene Coronel Parington
Diamond Men Eddie Miller
2001 Mulholland Drive Detective Harry McKnight
Human Nature Padre de Nathan
Última xugada Oficial Campbell
2002 Like Mike Entrenador Wagner
Héroe solitariu Gus
Strange Hearts Jack Waters
Murder in Greenwich Steve Carroll
2003 Confidence Morgan Price
Charlie's Angels: Full Throttle Roger Wixon
Ayudar col muertu Stanley Parsons
2005 BTK asesín en serie Detective Jason Magida
2006 Firewall Harry Romanu
Lucky Number Slevin Murphy
2007 D-War Wilson
Rise: Cazadora de sangre Lloyd
Cleaner Arlo Grange
2008 Jack and Jill vs. the World Norman
2009 The Code Teniente Samuel Weber
Les pantasmes de les mios exnovias Sgt. Volkom
2010 Middle Men Louie
2011 Girl Walks into a Bar Dodge
Los descendientes Scott Thorson
2013 Ataque a la Casa Blanca Xeneral Edward Clegg
2014 Autómata Robert Bold
2015 Survivor Bill Talbot
2016 London Has Fallen Xeneral Edward Clegg

PremiosEditar

Premios ÓscarEditar

Añu Categoría Película Resultáu
1997 Meyor actor de repartu Jackie Brown Nomáu

ReferenciesEditar

Enllaces esternosEditar