Depeche Mode [dɨˈpɛʃmoʊd] ye una banda británica de Synth pop formada en Basildon en 1980 por Vince Clarke, Andrew Fletcher y Martin L. Gore, a quien xunióse pocu dempués David Gahan, quien en realidá foi l'autor del nome.

Depeche Mode
Datos
Tipu grupu musical
Miembros David Gahan (es) Traducir, Martin Gore, Andrew Fletcher, Alan Wilder y Vince Clarke
Xéneru Synth pop, electrónica (es) Traducir, new wave, Dark wave (es) Traducir, rock alternativu, música industrial (es) Traducir y rock electrónicu
Sellu discográficu Mute Records (es) Traducir
Columbia Records
EMI
Reprise Records
Sire Records (es) Traducir
Virgin Records
Capitol Records
País Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Orixinarios de Basildon
Fecha fundación 1980
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

Carrera

editar

Tres el so álbum debú Speak & Spell en 1981, Clarke dexó'l grupu y foi sustituyíu pol músicu Alan Wilder, quien permaneció hasta 1995. Anguaño, Gahan, Gore y Fletcher continuan col proyeutu como un tríu. Según el documental d'Historia del Rock de la BBC "son los padres del rock electrónicu"; siendo consideraos unu de los meyores esponentes del xéneru, ya importantes precursores del usu del sintetizador como preséu y del "sampler" como recursu musical, lo mesmo que de la realización de videos musicales.

Depeche Mode vendió más de 115 millones d'álbumes, sumando'l total de ventes de los sos discos en tol mundu (incluyendo senciellos), convirtiéndose nel más esitosu grupu de música electrónica na historia. Tamién foi escoyíu ente los 50 meyores grupos de música de tolos tiempos y unu de los 10 más influyentes de la música contemporánea.

Depeche Mode convirtióse en "la banda de rock electrónicu más popular que'l mundu conoció", según la revista "Q", y "unu de los más grandes grupos de pop británicu de tolos tiempos", d'alcuerdu al "Sunday Telegraph".

Discografía

editar
  • 1981 - Speak & Spell
  • 1982 - A Broken Frame
  • 1983 - Construction Time Again
  • 1984 - Some Great Reward
  • 1986 - Black Celebration
  • 1987 - Music for the Masses
  • 1990 - Violator
  • 1993 - Songs of Faith and Devotion
  • 1997 - Ultra
  • 2001 - Exciter
  • 2005 - Playing the Angel
  • 2009 - Sounds of the Universe
  • 2013 - Delta Machine
  • 2017 - Spirit
  • 2023 - Memento Mori

Miembros

editar
  • Martin Lee Gore - guitarres, teclaos, voz
  • David Gahan - voz líder

Antiguos miembros

editar
  • Vince Clarke
  • Alan Wilder
  • Andrew Fletcher - teclaos

Referencies

editar

Enllaces esternos

editar