Los montes Cambrianos (inglés: Cambrian Mountains ) son una serie de cordales en Gales, algamando dende, ya incluyendo tamién, los montes de Gales del Sur de Brecon Beacons, Carmarthenshire norte y Ceredigion, hasta Snowdonia en Gales del Norte.

Montes Cambrianos
cordal y Sitio de especial interés científico (es) Traducir
Situación
PaísBandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Nación constitutivaBandera de Gales Gales
Área principal Powys
Coordenaes 52°25′N 3°30′W / 52.42°N 3.5°O / 52.42; -3.5
Montes Cambrianos alcuéntrase en Reinu Xuníu
Montes Cambrianos
Montes Cambrianos
Montes Cambrianos (Reinu Xuníu)
Cambiar los datos en Wikidata

Orixinalmente, el términu «Cambrian Mountains» foi aplicáu nun sentíu xeneral de la mayor parte de la tierra alta de Gales. Dende los cincuenta, la so aplicación convirtióse en daqué crecientemente alcontráu nes tierres altes del centru de Gales conocíes en idioma galés como'l Elenydd (que s'estiende dende Pumlumon hasta Mynydd Mallaen).

A esti pandorial maneru y escasamente pobláu llámase-y de cutiu afectusamente como'l desiertu de Gales. El puntu más altu del cordal ye Pumlumon. La rexón inclúi la fonte del ríu Severn y el Wye, y foi propuestu como un Parque nacional. Ye la clase de llocalidá del periodu cambrianu de la Era Paleozoica (542-488 Ma).

Cefn Croes, el llugar d'un revesosu proyeutu eólicu, ta nos montes Cambrianos, xusto al sur de la carretera A44 ente Aberystwyth y Llangurig.[1], [2],[3]

Nos montes Cambrianos tamién tán los banzaos del valle de Elan y Llyn Brianne, qu'apurren agua pa les Midlands ingleses occidentales y pal sur de Gales, respeutivamente. Tamién contienen el banzáu de Clywedog y el de Nant y Moch.

Principales cumes de los Cambrianos editar

Ver tamién editar



Referencies editar

Enllaces esternos editar