Frances Howard

actriz estauxunidense (1903–1976)
Frances Howard

Frances Howard (4 de xunu de 1903[4] - 2 de xunetu de 1976) foi una actriz de nacionalidá estauxunidense, conocida por ser la segunda esposa del productor ganador d'un Premiu Óscar Samuel Goldwyn.

Frances Howard35mm film frames.svg
Vida
Nacimientu

Omaha4  de xunu de 1903

[3]
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Muerte

Beverly Hills2  de xunetu de 1976

[3] (73 años)
Sepultura Forest Lawn Memorial Park
Causa de la muerte cáncanu
Familia
Casada con Samuel Goldwyn  (23 abril 1925 -  31 xineru 1974)
Robert Stevenson  (8 ochobre 1944 -
Fíos/es
Estudios
Estudios Sistema Universitario de Nebraska (es) Traducir
Oficiu
Oficiu actrizactriz de cine
IMDb nm0397291
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Nacida n'Omaha, los sos padres yeren James y Maureen Howard. Casóse con Samuel Goldwyn el 23 d'abril de 1925, permaneciendo xuntos hasta'l fallecimientu del productor. Tuvieron un fíu, Samuel Goldwyn, Jr., y ente los sos nietos figura l'actor Tony Goldwyn.

Según dicíase nel so momentu, Howard taba esmolecida por una posible invasión de los Estaos Xuníos per parte de Hitler, y llegó a entamar un supuestu afogamientu del so fíu, l'adopción d'una identidá falsa, y la fuxida a Méxicu, onde tenía dineru preparao.[5]

Frances Howard finó en Beverly Hills, Los Angeles (California), en 1976, a los 73 años d'edá. Foi soterrada nel Campusantu Forest Lawn Memorial Park de Glendale (California).

FilmografíaEditar

Ente 1925 y 1935 Howard rodó cuatro film:

  • Mary Burns, Fugitive (1935)
  • The Shock Punch (1925)
  • The Swan (1925)
  • Too Many Kisses (1925)

ReferenciesEditar

  1. 1,0 1,1 Afirmao en: Internet Movie Database. Identificador IMDb: nm0397291. Data de consulta: 15 xunetu 2016. Llingua de la obra o nome: inglés.
  2. 2,0 2,1 Afirmao en: Internet Broadway Database. Identificador de persona d'Internet Broadway Database: 45701. Apaez como: Frances Howard. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  3. 3,0 3,1 Afirmao en: Find a Grave. Identificador Find a Grave: 10597379. Apaez como: Frances Howard Goldwyn. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  4. Nacida en 1903, por Intelius
  5. Catalena, Mark A. Goldwyn: The Man and His Movies (2005)

Enllaces esternosEditar