Luisa Eugenia Navas

botánica

Luisa Eugenia Navas Bustamante (27 de xunetu de 1920Chillán – 18 de payares de 2020Santiagu) ye una farmacéutica y botánica chilena.[2]

Luisa Eugenia Navas
Vida
Nacimientu Chillán27 de xunetu de 1920[1]
Nacionalidá Bandera de Chile Chile
Muerte Santiagu18 de payares de 2020[1] (100 años)
Estudios
Estudios Universidá de Chile
Llingües falaes castellanu[1]
Oficiu botánica
Emplegadores Universidá de Chile
Abreviatura en botánica L.E.Navas (IPNI)
Cambiar los datos en Wikidata

Biografía editar

El 9 de mayu de 1951 consiguió'l so títulu de químicu-farmacéutica, nesi mesmu añu ye Ayudante de la Cátedra de Botánica na Escuela de Química y Farmacia de la Universidá de Chile. En 1958 xube a Profesor estraordinariu”, y ayudante d'Hugo Gunckel nel Institutu Pedagóxicu, Seición de Plantes y finalmente caderalga de Criptogamia de la Facultá de Ciencies Químiques y Farmacéutiques en 1985.

Tempranamente, cuando se dedica al estudiu de les algues marines, allegaba col so padre a la Estación marina de Bioloxía en Montemar. Cola autorización del decanu de Farmacia, ella allegaba dos veces per selmana al Muséu Nacional. Por encargu d'Humberto Fuenzalida, reorganiza la Seición Botánica de Criptogamia. Con una beca de la Unesco estudia Ecoloxía Vexetal en Méxicu, na Escuela Politéunica colos especialistes de Montpellier y del San Luis de Potosí. Y allega más palantre al xardín botánicu de la Universidá central de Caracas.

Delles publicaciones editar

  • 1966. Monografia sobre las Parietarias de Chile. Rev Universitaria 48 9-17
  • 1971. "Distribución Xeográfica de les Mirtáceas Chilenes". Boletín del Muséu Nacional d'Historia Natural. Chile. 29: 223-247. en llinia

Llibros editar

  • 1976. Flora de la cuenca de Santiago de Chile. Vol. 2. Editor Andrés Bello, 559 pp. en llinia

Dellos taxones de L.E.Navas editar

[4][5]

Abreviatura editar

L'abreviatura L.E.Navas emplégase pa indicar a Luisa Eugenia Navas como autoridá na descripción y clasificación científica de los vexetales. (consulta la llista de tolos xéneros y especies descritos por esta autora nel IPNI).

Referencies editar

Enllaces esternos editar