Abrir el menú principal

Steven Michael Robert, conocíu como 'Steve' Howey (12  de xunetu de 1977San Antonio), ye un actor d'Estaos Xuníos de cine y televisión. Ye conocíu pol so papel como Van Montgomery na serie de TV Reba, y en películes como Supercross, DOA: Dead or Alive, y Guerra de novies.

Steve Howey35mm film frames.svg
Steve Howey 2011 cropped.jpg
Vida
Nacimientu

San Antonio12  de xunetu de 1977

(42 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Familia
Casáu/ada con Sarah Shahi  (7 febreru 2009 -
Estudios
Estudios Northeastern Junior College Traducir
Oficiu
Oficiu actor, actor de televisión, actor de cine y productor de cine
Creencies
Partíu políticu Partíu Republicanu de los Estaos Xuníos
IMDb nm0992538
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Howey nació en San Antonio, Texas, ye fíu del direutor Bill Howey y Carla. Él tien dos hermanos mayores: Bret y Tammy. Los sos padres treslladóse a Los Angeles, onde asistió a la primaria y la mayor parte de la escuela secundaria. Dempués de camudase a Denver pa completar el so últimu añu, llogró una beca de baloncestu pa la Universidá del Nordés en Sterling, Coloráu. Sicasí, mientres el so segundu añu, empezó a perder interés nel baloncestu y empezó a concentrase na actuación, xuniéndose a clases d'actuación del so padre.

MatrimoniuEditar

Howey ta casáu cola actriz Sarah Shahi. Los dos comprometer en xunu de 2007, mientres taben de vacaciones en Hawai, y casáronse el 7 de febreru de 2009, en Les Vegues.

El 8 de xunetu de 2009 tuvieron el so primer fíu, William Wolf Howey.[1]

Shahi trabayó col padre de Steve. Anguaño vive en Los Angeles, California.

CarreraEditar

Steve foi estrella convidada en dellos programes de televisión como ER (1994) y The Drew Carey Show (1995). Tamién protagonizó y produció la película independiente Class (1998), que foi escrita y empobinada pol so padre y foi aceptada nel Festival de Cine Internacional de Denver.

En 2001, llogró'l so primer rol cuando foi escoyíu como Van Montgomery nel Reba show. Quedar col show hasta que foi atayada en 2007.

En 2005, protagonizó la película d'aición Supercross como KC Carlyle, un pilotu de MX. Howey tamién actuó na película DOA: Dead or Alive, xunto a Jamie Pressly, Eric Roberts. En 2009, protagonizó Guerra de novies, con Anne Hathaway y Kate Hudson (con quien tamién protagonizó la película de 2011 Something Borrowed). Howey tamién fixo'l papel del personaxe principal na película de 2009, Stan Helsing. Tamién apaeció nel programa Psych.

FilmografíaEditar

  1. 1998 - Class (película) - Jim - Actor y co-productor.
  2. 1999 - Pacific Blue (serie) - s/d - Episodiu: "Silicon Valley of the Dolls".
  3. 2000 - Get Real - Chris DeFalco - Episodiu: "Falling from Grace".
  4. 2000 - ER - Quarterback Elizey - Episodiu: "Homecoming".
  5. 2000 - The Drew Carey Show - Estudiante - Episodiu: "Be Drew to Your School".
  6. 2001 - Any Day Now - Troy - Episodiu: "Everyone Deserves to Be Loved".
  7. 2001/07 - Reba - Van Montgomery - 125 episodios.
  8. 2005 - Supercross - K.C. Carlyle.
  9. 2006 - Twins Zack Episodiu: "Blast from the Past".
  10. 2006 - DOA: Dead or Alive - Weatherby.
  11. 2007 - The Beast - Ty Troop.
  12. 2009 - Bride Wars - Daniel Williams.
  13. 2009 - Still Waiting... - Agnew.
  14. 2009 - Surviving Suburbia - Brock - Episodiu: "Three End Tables".
  15. 2009 - Ctrl - Ben Piller - 10 episodios.
  16. 2009 - State of Romance - Mike - Episodiu: "Pilotu".
  17. 2009 - Stan Helsing - Stan.
  18. 2010 - Psych - Derek Walker - Episodiu: "Thrill Seekers and Hell Raisers".
  19. 2010 - Losing Control - Terry.
  20. 2011- Shameless - Kevin "Kev" Ball.
  21. 2011 Something Borrowed - Marcus.
  22. 2011 - Love Bites (serie) - Kell - 2 episodios.
  23. 2011 - Conception (película) - Joel.

ReferenciesEditar

  1. «Sarah Shahi Welcomes Son William Wolf Howey!». 28/07/09. celebrity-moms.com. Consultáu'l 6 d'ochobre de 2011.

Enllaces esternosEditar