Xeografía de Santu Tomé y Príncipe

Santu Tomé y Príncipe asítiase nel Atlánticu, al sur de la islla de Fernando Po, (Guinea Ecuatorial) nel Golfu de Guinea. Falta 300 km al noroeste de la mariña de Gabón, y ye el país africanu de menor superficie. El país ta conformáu por dos islles y seis islote:

Xeografía de Santu Tomé y Príncipe
Coordenaes 1°N 7°E / 1°N 7°E / 1; 7
 
[editar datos en Wikidata]

Islles

Castros

Los dos islles son les que dan el nome al país. Santu Tomé ye la islla principal, y nella atopa la capital, Santu Tomé, y el so únicu aeropuertu internacional. La islla de Príncipe asítiase al norte de la de Santu Tomé, y el so principal nucleu de población ye Santu Antonio.

Dambes islles tán cubiertes por una vexetación tropical carauterística, y son d'orixe volcánicu, a partir d'una antigua dorsal qu'inclúi al norte la islla de Bioko, Guinea Ecuatorial, y el Monte Camerún al oeste, na mariña del continente africanu. Ecológicamente, formen parte de la ecorrexón denomada selva de tierres baxes de Santu Tomé, Príncipe y Annobón.

Clima editar

Al nivel del mar el clima ye tropical, templáu y húmedu, con temperatures medies añales del orde de 27 °C, y poca amplitú térmica. Les precipitaciones añales varien ente 5.000 mm nes fasteres empobinaes al suroeste, y 1.000 mm nes tierres baxes del norte. La temporada d'agües dura dende ochobre a mayu.

Ver tamién editar


Referencies editar

Enllaces esternos editar