Arthur Hotaling

Arthur Hotaling (3  de febreru de 1873Nueva York – 13  de xunetu de 1938California) foi un direutor, actor, guionista y productor cinematográficu d'Estaos Xuníos, activu na dómina del cine mudu.

Arthur Hotaling35mm film frames.svg
Arthur Hotaling by Don Barclay 1918.jpg
Vida
Nacimientu Nueva York3  de febreru de 1873
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Llingua materna inglés
Muerte

California13  de xunetu de 1938

(65 años)
Causa de la muerte infartu de miocardiu
Estudios
Llingües falaes inglés
Oficiu direutor de cine, productor de cine, guionista, actoractor de cine
IMDb nm0396207
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

El so nome completu yera Arthur Douglas Hotaling, y nació en Nueva York. Actor de vodevil, trabayó nel escenariu xunto a Fred Maze, col cual formó'l dúu llamáu Maze & Douglas (Douglas yera'l so segundu nome)[1].

Nos años 1910 trabayó como direutor y productor para Lubin Manufacturing Company. Munchos de los sos filmes teníen como protagonista a la so muyer, l'actriz Mae Hotely, cola que se casara n'agostu de 1902, y la cual tenía un nome artísticu inspiráu nel apellíu del so home.

En total, a lo llargo de la so carrera dirixó más de doscientes películes, estrenaes ente 1910 y 1928, incluyendo ente elles la cinta de 1914 Outwitting Dad, que supunxo'l debú cinematográficu d'Oliver Hardy.

Arthur Hotaling finó en 1938 en California, por causa de un infartu agudu de miocardiu.

Filmografía completaEditar

DireutorEditar

1910Editar

1911Editar

1912Editar

1913Editar

1914Editar

1915Editar

1916Editar

1917Editar

1918Editar

Década de 1920Editar

ProductorEditar

ActorEditar

GuionistaEditar

ReferenciesEditar

Enllaces esternosEditar