Islla Salm

Islla del archipiélagu de la Tierra de Franciscu Xosé, Óblast d'Arcanxel, Rusia.

La islla Salm (rusu: остров Сальм, Ostrov Sal'm) tien una forma más o menos redonda, ta asitiada na Tierra de Franciscu Xosé, nel Óblast d'Arcanxel Rusia.[1]

Islla Salm
Situación
PaísBandera de Rusia Rusia
Óblasts Óblast d'Arcánxel
Tipu islla
Parte de Tierra de Franciscu Xosé
Asitiáu en Océanu Glacial Árticu
Coordenaes 80°00′N 59°20′E / 80°N 59.33°E / 80; 59.33
Islla Salm alcuéntrase en Rusia
Islla Salm
Islla Salm
Islla Salm (Rusia)
Datos
Altitú media 343 m
Superficie 343,7 km²
Población 0
Fusu horariu UTC+04:00
Llonxitú 20 km
Cambiar los datos en Wikidata
nun llugar de la Tierra de Franciscu Xosé

La islla de Salm foi nomada pola espedición austrohúngara del Polu Norte pola dinastía aristocrática de Salm-Hoogstraten a la que pertenecía'l conde Karl Alexander, unu de los principales patrocinadores de la espedición.

Xeografía editar

La islla de Salm ta casi dafechu glaciada, sacante dos promontorios na so mariña occidental y sur. El Cabu de Xelu de Chernyshev (Lednik Chernysheva) cubre la mayor parte de la islla.[2] El llargor máximu de la islla de Salm ye de 17 km y la so área ye 344 km². El puntu más altu de la islla ye'l cume de 343 m d'altor del cabu de Xelu de Chernyshev.

Islles más pequeñes axacentes editar

La islla de Salm ta arrodiada por islles más pequeñes. Ostrova Bisernyye son dos pequeños castros asitiaos na mariña sur de la islla de Salm.[3]

Islla Wilczek editar

El suroeste de la islla de Salm alcuéntrase a 10 km de Wilczek (islla de Vilcheca), que nun tien de confundise con Tierra de Wilczek nel mesmu archipiélagu. Ta dixebráu de la islla de Salm por un brazu de mar de 3 km d'anchu. Esta islla recibe'l so nome n'honor al noble austrohúngaru Johann Nepomuk Graf Wilczek.

Islla Lütke editar

4 km al sureste de la islla Spalm alcuéntrase la islla Lütke (остров Литке). con una estensión de 14 km² y lleva el nome del conde rusu Fyodor Petrovich Litke.

Islles Hochstetter editar

A pocos kilómetros al nordeste atopense les islles Hochstetter (islles Гохштеттера o islles Хохштеттеra), compuestes por una islla de 6,5 km de llargor por 4 km d'anchu, la islla Hochstetter, tamién conocida como Gogstettera Yuzhnyy, y dos castros más pequeños Gogstetera Sredniy y ostrov Al'batros. Les islles Hochstetter reciben el so nome de la dinastía principesca alemana Hochstetter del Imperiu austrohúngaru.

Islla Koldewey editar

Aproximadamente al norte alcuéntrase a 3.7 km de distancia de la islla Koldewey (costa Kольдевея), nomada n'honor al capitán Carl Koldewey, líder de la Segunda Espedición alemana al Árticu en 1869-70. El puntu más altu de la islla ye de 66 m.

Islla Schoenau editar

Fuera del puntu norte de la islla de Koldewey atópase la islla de Schoenau (ostrova Shёнау).

Esta islla recibió'l so nome n'honor a Teplitz-Schönau (agora Teplice, República Checa), el llugar de nacencia del esplorador árticu austrohúngaru Julius Payer, que fixo'l descubrimientu de la Tierra de Franciscu Xosé, cuando dirixó, como Comandante en Costa, la espedición austrohúngara al Polu Norte xunto col Comandante del Mar Karl Weyprecht.

Ver tamién editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar