Abrir el menú principal

Claire Coffee (San Francisco, California, 14 d'abril de 1980) ye una actriz estauxunidense.[1] Ye conocida por interpretar a Janie Ross na serie orixinal de TNT, Franklin & Bash y a Adalind Schade na serie de drama de la NBC, Grimm.

Claire Coffee
Claire Coffee.jpg
Vida
Nacimientu

San Francisco14  d'abril de 1980

(39 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Familia
Casáu/ada con Chris Thile  (2013 -
Estudios
Estudios Universidá Northwestern
Northwestern University School of Communication Traducir
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de televisión y actriz de cine
IMDb nm1309643
clairecoffee.com/
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Coffee nació en San Francisco, California, pero creció en Monterey, California, y asistió a la Escuela pa Neñes de Santo Catalina, onde protagonizó obres de teatru y musicales. Tien una llicenciatura en teatru pola Universidá de Northwestern en Evanston, Illinois. La so hermana, Abbie Coffee ye profesora en Everest Public High School en Redwood City.[2]

CarreraEditar

Claire empezó a actuar a la edá de cinco años.[3] Coffee tuvo un papel recurrente en The West Wing como Cassie Tatum en 2003.

Ente 2007 y 2009 Coffee interpretó a la enfermera Nadine Crowell en General Hospital.[4] Tuvo dellos papeles como convidada en serie tales como Psych, Bones, NCIS y Cold Case y dende 2011 interpreta a Janie Ross, una abogada ya interés amorosu de Peter Bash (Mark-Paul Gosselaar) na serie de TNT, Franklin & Bash. Dende esi mesmu añu, interpreta a l'abogada/Hexenbiest Adalind Schade nel drama fantásticu de NBC, Grimm.[3] A partir de la segunda temporada, Claire foi xubida al repartu principal de dicha serie.[5]

FilmografíaEditar

Añu Títulu Rol Notes
2002 Yes, Dear 1

episodiu

2003 The West Wing Cassie Tatum 3 episodios
2005 Wild Things: Diamonds in the Rough Jenny Bellamy Película pa televisión
Cold Case Kelly Witkowski 1977 1 episodiu
2006 Strong Medicine Cassandra Turley 1 episodiu
Bones Axente Especial Tricia Finn 1 episodiu
CSI: Crime Scene Investigation Cindy Jansen 1 episodiu
NCIS Cindy Crawshaw 1 episodiu
Psych Sally Reynolds 1 episodiu
2007 - 2009 General Hospital Nadine Crowell Personaxe recurrente
2009 The League Claire (Concierge) 1 episodiu
2010 Inventing Adam Spencer
2011 - 2012 Franklin & Bash Janie Ross Personaxe recurrente
2011 - presente |[[Grimm

(serie de televisión)|Grimm]]

Adalind Schade Recurrente (temporada 1)
Principal (dende temporada 2)
2012 Holly's Holiday Holly Película pa televisión
2013 Inventing Adam Spencer
Royal Pains 1

episodiu

Grind Auntunm Curtiumetraxe

ReferenciesEditar

  1. «Claire Coffee: Biography, Latest News & Videos» (inglés). TV Guide. Consultáu'l 2 d'agostu de 2013.
  2. http://www.everestphs.org
  3. 3,0 3,1 «Biografía de Claire Coffee» (inglés). Claire-Coffee.com. Consultáu'l 2 d'agostu de 2013.
  4. Dodd, Stacy (2 d'abril de 2006). «Claire Coffee» (inglés). Variety. Consultáu'l 2 d'agostu de 2013.
  5. «GRIMM: Claire Coffee va ser regular» (26 de setiembre de 2012). Consultáu'l 2 d'agostu de 2013.

Enllaces esternosEditar