Barry Manilow

Barry Manilow (Brooklyn, Nueva York, el 17 de xunu de 1943) ye un cantante estauxunidense, descendiente de rusos ya irlandeses. Los sos padres, Harold y Edna Pincus (quien finaron en 1993 y en 1994, respeutivamente) rexistrar col nome Barry Alan Pincus, pero más palantre, pocu dempués del so Chigre Mitzvah, la so madre, quien se divorciara del so padre y volviera casar se, camudó llegalmente el so propiu apellíu y el del so fíu, utilizando dende entós pa dambos el so apellíu de soltera: Manilow. Barry ye conocíu por ésitos como I Write The Songs, Mandy y Copacabana (At The Copa). En 1990, la revista Rolling Stone proclamó-y "representante de la nuesa xeneración". Vendió más de 75 millones de copies en tol mundu.

Barry Manilow35mm film frames.svg
BarryManilow.jpg
Vida
Nome completu Barry Alan Pincus
Nacimientu

Brooklyn17  de xunu de 1943

[7] (77 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Residencia Brooklyn
Estudios
Estudios Juilliard School
City College of New York (es) Traducir
New York College of Music (en) Traducir
Oficiu
Oficiu actor, cantante, cantautor, compositor, direutor d'orquesta, compositor de cantares, pianista, lletrista, actor de teatru, guionistaproductor de cine
Premios
Alcuñu/os Barry Manilow
Xéneru artísticu pop
Mena de voz tenor
Instrumentu musical Pianu
voz
Discográfica Arista
Bell Records (es) Traducir
Concord Records (es) Traducir
Creencies
Relixón ateísmu
IMDb nm0005180
manilow.com
Cambiar los datos en Wikidata

Trabayó pa delles discográfiques: Bell, Aresta, RCA y Concord, y tamién pa les campañes publicitaries de munches otres, ente elles: Band-Aid, Kentucky Fried Chicken, Pepsi y McDonald's.

A los 21 años casar cola so novia de la mocedá, Susan Deixler. Sicasí, por cuenta de los sos compromisos artísticos, el matrimoniu vio'l so fin dos años dempués.

Estudió música na Academia de Juilliard de Nueva York. En 1972 conoció a l'actriz y cantante Bette Midler, quien lo ayudar a impulsase como cantante. En 1973 foi contratáu por Midler como pianista pa les sos xires, y yá antes collaborara como arreglista nos discos de Midler. Ella convirtióse nel so representante, depués de que se dio cuenta non yá del so talentu sinón del interés del públicu por él mientres les sos xires. Por cuenta de esti gran cambéu, Manilow empezó a conocer a artistes, axentes y productores por cuenta de los contactos de Bette.

Recibió diversos premios como cantante y compositor, y tamién donó grandes sumes de dineru p'asociaciones y organizaciones de derechos humanos que trabayen contra'l sida y otres enfermedaes, y tamién a favor de les campañes polítiques de Hillary Clinton, Barack Obama, John Edwards, Ron Paul y Joe Biden.

El so autobiografía, publicada en 1986 por McGraw-Hill, titular n'inglés Sweet Life: Adventures on the Way to Paradise (Duce vida: Aventures aldu al paraísu) (ISBN 0070399042).

Anguaño dirixe un espectáculu en Las Vegas. El 5 d'abril de 2017 declaróse abiertamente homosexual nuna entrevista a la revista People.[8]

DiscografíaEditar

Álbumes d'estudiuEditar

  • Barry Manilow (1973)
  • Barry Manilow II (1974)
  • Tryin' to Get the Feeling (1975)
  • This One's for You (1976)
  • Even Now (1978)
  • One Voice (1979)
  • Barry (1980)
  • If I Should Love Again (1981)
  • Here Comes the Night (1982)
  • 2:00 AM Paradise Cafe (1984)
  • Manilow (1985)
  • Swing Street (1987)
  • Barry Manilow (1989)
  • Because It's Christmas (1990)
  • Showstoppers (1991)
  • Singin' with the Big Bands (1994)
  • Summer of '78 (1996)
  • Manilow Sings Sinatra (1998)
  • Here at the Mayflower (2001)
  • A Christmas Gift of Love (2002)
  • Scores (2004)
  • The Greatest Songs of the Fifties (2006)
  • The Greatest Songs of the Sixties (2006)
  • The Greatest Songs of the Seventies (2007)
  • In the Swing of Christmas (2007)
  • The Greatest Songs of the Eighties (2008)
  • The Greatest Love Songs of all Time (2010)
  • 15 Minutes (2011)

Álbumes en direutuEditar

  • Barry Manilow Live (1977)
  • Barry Live in Britain (1982)
  • Live on Broadway (1990)
  • 2 Nights Live! (2004)
  • Live in London (2011)
  • Live at Paris Las Vegas (2011)

