Abrir el menú principal

BiografíaEditar

Él yera miembru del Actors Studio y más tarde pasaría a formar actores como Debra Winger, Henry Silva, Henry y Tony Sirico. Él yera l'autor de la obra de Broadway Un sombreru llenu d'agua, que duró 389 actuaciones en 1955 y 1956. Ye protagonizada por Ben Gazzara y Shelley Winters nos dos papeles principales. Darréu, afíxose como una película en 1957. La película foi depués nomáu pa un Premiu de l'Academia al Meyor Actor nun Papel Protagónico (Anthony Franciosa). Más tarde, un 1968 fixo pa la televisión la versión (como una obra de teatru filmada) protagonizada por Sandy Dennis, Michael Parks, y Peter Falk nos papeles principales.

Tamién foi co-guionista de la película de Elvis Presley titulada King Creole (1958).

Como actor, Gazzo foi nomáu pa un Premiu de l'Academia al Meyor Actor Secundariu pol so papel como Frank Pentangeli en The Godfather Part II. Él perdió, y Robert De Niro, quien actuó na mesma película, ganó.

Gazzo morrió d'un derrame cerebral en 1995. Foi soterráu nel Westwood Village Memorial Park Cemetery en Los Angeles.

FilmografíaEditar

  • On the Waterfront (1954)
  • The Gang That Couldn't Shoot Straight (1971)
  • The Godfather Part II (1974)
  • Kojak (1975)
  • Black Sunday (1977)
  • Starsky y Hutch (1977)
  • Barnaby Jones (1977)
  • Baretta (1977)
  • Columbo (1978) episodiu "Asesinatu baxu cristal"
  • Fingers (1978)
  • King of the Gypsies (1978)
  • Taxi (1979)
  • The Fish That Saved Pittsburgh (1979)
  • Gangsters (1979)
  • Border Cop (1979)
  • Fantasy Island (1979)
  • Love and Bullets (1979)
  • Alligator (1980)
  • Cuba Crossing (1980)
  • Sizzle (1980)
  • Magnum, P.I. (1981) episodiu "The Ugliest Dog in Hawaii"
  • Body and Soul (1981)
  • The Winter of Our Discontent]] (1983)
  • Sudden Impact (1983)
  • Cannonball Run II (1984)
  • Fear City (1984)
  • Cookie (1989)
  • Beyond the Ocean (1990)
  • Forever (1991)
  • Last Action Hero (1993)
  • Ring of Musketeers (1994)
  • L.A. Law (1994) (episodiu "McKenzie, Brackman, Barnum & Bailey")

BibliografíaEditar

  • Bacarella, Michael, ItalActors: 101 Years of Italian Actors in O.S. Entertainment, The National Italian American Foundation

Enllaces esternosEditar