Sableres de Xiglú, Sorraos y Barro

Playes del pueblu de Barru, nel conceyu asturianu de Llanes


Les Sableres de Barru[1], Xiglu[2] y Sorraos[3], formen un conxuntu de trés sableres continues que se funden na pleamar. La sablera de Barru tien forma de concha y una parte d'ella ye la sablera de Xiglu. Atópense na llocalidá de Barru, nel conceyu de Llanes.[4] Incluinse nes sableres de la nomada Marina Verde Asturiana y tán considerades, pola so vexetación, paisaxe protexíu. Formen parte del Paisaxe Protexíu de la Marina Oriental d'Asturies.

Sableres de Xiglú, Sorraos y Barro
Carauterístiques xenerales
Llocalización Barru y Llanes
Coordenaes 43°26′09″N 4°49′33″W / 43.435844°N 4.825702°O / 43.435844; -4.825702
Sableres de Xiglú, Sorraos y Barro alcuéntrase n'Asturies
Sableres de Xiglú, Sorraos y Barro
Sableres de Xiglú, Sorraos y Barro
Sableres de Xiglú, Sorraos y Barro (Asturies)
Llonxitú 100
[editar datos en Wikidata]
Fastera occidental de la sablera de Barru (Llanes), col isllote d'El Pinu al fondu.
Fastera oriental de la sablera de Barru (Llanes), cola islla Ramón al fondu.

Descripción editar

La sablera de Barru presenta forma de concha, y, al ser la de más bon accesu y la de mayor tamañu, ye la más visitada de les trés. Una parte d'ella ye conocida como sablera de Xiglu y nella, amás de finu sable blancu, preséntense afloramientos de piedra. Pela so parte la de Sorraos tien accesu na baxamar dende la de Barru, y puede llegase a ella tamién per un senderu que pasa pela zona d'aparcamientu. Al respective de los servicios que presenten cunten con toos ellos: aseos, duches, papeleres y serviciu de llimpieza, ente más otros.

Bibliografía editar

  • del Río, Alejandro (2013). Guía total de las playas de Asturias. 244 rincones para disfrutar de la costa asturiana. Nobel. ISBN 978-84-8459-669-1. 

Referencies editar

  1. «Catálogo de playas. Playa de Barro». Web del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente. Consultáu'l 7 d'avientu de 2014.
  2. «Catálogo de playas. Playa de Xiglu». Web del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente. Consultáu'l 7 d'avientu de 2014.
  3. «Catálogo de playas. Playa de Sorraos». Web del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente. Consultáu'l 7 d'avientu de 2014.
  4. «Playa de Barro». Portal oficial de turismo del Ayuntamiento de Llanes. Consultáu'l 7 d'avientu de 2014.