Marilyn Monroe

actriz, cantante y modelu estaunidense
Wikipedia:Wikipedia:Llista d'artículos que toa Wikipedia tien que tener/Archivu

Norma Jeane Mortensen (1  de xunu de 1926Los Angeles - 4  d'agostu de 1962Brentwood (es) Traducir), más conocida como Marilyn Monroe, foi una actriz estauxunidense ñacida en Los Angeles (California) que llegó a ser un símbolu sexual de los años 1950.

Marilyn Monroe35mm film frames.svg
Marilyn Monroe in 1952 TFA.jpg
Vida
Nacimientu

Los Angeles[1]1  de xunu de 1926

[14]
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Llingua materna inglés estauxunidense
Muerte

Brentwood (es) Traducir4  d'agostu de 1962

[6] (36 años)
Sepultura Cementeriu Westwood Village Memorial Park
Causa de la muerte sobredosis de barbitúricos (es) Traducir
Familia
Padre Charles Stanley Gifford
Madre Gladys Moore
Casada con James Dougherty (es) Traducir  (19 xunu 1942 -  13 setiembre 1946)
Joe DiMaggio  (14 xineru 1954 -  31 ochobre 1955)
Arthur Miller  (29 xunu 1956 -  24 xineru 1961)
Estudios
Estudios Escuela Preparatoria University (es) Traducir
Lee Strasberg Theatre and Film Institute (es) Traducir
Van Nuys High School (en) Traducir
Universidá de California en Los Angeles
(1951 - : ciencia de la literatura (es) Traducir, arte
Llingües inglés
Alumna de Lee Strasberg
Constance Collier
Oficiu
Oficiu actriz de cine, modelu, productora de cine, cantante, autobiógrafa, playmatefotomodelu
Altor 168 cm
Premios
Instrumentu musical voz
Discográfica RCA Records
Creencies
Relixón Xudaísmu
Cristianismu
IMDb nm0000054
marilynmonroe.com
Marilyn Monroe Signature.svg
Cambiar los datos en Wikidata
Marilyn Monroe photo pose Seven Year Itch.jpg

FilmografíaEditar

  • Something's Got to Give, (inacabada, 1962)
  • The Misfits (1961)
  • Let's Make Love (1960)
  • Some Like It Hot (1959)
  • The Prince and the Showgirl (1957)
  • Bus Stop (1956)
  • The seven year itch (1955)
  • River of no return (1954)
  • There's No Business Like Show Business (1954)
  • Gentlemen prefer blondes (1953)
  • How to marry a millionaire (1953)
  • Don't Bother to Knock (1952)
  • O. Henry's Full House (1952)
  • Clash by Night (1952)
  • Monkey Business (1952)
  • We're Not Married (1952)
  • Niagara (1952)
  • Home Town Story (1951)
  • Love Nest (1951)
  • As Young As You Feel (1951)
  • Let's Make It Legal (1951)
  • Right Cross (1950)
  • The Fireball (1950)
  • The Asphalt jungle (1950)
  • All About Eve (1950)
  • A Ticket to Tomahawk (1950)
  • Ladies of the Chorus (1949)
  • Love Happy (1949)
  • Scudda-Hoo! Scudda-Hay! (1948)
  • Dangerous Years (1947)
  • The Shocking Miss Pilgrim (1947)

ReferenciesEditar

  1. 1,0 1,1 Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 10 avientu 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña. Error de cita: La etiqueta <ref> ye inválida; el nome «Q36578» ta definíu delles vegaes con distintu conteníu
  2. Tienes d'especificar urlarchivu = y fechaarchivu = al usar {{cita web}}.«Marilyn Monroe Biography».
  3. Imaxe: Marilyn Monroe Birth Certificate.jpg. Afirmao en: certificado de nacimiento. Data de creación o fundación: 5 xunu 1926.
  4. Biblioteca Nacional de Francia. «autoridaes BNF» (francés). Consultáu'l 10 ochobre 2015.
  5. Afirmao en: SNAC. Identificador SNAC Ark: w6rf6f17. Apaez como: Marilyn Monroe. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  6. 6,0 6,1 Afirmao en: Find a Grave. Identificador Find a Grave: 725. Apaez como: Marilyn Monroe. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés. Error de cita: La etiqueta <ref> ye inválida; el nome «Q63056» ta definíu delles vegaes con distintu conteníu
  7. Afirmao en: filmportal.de. Identificador Filmportal: 26055af799ba47a89b4c7408bc4a1771. Apaez como: Marilyn Monroe. Data de consulta: 9 ochobre 2017.
  8. Afirmao en: FemBio. FemBio ID: 19942. Apaez como: Marilyn Monroe. Data de consulta: 9 ochobre 2017.
  9. Afirmao en: Dutch Top 40. Nederlandse Top 40 artist ID: marilyn-monroe. Apaez como: Marilyn Monroe. Data de consulta: 9 ochobre 2017.
  10. Afirmao en: Munzinger-Archiv. Identificador Munzinger: 00000005823. Apaez como: Marilyn Monroe. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: alemán.
  11. «Enciclopedia Brockhaus» (alemán). Consultáu'l 9 ochobre 2017.
  12. Afirmao en: Gran Enciclopèdia Catalana. Identificador de la Gran Enciclopedia Catalana: 0043457. Apaez como: Marilyn Monroe. Editorial: Grup Enciclopèdia Catalana. Llingua de la obra o nome: catalán.
  13. Afirmao en: GeneaStar. GeneaStar person ID: monroe. Apaez como: Marilyn Monroe.
  14. Afirmao en: Roglo. Roglo person ID: p=norma+jeane;n=mortenson. Apaez como: Norma Jeane Mortenson.

Enllaces esternosEditar