La islla de Erith, la segunda islla más grande del grupu de Kent, ye una islla de granitu densamente vexetalizada y desplobada con pindies pendientes, asitiada nel estrechu de Bass, que s'atopa na costa nordés de Tasmania, ente'l grupu Furneaux y el promontoriu de Wilsons en Victoria, Australia.

Islla Erith
Situación
PaísBandera de Australia Australia
Estáu federáuBandera de Tasmania Tasmania
Tipu islla
Parte de Grupu Kent
Asitiáu en Estrechu de Bass
Coordenaes 39°27′S 147°17′E / 39.45°S 147.28°E / -39.45; 147.28
Islla Erith alcuéntrase n'Australia
Islla Erith
Islla Erith
Islla Erith (Australia)
Datos
Altitú media 83 m
Superficie 393 ha
Cambiar los datos en Wikidata
Islla Erith, nel grupu de les islles Kent

La islla ta dientro del Parque Nacional del Grupu Kent, el parque nacional más septentrional de Tasmania, que foi publicáu en 2002. Erith foi altamente modificáu pa la pastoreo de ganáu y ta principalmente cubierta por praderíes exótiques.

El llendo terminó cola alquisición del arrendamientu en 1997 per parte del Australian Bush Heritage Fund, que darréu lo cedío al gobiernu de Tasmania para la so incorporación al parque nacional.

Fauna editar

Les especies d'aves marines reproductores y más aves zancudes inclúin el Pingüín pequeñu, (Eudyptula minor), Pardela de cola corta, (Ardenna tenuirostris), Gaviota del Pacíficu, (Larus pacificus), y el Ostreru tiznau, (Haematopus fuliginosus).

Los mamíferos de Erith son el Bandicoot marrón del sur, (Isoodon obesulus), el Potoroo de nariz llargu, (Potorous tridactylus) y la Zarigüeya cola de cepillo común, (Trichosurus vulpecula).

Los reptiles inclúin el skink metálicu, (Carinascincus metallicus), el eslizón orientall, el Eslizón oriental de tres líneas, (Acritoscincus duperreyi) el eslizón de blancu, (Liopholis whitii) y la serpiente de llabios blancos, (Drysdalia coronoides).[1]

Bibliografía editar

Referencies editar

  1. Brothers, Nigel; Pemberton, David; Pryor, Helen; & Halley, Vanessa. (2001). Tasmania’s Offshore Islands: seabirds and other natural features. Tasmanian Museum and Art Gallery: Hobart. ISBN 0-7246-4816-X

Enllaces esternos editar