Abrir el menú principal

José Ferrer (actor)

Wikipedia:Correxir

José Vicente Ferrer d'Oteru y Cintrón[1] (8  de xineru de 1912Santurce Traducir - 26  de xineru de 1992Coral Gables Traducir), conocíu como José Ferrer, foi un actor puertorricanu que participó en más de 60 películes y munches obres teatrales a lo llargo de la so carrera.

José Ferrer (actor)35mm film frames.svg
Jose Ferrer in Caine Mutiny.jpg
Vida
Nome completu José Vicente Ferrer de Otero y Cintrón
Nacimientu Santurce Traducir8  de xineru de 1912
Nacionalidá Bandera de Puertu Ricu Puertu Ricu
Fallecimientu

Coral Gables Traducir26  de xineru de 1992

(80 años)
Sepultura Cementerio Santa María Magdalena de Pazzis Traducir
Causa de la muerte Cáncer colorreutal
Familia
Casáu/ada con Rosemary Clooney
Uta Hagen  (1938 -  1948)
Phyllis Hill  (1948 -  1953)
Fíos/es
Familia
Estudios
Estudios Universidá de Princeton
Oficiu
Oficiu actor, actor de teatru, actor de cine, actor de televisión, productor de cine y direutor de teatru
Premios
Nominaciones
Discográfica RCA Victor
IMDb nm0001207
Cambiar los datos en Wikidata

Sabía falar cuatro idiomes: español, inglés, francés y italianu.

Llogró tres nominaciones a los Óscar, consiguiendo la preciada estauína pol so papel en Cyrano de Bergerac (1950). Los sos otres dos nominaciones llegaron de la manu de Juana d'Arcu (1948) y Moulin Rouge (1952) na que daba vida a Henri de Toulouse-Lautrec.

Debutó como direutor y productor na película The Shrike (1955).

Intervieno, ente otres, en Lawrence d'Arabia, Dune, El motín del Caine y Ship of Fools.

Ye padre del actor Miguel Ferrer y tíu del tamién actor George Clooney.

FilmografíaEditar

1990 Condergáu

1989 La confesión d'un homicida

1985 Seducción

1984 Duna

1982 Suañu sexual nuna nueche de branu

1980 Prestar y xuegu

1978 Zoltán, el mastín de Drácula

1978 Fedora

1977 La centinela

1976 El viaxe de los malditos

1962 Lawrence d'Arabia

1954 El motín del Caine

1952 Moulin Rouge

1948 Juana d'Arcu

PremiosEditar

ReferenciesEditar

  1. Encyclopædia Britannica.com (ed.): «José Ferrer». Consultáu'l 29 de marzu de 2011.

Enllaces esternosEditar