Catherine Ferry

cantante francesa

Catherine Ferry (1  de xunetu de 1953París) ye una cantante francesa. En 1976, participó nel Festival del Cantar d'Eurovisión, representando a Francia col cantar "Un, Deux, Trois" (Tony Arrallo/ Jean Paul Cara).[2] Consiguió acabar en segunda posición. Trabayó y foi producida principalmente por Daniel Balavoine famosu cantante francés qu'escribió cerca de 30 cantares pa ella.

Catherine FerryPicto infobox music.png
Eurovision Song Contest 1976 - France - Catherine Ferry 6.png
Vida
Nacimientu

París1  de xunetu de 1953

[1] (68 años)
Nacionalidá Bandera de Francia Francia
Estudios
Llingües falaes francés
Oficiu cantante
Xéneru artísticu Rock
Instrumentu musical voz
IMDb nm1489725
catherineferry.com
Cambiar los datos en Wikidata

En 1977 participó nel Festival Yamaha en Xapón.[3] En 1982, llanzó'l cantar "Bonjour, Bonjour" (Linda Lecomte/Balavoine). En 1983, participó nel musical "Abbacadabra" d'Alain Boublil basáu en cantares d'ABBA. En 1984, llanzó l'álbum "Vivre avec la musique", producíu por Andy Scott, con música de Daniel Balavoine, Joe Hammer y Michel Rorive, lletres de Daniel Balavoine, Linda Lecomte, Patrick Dulphy, Bernard Balavoine y Francis Wauthers.

Na primavera de 2010, dieron un xiru, Catherine Ferry volvió a Xinebra pa grabar el senciellu "Petit Jean" col guitarrista John Woolloff. Los sos cantares convirtiéronse en temes de cultu, unu d'ellos, "Un, Deux, Trois", foi escoyíu p'apaecer na película "Potiche", del direutor francés François Ozon, con Catherine Deneuve y Gérard Depardieu.

DiscografíaEditar

  • Senciellos
    • 1975: Julia mon cœurChanson pour toi
    • 1976: 1, 2, 3Petit Jean
    • 1976: Ma chanson d'amourPetit Jean
    • 1977: Mélodie bleueUne histoire d'amour
    • 1977: J'ai laissé le bon temps roulerPour tous ceux qui s'aiment
    • 1978: J'imaxineLe chanteur anglais
    • 1979: Dis goodbye à ton goodboyBaxter
    • 1980: El to ye mon ennemiMamen vit avec les animaux
    • 1982: Bonjour BonjourIl est en retard
    • 1983: Grandis pasPourquoi pas
    • 1983: Vivre avec la musiqueUn homme tout perdu
    • 1983: Prends tout ce qu'on te donneRaté
    • 1986: TrémaQuelqu'un quelque partCe matin
    • 1989: ManilleRendez-vous
  • Álbumes
    • 1977: Catherine Ferry
    • 1984: Vivre avec la musique
    • 2010: Reedition remastered

Enllaces esternosEditar

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Discogs. Identificador Discogs d'artista: 468107. Apaez como: Catherine Ferry. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  2. Festival d'Eurovisión 1976
  3. Biografía de Catherine Ferry


Predecesor:
Nicole Rieu
con "Et bonjour à toi l'artiste"
 
Francia nel Festival d'Eurovisión

1976
Socesor:
Marie Myriam
con "L'oiseau et l'enfant"