19-04-2021 18:21

Valentín Abecia Ayllón (6 de febreru de 1846Sucre – 10 de xineru de 1910Sucre) foi un médicu, periodista y políticu bolivianu. Foi tamién el décimu sestu Vicepresidente de Bolivia dende'l 4 d'agostu de 1904 hasta'l 12 d'agostu de 1909, mientres el primer gobiernu del presidente Ismael Montes Gamboa.

Valentín Abecia
Vicepresidente de Bolivia

Vida
Nacimientu Sucre6 de febreru de 1846
Nacionalidá Bandera de Bolivia Bolivia
Muerte Sucre10 de xineru de 1910 (63 años)
Estudios
Llingües falaes castellanu
Oficiu periodista, políticu, historiadorbibliógrafu
Cambiar los datos en Wikidata

Biografía editar

Valentín Abecia nació'l 6 de febreru de 1846 na ciudá de Sucre, Bolivia. Graduóse como médicu, periodista, historiógrafu, amás de ser parllamentariu y ocupar el rectoráu de la Universidá de San Francisco Javier, siendo prefeutu de Chuquisaca, munícipe munches vegaes y Segundu Vicepresidente de la República.

Foi una figura importante de Bolivia na primer metada del sieglu XX. Dedicó toles sos fuercies al serviciu de la nación y de la so ciudá natal bien particularmente.

Los sos trabayos médicos foron un bon carreru de ciencia pa los sos contemporáneos. La so xera histórica ye inmensa y fecunda, y sirve de fonte de consulta dientro y fora del país. Mereció munchos títulos y honores que taben en rellación coles enerxíes gastaes en serviciu de la ciencia médica, de la hestoria continental y boliviano, de l'alministración y de toles causes nobles.

Valentín Abecia finó'l 10 de xineru de 1910 na ciudá de Sucre, a los 63 años d'edá.

Ver tamién editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar