Salif Keïta

Salif Keïta (12 d'agostu de 1949, Djoliba) ye un músicu de Malí.

Salif KeïtaPicto infobox music.png
Mali Salif Keita2 400.jpg
Vida
Nacimientu

Djoliba (es) Traducir y Malí25  d'agostu de 1949

[6] (70 años)
Nacionalidá Bandera de Malí Malí
Familia
Casáu con Q85100767 Traducir
Fíos/es
Estudios
Llingües Llingües mandé
Oficiu
Oficiu cantantecompositor de cantares
Premios
Nominaciones
Miembru de Super Rail Band
Les Ambassadeurs du Motel (es) Traducir
Les Ambassadeurs Internationaux (es) Traducir
Xéneru artísticu Afropop (es) Traducir
Instrumentu musical voz
Discográfica Universal Music Group
IMDb nm0445190
Cambiar los datos en Wikidata

Ye descendiente del gobernador del Imperiu de Malí, Sundiata Keïta. Marxináu por ser albín, signu de mala suerte na cultura mandinga, treslladóse a París.

DiscografíaEditar

  • Soro (Mango, 1987)
  • Ko-Yan (Mango, 1989)
  • Amen (Mango, 1991)
  • Destiny of a Noble Outcast (PolyGram, 1991)
  • Folon (Mango, 1995)
  • Rail Band (Melodie, 1996)
  • Seydou Bathili (Sonodisc, 1997)
  • Papa (Blue Note, 1999)
  • Mama (Capitol, 2000)
  • Sosie (Mellemfolkeligt, 2001)
  • Moffou (Universal Jazz France, 2002)
  • The Best of the Early Years (Wrasse, 2002)
  • Remixes from Moffou (Universal Jazz France, 2004)
  • M'Bemba (Universal Jazz France, 2005)
  • La différence (Emarcy ,2009)
  • Anthology, 2011
  • Talé - Universal, Philippe Cohen-Solal, 2012

Enllaces esternosEditar


  1. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Identificador GND: 134650166. Data de consulta: 13 ochobre 2015. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  2. Afirmao en: SNAC. Identificador SNAC Ark: w6934hf6. Apaez como: Salif Keita. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  3. Afirmao en: Discogs. Identificador Discogs de artista: 10377. Apaez como: Salif Keita. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  4. Afirmao en: Encyclopædia Britannica Online. Identificador Encyclopædia Britannica Online: biography/Salif-Keita-Malian-singer-songwriter. Apaez como: Salif Keita. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  5. Afirmao en: filmportal.de. Identificador Filmportal: 5914b01c5e3d434f804c56f69ab6b575. Apaez como: Salif Keita. Data de consulta: 9 ochobre 2017.
  6. Afirmao en: Dictionary on African Biography. Editorial: Oxford University Press. Llingua de la obra o nome: inglés. Data de publicación: 2012.