Toshiro Mifune

Toshiro Mifune (三船 敏郎 Mifune Toshiro?, 1 d'abril de 192024 d'avientu de 1997) foi ún de los más célebres actores de cine de Xapón.Entamó la so carrera con Yoidore tenshi , dirixó más de 30 películes, ente elles dalgunes tan conocíes como Los siete samuráis y Rashōmon.

Toshiro Mifune35mm film frames.svg
Shubun poster Toshiro Mifune.jpg
Vida
Nacimientu

Qingdao[2]1  d'abril de 1920

[8]
Nacionalidá Bandera de Xapón Xapón
Residencia Xapón
Grupu étnicu xaponeses
Llingua materna xaponés
Muerte

Tokiu[1]24  d'avientu de 1997

[8] (77 años)
Causa de la muerte síndrome de disfunción multiorgánica (es) Traducir
Alzheimer
Estudios
Llingües xaponés
Oficiu
Oficiu actor, productor de cine, actor de cine, direutor de cineactor de televisión
Premios
Alcuñu/os 世界のミフネ, The Wolf y The Shogun
Serviciu militar
Cuerpu militar Servicio Aéreo del Ejército Imperial Japonés (es) Traducir
Lluchó en Segunda Guerra Mundial
IMDb nm0001536
mifuneproductions.co.jp
Cambiar los datos en Wikidata

FilmografíaEditar

  • Yoidore tenshi, 1948. (L'ánxel bébedu)
  • Shizukanara ketto, 1949. (Un duelu silenciosu)
  • Nora inu, 1949. (El perru rabiosu)
  • Shubun, 1950. (Escándalu)
  • Rashōmon
  • Hakuchi, 1951. (El fatu)
  • Shichinin non samurai, 1954. (Los siete samuráis)
  • Ikimona non kiroku, 1955. (Crónica d'un ser vivu)
  • Kimonosu-jo, 1957. (Tronu de sangre)
  • Donzoko, 1957. (Los baxos fondos)
  • Kakushi toride non san-akunin, 1958. (La fortaleza escondida)
  • Warai yatsu hodo yoku nemuru, 1960. (Los canalles duermen en paz)
  • Yojimbo, 1961. (El mercenariu)
  • Tsubaki Sanjuro, 1962. (Sanjuro)
  • Tengoku to jigoku, 1963. (L'infiernu del odiu)
  • Akahige, 1965. (Barbarroxa / Bondá humana)

ReferenciesEditar

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 10 avientu 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña. Error de cita: La etiqueta <ref> ye inválida; el nome «Q36578» ta definíu delles vegaes con distintu conteníu Error de cita: La etiqueta <ref> ye inválida; el nome «Q36578» ta definíu delles vegaes con distintu conteníu Error de cita: La etiqueta <ref> ye inválida; el nome «Q36578» ta definíu delles vegaes con distintu conteníu
  2. 2,0 2,1 Afirmao en: Gran Enciclopedia Soviética (1969–1978). Sección, versículu o párrafu: Мифунэ Тосиро. Data de consulta: 28 setiembre 2015. Editorial: Большая Российская энциклопедия. Llingua de la obra o nome: rusu. Data de publicación: 1969. Error de cita: La etiqueta <ref> ye inválida; el nome «Q17378135» ta definíu delles vegaes con distintu conteníu
  3. 3,0 3,1 Biblioteca Nacional de Francia. «autoridaes BNF» (francés). Consultáu'l 10 ochobre 2015.
  4. 4,0 4,1 Afirmao en: SNAC. Identificador SNAC Ark: w65r8vqr. Apaez como: Toshiro Mifune. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  5. 5,0 5,1 Afirmao en: Find a Grave. Identificador Find a Grave: 9232. Apaez como: Toshiro Mifune. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  6. 6,0 6,1 Afirmao en: Munzinger-Archiv. Identificador Munzinger: 00000016584. Apaez como: Toshiro Mifune. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: alemán.
  7. 7,0 7,1 Afirmao en: Enciclopedia Brockhaus. Identificador de Brockhaus Enzyklopädie en línea: mifune-toshiro. Apaez como: Toshirō Mifune. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: alemán.
  8. 8,0 8,1 Afirmao en: Gran Enciclopèdia Catalana. Identificador de la Gran Enciclopedia Catalana: 0042413. Apaez como: Toshiro Mifune. Editorial: Grup Enciclopèdia Catalana. Llingua de la obra o nome: catalán.