Álbumes compilatoriosEditar

  • Greatest Hits (1978)
  • Greatest Hits Vol. II (1983)
  • The Manilow Collection / 20 Classic Hits (1985)
  • Greatest Hits Volume I (1989)
  • Greatest Hits Volume II (1989)
  • Greatest Hits Volume III (1989)
  • The Songs 1975-1990 (1990)
  • The Complete Collection and Then Some... (1992)
  • Greatest Hits: The Platinum Collection (1994)
  • Ultimate Manilow (2002)
  • The Essential Barry Manilow (2005)
  • The Very Best of Barry Manilow (2005)
  • Beautiful Ballads & Love Songs (2008)
  • The Essential Barry Manilow: Limited Edition 3.0 (2010)
  • Playlist: The Very Best of Barry Manilow (2010)

SoundtracksEditar

  • Foul Play (1978)
  • Tribute (1980)
  • Thumbelina (1994)
  • The Pebble and the Penguin (1995)

Vida personalEditar

N'abril de 2017, Manilow salió del armariu reconociéndose públicamente como gai pa una entrevista dada a la revista People, aseverando amás que ta casáu dende 2014 con Garry Kief, con quien caltién una rellación sentimental dende va décades y ye la so representante artísticu. La boda foi celebrada de callao una vegada que foi aprobáu'l matrimoniu ente persones del mesmu sexu en California.[9]

Apaiciones na cultura popularEditar

  • Apaez como estrella convidada nel capítulu de Family Guy El regresu de Woods.[10]
  • Nuna escena de Hellboy 2: L'exércitu doráu del 2008,Hell Boy y el so amigu Abraham "Abe" Sapien tomen unes cerveces y al empar tea confiésa-y el so amor pola princesa Nuala, escúchase el cantar "Can´t smile without you" una de los sos cantares y estos darréu entonar a viva voz so los efeutos del alcohol.
  • Will Truman, protagonista de la serie "Will y Grace" defínese como fanilow, na serie ye con esi nome como se autoproclaman los fans de Barry Manilow.
  • Igualmente confiésase fanilow el personaxe de Sam Evans de la serie "Glee".
  • Na película Madagascar 2: Escape d'África, na escena en que los pingüinos vuelen pa romper la presa nes selves africanes, escuchar de fondu "Copacabana (At the Copa)", una de los sos cantares.
  • Nel videoclip del cantar "Bi Bap Um Dera", de la banda de rock arxentina "Los Visitantes", en ciertu momentu ve un videu musical nuna televisión, nel que se llee'l mesmu nome del cantar, y como direutor del videu figura Barry Manilow[11]
  • Nel episodiu The Last Temptation of Homer (La última tentación de Homer), perteneciente a la quinta temporada de Los Simpson, Homer canta l'ésitu de Manilow Mandy camudando la lletra por "Mindi", n'alusión a la so compañera de trabayu Mindi Simons, pola que se siente de secute atraíu.
  • Nel episodiu 24 de la segunda temporada de la serie "Friends" hai una escena na que Rachel Green, personaxe de Jennifer Aniston, apaez cantando Copacabana.[12]

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Internet Movie Database. Identificador IMDb: nm0005180. Data de consulta: 21 xunetu 2015. Llingua de la obra o nome: inglés.
  2. «Allmusic» (inglés). Consultáu'l 21 payares 2015.
  3. URL de la referencia: https://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/Barry_Manilow.html. Data de consulta: 27 payares 2015.
  4. URL de la referencia: http://www.nndb.com/people/161/000023092/. Data de consulta: 27 payares 2015.
  5. Afirmao en: Encyclopædia Britannica Online. Identificador Encyclopædia Britannica Online: biography/Barry-Manilow. Apaez como: Barry Manilow. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  6. Afirmao en: SNAC. Identificador SNAC Ark: w6tq8qsj. Apaez como: Barry Manilow. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  7. Afirmao en: Internet Broadway Database. Identificador de persona d'Internet Broadway Database: 4430. Apaez como: Barry Manilow. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  8. «Barry Manilow confiesa la so homosexualidá: "Pensé que decepcionaría a los mios fans"». Consultáu'l 6 d'abril de 2017.
  9. Nelson, Jeff (5 d'abril de 2017) (n'inglés). Inside Barry Manilow's Secret Wedding to Longtime Love Garry Kief: 'I Didn't Think It Was Going to Be That Emotional!'. People. http://people.com/music/barry-manilow-emotional-wedding-garry-kief/. Consultáu 'l 11 d'abril de 2017. 
  10. «"Family Guy" Back to the Woods (2008)».
  11. www.youtube.com/watch?v=YMezpQPxgFU
  12. [1]

Enllaces esternosEditar

Manilow|Barry Manilow]].