Denyse Tontz

Denyse Tontz (n. 17 de setiembre de 1994)[3] ye una actriz, cantante y baillarina americana d'orixe salvadoreñu. Tontz ye meyor conocida pol so personaxe como Jennifer 1 na esitosa serie de televisión de Nickelodeon Big Time Rush. Anguaño apaez como personaxe recurrente na serie de Disney Channel Dog With a Blogue como Nikki Ortiz.[4][5] Tien un rol protagónico como Miranda Montgomery na reencarnación de la telenovela All My Children.[6][7]

Denyse Tontz35mm film frames.svg
Vida
Nacimientu

San Diego[1]17  de setiembre de 1994

[2] (26 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Oficiu
Oficiu actriz, cantante, actriz de cine, actriz de televisión, compositora de cantares, cantautorabaillarina
Xéneru artísticu música tradicional
Instrumentu musical voz
IMDb nm2218397
denysetontz.com
Cambiar los datos en Wikidata
Denyse Tontz

Vida personalEditar

Tontz tien una hermana menor, Nicole, y un hermanu menor, Tommy.[3] La so Madre ye d'orixe Salvadoreñu.

CarreraEditar

2006–11: Empiezos y Big Time RushEditar

Antes d'empezar la so carrera como actriz y cantante, Tontz yera modelu para tender/llinies de ropa como Mattel, Target, Tommy Hilfiger, Nautica, Guess, Yes, JC Penny, Mervyn's.[5][6][8]

Tontz fixo la so primer apaición en televisión, apaeciendo na serie de televisión Y-Ring como Princesa Gabriella. En 2008, Tontz apaeció como Meagan Todd na película Una Xoya De Perru, xuntu con Luke Benward y French Stewart. Tontz apaeció en Big Time Rush nel episodiu del 28 de payares de 2009 "Big Time Audition" como Jennifer 1, una de los trés Jennifers embaecíes col mesmu nome que viven y van a la escuela, en Palm Woods que canten, baillen y actúen. Kendall, James, Logan y Carlos namorar d'elles, pero les moces nun van salir con ellos hasta que sían famosos.[8]

2012–presente: Dog with a Blogue, All My Children y MúsicaEditar

El 18 de payares 2012 Tontz apaeció na serie de Disney Channel Dog With a Blogue como Nikki Ortiz, que ye amiga de Avery, y antigua namorada de Tyler. Tien una perrina llamada Evita, que Stan desprecia, porque llate demasiáu. Nikki camudar d'El Salvador y ye duce y talentosa, pero tamién en principiu bastante inocente.[8][9]Dempués anuncióse que'l personaxe de Denyse seria xubíu a recurrente.[8]

Tontz llanzó dos de los sos primeros cantares "Better Off Without You" y "Child's Play", qu'escribió cuando tenía 13 años.[4] Tontz llanzó'l so primera senciellu "Better Than Nothing" con Thomas Hrvatin, el cantar tamién apaeció'l 24 de marzu 2013 nel episodiu de The Mentalist.[4][10] Tontz fixo covers d'artistes de cantares como "La Tortura" de Shakira y "The One You Say Goodnight To" de Kina Grannis.[5] Tontz fixo una apaición en "Celebrity Jabber", onde cantó una versión acapella de "Better Than Nothing", y tamién reveló que grabó'l videu musical de "Better Than Nothing" con un iPhone.[4]

Tontz reveló'l 6 d'agostu de 2012, que Nickelodeon anovó Big Time Rush pa unos 13 episodios de la cuarta temporada. Confirmóse más tarde.[11] El 25 de febreru de 2013 revelóse que Denyse Tontz va interpretar a Miranda Montgomery nel drama diurnu All My Children, mientres Lane va interpretar un nuevu personaxe.[8][12] La primer apaición de Tontz como Miranda Montgomery foi'l 29 d'abril de 2013 nel episodiu estreno de All My Children.[13]

FilmografíaEditar

Películes
Añu Títulu Personaxe Notes
2007 The Last Day of Summer Alice Keefe Debú en películes
2008 Una Xoya De Perru Meagan Todd
Televisión
Añu Títulu Personaxe Notes
2006 Y-Ring Princesa Gabrielle Debú en televisión
2009 The Perfect Sleep Mozu Porphyria
2009–13 Big Time Rush Jennifer 1 21 episodios
2011 The Nine Lives of Chloe King Vanessa "Responsible" (Temporada 1, episodiu 9)
2011 I Hate My Teenage Daughter

Episodiu: "Pilot"

2012 Shake It Up!

"Weird It Up!" (Temporada 2, episodiu 18)

2012–13 Pair of Kings Moza Tarántula 2 episodios
2012–2015 Dog with a Blogue Nikki Ortiz Rol recurrente; Disney Channel Original Series
2013–present All My Children Miranda Montgomery Rol principal

DiscografíaEditar

  • "Better Than Nothing" (feat. Thomas Hrvatin)
  • "Rain on my Parade"
  • "Don't Take it Personally"
  • "Stranger"
  • "Satellite"
  • "Parachute"
  • "Use it"
  • "Mr. Hipster"

Videos musicalesEditar

Títulu Añu Direutor
"Better Than Nothing" 2013 Desconocíu
"Mr. Hipster" 2014 Desconocíu

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Google Freebase Data Dump. Editorial: Google.
  2. Afirmao en: Internet Movie Database. Identificador IMDb: nm2218397. Data de consulta: 8 xunetu 2016. Llingua de la obra o nome: inglés.
  3. 3,0 3,1 "miranda rights". Soap Opera Digest. July 15, 2013. p. 45.
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 Watts, Clark. «The Mutli Talented Denyse Tontz is Electrifying the Industry». CelebrityJabber. Consultáu'l 26 de setiembre de 2012.
  5. 5,0 5,1 5,2 «Offical Denyse Tontz's website - Bio». DenyseTontz.com.
  6. 6,0 6,1 Kroll, Dan K. «Denyse Tontz cast as AMC's Miranda Montgomery». SoapCentral. Consultáu'l 25 d'abril de 2013.
  7. Newcomb, Roger. «Getting To Know ALL MY CHILDREN's Denyse Tontz». We Love Soaps. Consultáu'l 21 d'abril de 2013.
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 Kroll, Dan J. «Denyse Tontz cast as AMC's Miranda Montgomery: Other Tontz news». SoapCentral. Consultáu'l 25 de febreru de 2013.
  9. «Watch Dog with a Blogue Season 1 Episode 4 Wingstan». OVGuide.com.
  10. «"The Mentalist" (featuring "Better Than Nothing")». DenyseTontz.com. Consultáu'l 24 de marzu de 2013.
  11. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2012/08/06/nickelodeon-greenlights-fourth-season-of-hit-musical-comedy-series-big-time-rush/144027/
  12. «ESCLUSIVE! Jordan Lane Price NOT Miranda Montgomery; Soap Casts Denyse Tontz in Role». Soap Opera Network. Lewis, Errol (25 de febreru de 2013). Consultáu'l 25 de febreru de 2013.
  13. «Denyse-Tontz.com "All My Children" Premiere». Denyse Tontz.

Enllaces esternosEditar