Shikinejima

Islla Prefectura Shizuoka

Shikinejima (式根島?) ye una islla volcánica ubicada nes islles Izu (伊豆諸島?), administrada por el Gobierno Metropolitanu de Tokio, el cual alcuéntrase al sur de Tokio y al este de la península de Izu, en la prefectura de Shizuoka. Shikinejima forma parte del Parque Nacional Fuji-Hakone-Izu.

Shikinejima
Situación
PaísBandera de Xapón Xapón
Metropolitan prefecture (en) TraducirBandera de Tokiu Tokiu
Subprefeutura subprefeutura d'Ōshima
Villa (es) Traducir Niijima (es) Traducir
Tipu islla
Parte de Islles Izu
Asitiáu en Mar de Filipines
Coordenaes 34°19′32″N 139°12′42″E / 34.3256°N 139.2117°E / 34.3256; 139.2117
Shikinejima alcuéntrase en Xapón
Shikinejima
Shikinejima
Shikinejima (Xapón)
Datos
Altitú media 109 m
Superficie 3,67 km²[1]
Población 600
Fusu horariu Asia/Tokiu
Cambiar los datos en Wikidata

Esta islla ye la más pequeña que tien habitantes en Niijima-mura, que tamién contién dos islles más, la so vecina Niijima y la pequeña y despoblada Jinaijima.

La so área total ye de 3,9 km² y la so población cercana a les 600 persones. El cuetu Kankiki ye'l puntu más altu de la islla con 99 metros sobro'l nivel del mar. La islla tien dos fontes termales.

Pa llegar a Shikinejima, hai ferries que salen dende Takeshiba, en Tokio, que son operaos por Tokai Kisen. Tamién hai dende Shimoda, na prefectura de Shizuoka. La villa opera un ferri que tamién fai dellos viaxes entre Niijima y Shikinejima. El viaxe dura cerca de 10 minutos.

Les principales fontes d'ingresu en Shikinejima son la pesca y el turismu. La islla tien una escuela primaria y una pre-secundaria. Para los estudiantes de secundaria, tienen de viaxar per ferri a Niijima.

Referencies editar

  1. URL de la referencia: http://www.gsi.go.jp/KOKUJYOHO/MENCHO-title.htm. Data de consulta: 11 ochobre 2015.

Enllaces esternos editar