Uriah Heep

Uriah Heep ye una banda inglesa de Hard rock y Heavy metal, formada en Londres en 1969, la cual ye considerada como "unu de los grupos más populares de principios de los 70".

Uriah Heep
Uriah Heep 1.jpg
Datos
Tipu grupu de rock
Miembros David Byron, Bernie Shaw, Mick Box, Davey Rimmer y Lee Kerslake
Xéneru rock progresivu y Hard rock
Sellu dicográficu Warner Bros. Records
Bronze Records
Chrysalis
Vertigo
País Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Orixinarios de Londres
Fecha fundación 1969
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

El grupu llanzó dellos álbumes bien esitosos comercialmente a principios de los años 70, como Salisbury (1971), Demons and Wizards (1972) o The Magician's Birthday (1972), pero la so audiencia tornó nos 80, al puntu de convertise esencialmente nun grupu de cultu, nos Estaos Xuníos y n'Europa, principalmente.

Uriah Heep foi la primer banda d'Occidente en tocar na Xunión Soviética nos 80, so la política de Gorbachov, llamada "glásnost". Vendieron 30 millones de copies en tol mundu, anque constantes cambeos na banda dexaron al guitarrista Mick Box como únicu miembru orixinal y líder.

MiembrosEditar

  • Mick Box - guitarres
  • Bernie Shaw - voz
  • Phil Lanzon - teclaos
  • Rusell Gilbrook - batería

Ex-miembrosEditar

  • Ken Hensley
  • David Byron
  • Gary Thain
  • Trevor Bolder
  • Alex Napier
  • Paul Newton
  • "Ollie" Olsson
  • Lee Kerslake
  • John Wetton
  • John Lawton
  • John Sloman
  • Chris Slade
  • John Sinclair
  • Peter Goalby
  • Bob Daisley

DiscografíaEditar

  • Very 'eavy... Very 'umble (1970)
  • Salisbury (1971)
  • Look at Yourself (1971)
  • Demons and Wizards (1972)
  • The Magician's Birthday (1972)
 
Uriah Heep en 2008
  • Sweet Freedom (1973)
  • Wonderworld (1974)
  • Return to Fantasy (1975)
  • High & Mighty (1976)
  • Firefly (1977)
  • Innocent Victim (1977)
  • Fallen Angel (1978)
  • Conquest (1980)
  • Abominog (1982)
  • Head First (1983)
  • Equator (1985)
  • Raging Silence (1989)
  • Different World (1991)
  • Sea of Light (1995)
  • Sonic Origami (1998)
  • Wake the Sleeper (2008)
  • Into the Wild (2011)

ReferenciesEditar