Frank Williams

direutor deportivu británicu (1942-2021)

Francis Owen Garbatt Williams, mas conocíu como Frank Williams, (16 d'abril de 1942South Shields – 28 de payares de 2021Londres) foi'l fundador y direutor deportivu del equipu Williams F1 de Fórmula 1.

Frank Williams
Vida
Nacimientu South Shields16 d'abril de 1942
Nacionalidá Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Muerte Londres28 de payares de 2021[1] (79 años)
Familia
Fíos/es Claire Williams
Estudios
Estudios St. Joseph's College, Dumfries (en) Traducir
Llingües falaes inglés
Oficiu direutor deportivu, empresariuinxenieru
Emplegadores Williams Grand Prix Engineering
Royal Air Force
Premios
IMDb nm2604029
williamsf1.com…
Cambiar los datos en Wikidata

Biografía editar

Un accidente de tráficu en marzu de 1986 cuando abandonaba'l circuitu Paul Ricard causó-y una paralís que-y dexó en siella de ruedes. En 1987 la Reina del Reinu Xuníu concedió-y la Orde del Imperiu Británicu. En 1999 pasó a ser Caballeru de la Orde del Imperiu Británicu.

Tres la muerte d'Ayrton Senna a los mandos d'un Williams F1 mientres la carrera del Gran Premiu de San Marín de 1994, Frank Williams foi acusáu de homicidiu acordies cola llei italiana. Finalmente foi absueltu dellos años más tarde, cuando otros constructores de la Fórmula 1 dixeron que nun correríen n'Italia si un accidente provocaba esi tipu de reacción. Anguaño sigue al frente del equipu Williams, que dirixe dende 1978, llogrando dellos ésitos na máxima categoría del automovilismu nos años 1980 y 1990. Concretamente, siete campeonatos del mundu de pilotos y diez de constructores, cosa que-y converten nuna de les grandes escuderíes de la F1.

La escudería Williams fixo oficial daqué que se venía barruntando dende va tiempu: que Claire Williams, fía del fundador y presidente de la escudería, Frank Williams, va ser la nueva direutora adxunta del equipu "con efeutos inmediatos".

Según un comunicáu de la escudería, Claire, que l'añu pasáu exerció como direutora de comunicación y mercadotecnia, va desempeñar un "papel principal" nel día ente día del equipu. Williams tenía previstu faer l'anunciu antes del empiezu de la temporada, pero ésti haise retrasáu debíu al fallecimientu a principios d'esti mes de la muyer de Frank Williams y madre de Claire, Virginia.

"Na última década, Claire trabayó incansablemente pa Williams. La so conocencia del deporte y la so pasión pol equipu son incuestionables y toi arguyosu de dicir que mientres esti tiempu demostró ser una de les nueses pieces más pervalibles", señaló Sir Frank.

Pela so parte, la nueva direutora adxunta de la escudería declaróse "honrada" poles sos nueves responsabilidaes ya ilusionada por trabayar al pie del so padre p'ayudar a llevar l'equipu "esta temporada y nel futuru".

Referencies editar

Enllaces esternos editar