Abrir el menú principal

Leonard Norman Cohen (21  de setiembre de 1934Westmount Traducir - 7  de payares de 2016Los Angeles)[1] foi un poeta, novelista y cantante canadianu. En xunu de 2011 foi galardonáu col Premiu Príncipe d'Asturies de les Lletres[2]

Leonard CohenPicto infobox character.png
Leonard Cohen 1 2013.jpg
Vida
Nome completu Leonard Norman Cohen
Nacimientu Westmount Traducir21  de setiembre de 1934
Nacionalidá Bandera de Canadá Canadá
Residencia Montreal
Westmount Traducir
Grupu étnicu asquenazí Traducir
pueblu xudíu
Fallecimientu

Los Angeles7  de payares de 2016

(82 años)
Sepultura Mont-Royal Traducir
Montreal
Causa de la muerte cáncanu
caída Traducir
Familia
Pareyes Marianne Ihlen
Dominique Issermann
Rebecca De Mornay
Suzanne Elrod
Fíos/es
Estudios
Estudios Westmount High School Traducir
Universidá de Columbia
Universidad McGill Traducir
(1951 - 1955) Grau n'Artes
Llingües francés
inglés
Alumnu/a de Solomon Klonitzky-Kline
Oficiu
Oficiu cantautor, poeta, artista caleyeru, novelista, escritor, músicu, actor, pianista, guionista, actor de cine y productor discográficu
Trabayos destacaos Songs from a Room
Various Positions
Old Ideas
The Future Traducir
Halle
Premios
Nominaciones
Influyencies Federico García Lorca
Miembru de Academia Estauxunidense de les Artes y les Ciencies
Xéneru artísticu Rock
Spoken word Traducir
Folk rock
Synth pop
Música del mundu
soft rock Traducir
pop
música folk
Pop rock
Blues
Mena de voz Barítonu
baxu-barítonu
Instrumentu musical guitarra
Pianu
Discográfica Columbia Records
Creencies
Relixón Budismu
Xudaísmu
Cienciología
IMDb nm0169552
www.leonardcohen.com
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Leonard Cohen nació nel somantu d'una familia xudía de clase media d'ascendencia lituana en Montreal y medró en Westmount. So padre, Nathan Cohen, yera propietariou d'una tienda de corte y confeción y morrió cuando Leonard tenía nueve años d'edá. Según la tradición familiar, los Cohen descienden de los Kohanim. "Fui queríu como un mesíes", contó Cohen a Richard Golstein en 1967, "y decíenme que descendía d'Aarón" ("cohen" significa "sacerdote" n'hebreo). Na so adolescencia aprendió guitarra; formará más sero un grupu d'inspiración country-folk, los Buckskin Boys.

DiscografíaEditar

  • Songs of Leonard Cohen] (1968)
  • Songs from a Room (1969)
  • Songs of Love and Hate (1971)
  • New Skin for the Old Ceremony (1974)
  • Death of a Ladies' Man] (1977)
  • Recent Songs (1979)
  • Various Positions (1984)
  • I'm Your Man (1988)
  • The Future (1992)
  • Ten New Songs (2001)
  • Dear Heather (2004)
  • Old Ideas (2012)
  • Popular Problems (2014)

Recopilatorios y direutosEditar

  • Live Songs (1973)
  • The Best of Leonard Cohen (1975)
  • More Best of Leonard Cohen (1997)
  • Live in Concert (1994)
  • Field Commander Cohen: Tour of 1979 (2001)
  • The Essential Leonard Cohen (2002)
  • Live in London (2009)
  • Live At The Isle Of Wight 1970 (2009)
  • Songs From The Road (2010)

ReferenciesEditar

Enllaces esternosEditar


Esti artículu ye un entamu. Pues ayudar a la Wikipedia n'asturianu ampliándolu.