Mabel Taliaferro

Mabel Taliaferro

Mabel "Nell" Taliaferro (21 de mayu de 188724 de xineru de 1979) foi una actriz teatral y cinematográfico estauxunidense, activa na dómina del cine mudu y conocida como la Novia de les Películes Americanes.

Mabel Taliaferro35mm film frames.svg
Mabel Taliaferro retouched.jpg
The Sweetheart of American Movies
Vida
Nacimientu

Nueva York21  de mayu de 1887

[2]
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Muerte

Honolulu24  de xineru de 1979

[2] (91 años)
Familia
Hermanos/es
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de cinesufraxista
Miembru de National Woman's Party (es) Traducir
IMDb nm0848065
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

El so nome completu yera Maybelle Evelyn Taliaferro, y nació na ciudá de Nueva York. Criada en Richmond (Virxinia), yera descendiente per caña paterna d'una de les primeres families que s'asitiaron en Virxinia nel sieglu XVII, los Taliaferro, orixinaria del norte d'Italia. Taliaferro yera la hermana de l'actriz teatral y cinematográfico Edith Taliaferro y prima de l'actriz Bessie Barriscale.

En 1912 empecipió la so carrera actuando pa los Selig Studios con una versión de Cenicienta coprotagonizada pol so home, Thomas Carrigan.[3] Siguió trabayando nel cine hasta'l so retiru en 1921. Aun así, en 1940 participó nun últimu filme, My Love Came Back.

Mabel Taliaferro finó en 1979 en Honolulu, Ḥawai.

FilmografíaEditar

 
The Dawn of Love (1916)
 
The Jury of Fate (1917)
  • My Love Came Back (1940)
  • Alexander Hamilton (1924)
  • The Rich Slave (1921)
  • Sentimental Tommy (1921)
  • The Mite of Love (1919)
  • Draft 258 (1917)
  • Peggy Leads the Way (1917)
  • The Jury of Fate (1917)
  • Peggy, the Will O' the Wisp (1917)
  • The Barricade (1917)
  • A Wife by Proxy (1917)
  • The Sunbeam (1916)
  • The Dawn of Love (1916)
  • God's Half Acre (1916)
  • Snowbird (1916)
  • Her Great Price (1916)
  • The Three of Us (1914)
  • The Sunbeam (1912)
  • Cinderella (1911; estrenada'l 1 de xineru de 1912)

Obres teatralesEditar

  • Springtime Folly (1951)
  • Bloomer Girl (1946)
  • Victory Belles (1944)
  • George Washington Slept Here (1941)
  • Back Fire (1932)
  • The Piper (1920)
  • Luck in Pawn (1919)
  • Young Wisdom (1914)
  • The Call of the Cricket (1910)
  • Springtime (1909)
  • Polly of the Circus (1908)
  • Pippa Passes (1906)
  • You Never Can Tell (1905)
  • Mrs. Wiggs of the Cabbage Patch (1905)
  • The Land of Heart's Desire (1903)
  • The Consul (1903)
  • The Little Princess (1903)
  • An American Invasion (1902)
  • The Price of Peace (1901)
  • Lost River (1900)
  • Children of the Ghetto (1899)

TelevisiónEditar

  • The De Santre Story (1956)
  • The Hat from Hangtown (1952)
  • Mistress Sims Inherits (1949)
  • You Can't Take It with You (1945)

ReferenciesEditar

  1. 1,0 1,1 Afirmao en: Internet Movie Database. Identificador IMDb: nm0848065. Data de consulta: 10 xineru 2016. Llingua de la obra o nome: inglés.
  2. 2,0 2,1 Afirmao en: Internet Broadway Database. Identificador de persona d'Internet Broadway Database: 61796. Apaez como: Mabel Taliaferro. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  3. Pictorial History of the Silent Screen by Daniel Blum c. 1953 page 25
  • New York Times MABEL TALIAFERRO HURT IN CAR CRASH;Badly Cut on Arm and Bruised When Brougham is Wrecked on Broadway...(Vienres 27 d'avientu de 1907)

Enllaces esternosEditar