Holland Roden

Holland Roden

Holland Marie Roden (7  d'ochobre de 1986Dallas)[1] ye una actriz estauxunidense principalmente conocida pol so papel de Lydia Martin na serie de MTV Teen Wolf.

Holland Roden35mm film frames.svg
Holland Roden (14768078891) (cropped).jpg
Vida
Nacimientu

Dallas7  d'ochobre de 1986

(33 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Estudios
Estudios Universidá d'Oxford
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de televisiónactriz de cine
Llugares de trabayu Estaos Xuníos
IMDb nm1555699
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Holland nació en Dallas, Texas. Holland, por cuenta del so amor pola realización inscribir en campamentos de teatru, según, en clases d'actuación. Sicasí, foi'l segundu amor de Holland, la ciencia, la que la llevó a Los Angeles y empezó el so saltu na carrera.[2][3][4]

Holland dedicóse a la educación como un estudiante de tiempu completu, pero por cuenta del so horariu de trabayu ocupáu, viose obligada a tomar una dura decisión, dexando al so amor pola ciencia detrás y con especialización n'estudios de la muyer, Holland atopó un campu sosprendentemente fascinante y apocayá recibió'l so grau na UCLA.[5][6]

CarreraEditar

Holland fixo'l so debú profesional en 2007 na serie de HBO 12 Miles of Bad Road interpretando'l papel de Bronwyn.[7] En 2008 Roden foi escoyida como Emily Locke en Lost.[8] Dio vida a Skylar na película de 2008 Bring It On: Fight to the Finish, y mientres el periodu 2008-2010 apaeció en series de televisión incluyendo CSI: Crime Scene Investigation, Cold Case, Pushed, Weeds, Community y Criminal Minds.[9]

Dende'l debú na serie'l 5 de xunu de 2011, Roden interpreta al personaxe Lydia Martin na serie de MTV Teen Wolf, protagonizada xunto a Tyler Posey, Crystal Reed, Dylan O'Brien y Tyler Hoechlin.[10]

FilmografíaEditar

 
Roden en 2012 na Comic-Con de San Diego.
Añu Títulu Personaxe Notes
2007 12 Miles of Bad Road Bronwyn Protagonista
2008 CSI: Crime Scene Investigation Kira Dellinger Episodiu: "Goodbye and Good Luck"
Lost Emily Locke Episodiu: "Cabin Fever"
Cold Case Missy Gallavan Episodiu: "Roller Girl" (Chica Roller)
2009 Pushed Sascha Protagonista
Weeds Vendedora de Yogurt Episodiu: "Wonderful Wonderful"
Bring It On: Fight to the Finish Sky Película
Community Chica Episodiu: "Environmental Science"
2010 Criminal Minds Rebecca Daniels Episodiu "...A Thousand Words"
The Event Mozu Violet Episodiu: "Loyalty"
2011–presente Teen Wolf Lydia Martin Repartu principal
2012 Grey's Anatomy Gretchen Shaw Episodiu: "This Magic Moment"
House of Dust Gabby[11] Película

ReferenciesEditar

Enllaces esternosEditar