Natalie Dormer

actriz británica

Natalie Dormer (11 de febreru de 1982Reading) ye una actriz británica, más conocida por haber interpretáu a Ana Bolena na serie The Tudors y a Margaery Tyrell na serie Game of Thrones.

Natalie Dormer
Vida
Nacimientu Reading11 de febreru de 1982[1] (42 años)
Nacionalidá Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Estudios
Estudios Academia de Arte Dramático Webber Douglas (es) Traducir
Maiden Erlegh Chiltern Edge (en) Traducir
Reading Blue Coat School (en) Traducir
Llingües falaes inglés
Oficiu actriz, actriz de teatru, actriz de cineguionista
IMDb nm1754059
Cambiar los datos en Wikidata

Biografía editar

Estudió na escuela secundaria Chiltern Edge, antes de camudase a la Reading Blue Coat School, una escuela independiente pa moces, pal sixth form. Mientres la so etapa escolar estudió danza na Allenova School of Dancing,[2] antes d'entrar a l'Academia d'Arte Dramático Webber Douglas, en Londres. Dormer practica esgrima y ye miembru de la London Fencing Academy.

En 2007 empezó a salir col direutor irlandés Anthony Byrne,[3][4] en 2011 la pareya anunció que se comprometieren. En setiembre de 2013 la pareya anunció que terminaren el so compromisu.[5]

Carrera editar

Seis meses dempués de graduase de l'academia Webber, Natalie llogró la so primer interpretación nuna película cuando fizo una audición y llogró'l papel de Victoria na película Casanova, xunto a Heath Ledger y Sienna Miller. El direutor Lasse Hallström quedó tan impresionáu poles dotes risibles de Natalie, qu'amplió'l so papel na película. Dempués d'ello, robló un contratu por trés películes con Disney Touchstone.

En 2006 apaeció nes series Distant Shores y en Rebues onde interpretó a Phillippa Balfour.

En 2007 interpretó a la periodista Cassie na película Un plan brillosu interpretada por Michael Caine y Demi Moore, esi mesmu añu saltó a la fama cuando se xunió al repartu principal de la serie The Tudors onde interpretó a la reina Ana Bolena, la segunda esposa del Rei Enrique VIII d'Inglaterra mientres les primeres dos temporaes, hasta 2008 dempués de que'l so personaxe morriera degolláu. Darréu apaeció de nuevu mientres la cuarta temporada en 2010 cuando'l monarca suañó coles sos antigües esposes.

En 2009 apaeció na película Miss Marple: Why Didn't They Ask Evans? onde interpretó a Moira Nicholson, tamién fixo un papel en Masterwork y en City of Life onde interpretó a Olga. Emprestó la so voz pal personaxe de Serafina de la novela de Sarah Dunant Sagraos Corazones, Serafina ye una neña de 16 años que vive na Italia renacentista.

En 2011 llogró'l papel principal na película Shadowland 3D, una adautación de la novela homónima de Peter Straub.[6] Esi mesmu añu interpretó a la soldáu Lorraine na película Capitán América: el primer vengador, protagonizada por Chris Evans, tamién interpretó a Elizabeth Boyles-Lyon na película W.E. y a la periodista Celeste Chevalier en Poe. Al respective de la pequeña pantalla, apaeció de forma recurrente na serie dramática Silk.

N'abril de 2011 xunir al repartu del drama de terror The Fades onde interpretó a Sarah, una muyer que puede ver el futuru, sicasí'l so habilidá meter en problemes con "The Fades" y dempués de que de secute sume, empiecen a pensar que ta muerta y los barruntos cayen en contra del so ex-maríu Mark (Tom Ellis).[7][8]

En 2012 xunir al repartu de la serie Xuegu de tronos onde interpreta a Margaery Tyrell, la esposa de Renly Baratheon, el pretendiente al tronu de Poniente, y tres la muerte d'ésti la prometida de Joffrey I Baratheon, el rei de Poniente, y posteriomente como esposa del rei Tommen Baratheon[9]

En 2013 xunir al repartu recurrente de la primer temporada de la serie Elementary onde interpreta a Irene Adler. Esi mesmu añu interpretó a la enfermera Gemma na película Rush basada na temporada de Fórmula 1 de 1976 y el duelu pol títulu ente James Hunt y Niki Lauda.

En 2014 Natalie apaeció na película The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 interpretando a Cressida[10], un papel que volvió interpretar en 2015 na segunda parte de la tercer película, The Hunger Games: Mockingjay – Part 2. Ente 2008 y 2010 filmó la película Fencewalker del direutor Chris Carter, qu'entá nun foi estrenada por nun atopar distribuidora. Desconozse si la película va ver la lluz dalgún día.

A finales de xineru del 2016 anuncióse que se xuniera al repartu de la película d'espíes Official Secrets onde va interpretar a Katharine Gun, una moza oficial d'intelixencia británica. Na película va compartir creitos colos actores Paul Bettany, Martin Freeman, Anthony Hopkins y Harrison Ford. La película va tar basada nel bestseller The Spy Who Tried To Stop A War: Katherine Gun And The Secret Plot To Sanction The Iraq Invasion de Marcia y Thomas Mitchell.[11]

En 2016 anuncióse que se xuniera al repartu de la película In Darkness onde va dar vida a Sophia, una música que tien una discapacidá visual. Na película va compartir creitos col so compañeru de Xuegu de Tronos, l'actor Ed Skrein.

Filmografía editar

Series de televisión editar

Añu Títulu Personaxe Notes
2006 Rebues Phillippa Balfour episodiu "The Falls"
Distant Shores Mujer episodio #1.1
2007-2010 The Tudors Ana Bolena 21 episodios
2011 The Fades Sarah 6 episodios[12]
Silk Niamh Cranitch 6 episodios
2012 - 2016 Game of Thrones Margaery Tyrell 26 episodios
2013 Elementary Irene Adler/Jamie Moriarty 5 episodios
2015 The Scandalous Lady W Seymour Worsley Película pa televisión
2018 El misteriu de Hanging Rock Mrs. Appleyard 6 episodios

Cine editar

Añu Títulu Personaxe Notes
2005 Casanova Victoria
2007 Un plan brillosu Cassie
2009 City of Life Olga
Masterwork Mo Murphy Película pa televisión
Marple: Why Didn't They Ask Evans? Moira Nicholson Película pa televisión
2011 Capitán América: el primer vengador Soldáu Lorraine
Poe Celeste Chevalier Película pa televisión
W.E. Elizabeth Bowes-Lyon
2013 Rubicon Sarah
Fencewalker Sarah
The Counselor Mozu
A Long Way from Home Suzanne
The Brunchers Ella Curtiumetraxe - xunto a Tom Burke y Rufus Sewell
Rush Enfermera Gemma
2014 The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 Cressida
The Riot Club Charlie
Shadowland 3D
The Girl Who Invented Kissing Patti
2015 The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 Cressida
2016 The Forest Sara Price / Jess Price
Patient Zero Dra. Gina Rose
2018 In Darkness Sofia McKendric / Belma

Teatru editar

Añu Títulu Rol Notes
2003 The Comedy of Errors The

Cliveden Open Air Theatre

2010 Sweet Nothings Mizi Young Vic
2010 .45 Pat Hampstead Theatre
2012 After Miss Julie Miss Julie Young Vic

Videos musicales editar

Añu Cantar Artista
2014 Someone New Hozier

Videoxuegos editar

Añu Títulu Rol
2014 Game of Thrones Margaery Tyrell
2017 Mass Effect: Andromeda Dra. Lexi T'Perru

Premios y nominaciones editar

Añu Categoría Premiu Serie Resultáu
2008 Meyor actuación nun rol protagonista dramáticu continuu Canadian Gemini Awards The Tudors Nomada
2009 Meyor actuación nun rol protagonista dramáticu continuu Canadian Gemini Awards The Tudors Nomada

Referencies editar

Enllaces esternos editar