Karol Sevilla

Karol Itzitery Piña Cisneros conocida artísticamente como Karol Sevilla (9  de payares de 1999Guadalajara), ye una actriz mexicana.[2] Ye conocida por interpretar a Lluna Valente na serie orixinal de Disney Channel, Soy Luna.[3]

Karol SevillaMap symbol theatre 02.svg
Karol Sevilla Sedal 2021 4.jpg
Vida
Nacimientu

Guadalajara9  de payares de 1999

[1] (21 años)
Nacionalidá Bandera de Méxicu Méxicu
Estudios
Estudios Centru d'Educación Artística
Colexu Militar de la Nación
Llingües falaes castellanu
inglés
Oficiu
Oficiu actriz de teatru, youtuber, actriz, cantantepresentadora
Trabayos destacaos Soy Luna
Ralph Breaks the Internet (es) Traducir
Pequeños Gigantes
Seudónimu/os Karol
Xéneru artísticu pop
Teen pop
Instrumentu musical voz
IMDb nm3496406
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Karol Sevilla nació na Ciudá de Méxicu. Mientres la so infancia estudió actuación nel Centru d'Educación Artística de Televisa, d'onde ye egresada na xeneración 2006-2008.[4] La so carrera artística entamu a la edá de seis años, empezando nos anuncios de televisión antes de llegar a les series y noveles de TV.

La so primer actuación en televisión foi en 2008 na telenovela Quería enemiga onde interpretó Gina, la sobrina del personaxe Ernesto, interpretáu pol actor peruanu-venezolanu Jorge Aravena. En 2010 participa na telenovela mexicana Pa volver amar, onde realizó una participación especial.[5] Al siguiente añu formó parte de la telenovela Amorcito corazón, adautación de la telenovela venezolana Trapos íntimos, orixinal de Valentina Párraga, onde interpretó a María Luz, fía d'una de les protagonista de la hestoria.[6]

En 2011 interpretó a Lucía na telenovela Qué guapu amor, onde comparte creitos con Danna García y Jorge Salinas. La telenovela ta basada na novela colombiana La fía del mariachi de Mónica Agudelo. Amás d'apaecer en múltiples episodios de Como Diz el Dichu y La rosa de Guadalupe. Karol tamién realizó comedies musicales ente elles, The Sound of Music, Anita la huerfanita y El magu de Oz.[7]Tamién tuvo nuna telenovela llamada Fantabulosa, na que tuvo'l papel protagónico.

A fines de 2015, anuncióse que diba ser protagonista de la serie orixinal de Disney Channel Soy Luna[8] interpretando a Lluna Valente / Sol Benson.[9]

En 2016, debutó en YouTube colos sos videos y llanzando el so primera single como solista tituláu "Sonrir y Amar". Dio'l so primer conciertu xunto a la so ma en Brasil y dellos show más n'Arxentina cantando covers.

Amás en 2018, Sevilla afiguró les sos manes na Galeríes Plaza les Estrelles[10] onde famosos afiguraron les sos manes siendo reconocíos en Méxicu como grandes artistes.

FilmografíaEditar

Añu Títulu Personaxe Notes
2008 Quería enemiga Gina Liñán Mendiola
2009 Muyeres asesines Cecilia (neña) Capítulu: Cecilia, prohibida
20102011 Pa volver amar Monse
20112012 Amorcito corazón María Luz "Marilu" Llobu Ballesteros
20122013 Qué guapu amor
20122014 Como diz el dichu • Tatis
• Renata
20082015 La rosa de Guadalupe

Dellos Personaxes

20162018 Soy Luna Lluna Valente / Sol Benson Protagonista, serie de TV Disney Channel Latinoamerica
2016 Pijama Party Ella mesma Convidada
Un, Dos, ¡Chef!
2017 Junior Express Angie Participación Especial
2018 Pequeños Xigantes Ella mesma Invitada


Obres de teatruEditar

DiscografíaEditar

Bandes sonores
Añu Cantar Álbum
2012 «Yo nun creo nos homes»
2014 «Soi Fantabulosa» Fantabulosa
«Soi Peluquera»
«Esto ye Amor»
«Neño Malu»
2016 «Nales» Soy Luna
«Yes» (con Michael Ronda)
«Sobre ruedes» (con Valentina Zenere, Ana Jara, Chiara Parravicini, Malena Ratner & Katja Martínez)
«Camín» (con Repartu de Soy Luna)
«Tutto è possibile» (versión n'italianu de «Nales») Soy Luna (Italia)
«Vuelu» (con Repartu de Soy Luna) Música en ti
«Música en ti»
«A rodar la mio vida» (con Repartu de Soy Luna)
«Qué más da» (con Ruggero Pasquarelli)
«Ensin fronteres» (con Carolina Kopelioff)
«Yes (Radio Disney Vivu)» (con Michael Ronda y Ruggero Pasquarelli)
«Valiente (Radio Disney Vivu)» (con Michael Ronda, Lionel Ferro y Gastón Vietto)
«Nales (Radio Disney Vivu)» (con Repartu de Soy Luna)
«Solo El to» (con Ruggero Pasquarelli) (versión n'italianu de «Qué más da») Solo El to
«Sonrir y Amar»
2017 «Siempres Xuntos» La vida ye un suañu
«La Vida ye un Suañu Valiente» (con Repartu de Soy Luna)
«Cunta Conmigo» (con Repartu de Soy Luna)
«Vives en Mi» (con Ruggero Pasquarelli)
«I've Got a Feeling» (con Valentina Zenere, Chiara Parravicini, Ruggero Pasquarelli, Michael Ronda, Lionel Ferro & Gastón Vietto)
«Namái pa Ti»
«Footloose» (con Repartu de Soy Luna)
«Vamos Andar» (con Michael Ronda)
«Non Te Pido Enforma»
«Siempres Xuntos (Versión Grupal)» (con Repartu de Soy Luna)
«Sei Unica» (con Ruggero Pasquarelli) La vida ye un suañu 2 (Italia)
«La Bikina» Cocu
2018 «A Baillar» (ft. Dani Martins)
«Manera Amar» (con Repartu de Soy Luna) Manera Amar
«Soi Yo»
«La to Cárcel» (con Michael Ronda)
«Quédate» (con Ruggero Pasquarelli)
«Espierta El mio Mundu» (con Repartu de Soy Luna)
«Si suañar Claro» (con Repartu de Soy Luna)
«Nada Podrá Parame»
«Mano a mano» (con Chiara Parravicini, Valentina Zenere, Malena Ratner, Carolina Kopelioff, Katja Martínez y Ana Jara)
«Borrar La to Mirada» (con Chiara Parravicini, Carolina Kopelioff y Ana Jara)
«Tou Puede Camudar» (con Repartu de Soy Luna)
«Quiero Escuchar»

Premios y nominacionesEditar

Añu Premiación Categoría Trabayu Resultáu
2016 Kids' Choice Awards Méxicu Actriz Favorita Soy Luna Nomada
Kids' Choice Awards Colombia Nomada
Tu Awards #Queen de Instagram Ella mesma Celda Nomada}}
Kids' Choice Awards Arxentina Actriz Favorita Soy Luna Ganadora
2017 Kids' Choice Awards Méxicu Nomada
Kids' Choice Awards Colombia Ganadora

Migrador

Ella mesma Celda Nomada}}
Tu Awards

style="background:#fbb;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Nomada

#Queen de Instagram Ganadora
2018 Premios ChipTV Meyor Actriz de Telenovela Internacional Soy Luna Nomada
Kids' Choice Awards Méxicu Actriz Favorita |

style="background:#FFc;color:black; text-align:center; vertical-align:middle;" | Pendiente

Kids' Choice Awards Arxentina Pendiente

XiresEditar

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: ČSFD. Identificador ČSFD de persona: 298768. Apaez como: Karol Sevilla. Llingua de la obra o nome: Checu. Data de publicación: 2001.
  2. Biografía Karol Sevilla Consultáu'l 1 de setiembre del 2014
  3. «mexicana-karol-sevilla-debuto-como-protagonista-de-soi-lluna-de-disney La mexicana Karol Sevilla debutó como protagonista de Soy Luna de Disney Channel xunto a Ruggero Pasquarilli». Consultáu'l 30 de mayu de 2016.
  4. Mundu TKM Karol Sevilla en Mundu TKM. Consultáu'l 1 de setiembre de 2015.
  5. «¿Quién ye Sol Benson, Karol Sevilla, la Protagonista de 'Soy Luna'?».
  6. Conoz a Karol Sevilla: La estrella de 16 años de 'Soy Luna', la nueva serie de Disney Channel. http://www.bekia.es/celebrities/noticias/conoz-karol-sevilla-estrella-16-anos-soi-lluna-nueva-serie-disney-channel/. 
  7. El Magu de Oz
    • Archiváu el 4 de marzu de 2016 na Wayback Machine. El magu de oz con Karol Sevilla. Consultáu'l 1 de setiembre del 2015.
  8. «Disney Channel prepara l'estrenu de 'Soy Luna', la heredera del superéxito 'Violetta'». Consultáu'l 30 de mayu de 2016.
  9. «protagonistes-de-soi-lluna-la-nueva-serie-de-disney-channel.html Asina son los protagonistes de Soy Luna, la nueva serie de Disney Channel». Consultáu'l 30 de mayu de 2016.
  10. www.alfilodelaimagen.com, AL Filu de la Imaxe ©. «Galería Plaza de les Estrelles • El Meyor Centru Comercial de Méxicu» (es). Consultáu'l 27 de mayu de 2018.

Enllaces esternosEditar