Olga Kurylenko

Olga Kurylenko (Ucraín: Ольга Костянтинівна Куриленко, Berdyansk, República Socialista Soviética d'Ucraína; 14 de payares de 1979) ye una modelu y actriz francu-ucraína. Dióse a conocer y adquirió fama internacional n'interpretando'l so papel de Chica Bond na película Quantum of Solace.

Olga Kurylenko35mm film frames.svg
Olga Kurylenko Berlin 2015.jpg
Vida
Nacimientu

Berdyansk14  de payares de 1979

[3] (41 años)
Nacionalidá Bandera de Ucraína Ucraína
Bandera de la Xunión Soviética Xunión Soviética  (1979 -  1991)
Bandera de Francia Francia  (2001 -
Llingua materna rusu
Familia
Pareyes Max Benitz
Danny Huston
Estudios
Llingües francés
ucraín
Oficiu
Oficiu actriz de cine, modeluactriz
Altor 176 cm
Premios
IMDb nm1385871
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Olga Kurylenko foi afayada a los 15 años d'edá por una buscadora de modelos mientres taba de vacaciones en Moscú.[5]

Treslladóse a París a los 16 años, au robló pola axencia de modelos Madison, y a los pocos años yá yera portada de les revistes Elle, Marie-Claire y Madame Figaro.[6] En 2001 llogró la nacionalidá francesa tres el so matrimoniu col fotógrafu de moda francés Cédric van Mol. Empieza la so carrera filmográfica en Francia en 2005.

Recibió'l certificáu d'Excellence Award nel Festival de Cine de Brooklyn (BFF) de 2006, pola so actuación en L'Annulaire, de la realizadora francesa Diane Bertrand. Tamién actuó na película colectiva Paris, je t'aime, concretamente nel segmentu Quartier de la Madeleine, de Vincenzo Natali, al pie d'Elijah Wood.

En 2007 actuó en Hitman, xunto con Timothy Olyphant. Pero la so fama aumenta gracies al so papel como Chica Bond (de nome Camille) na película del axente 007 Quantum of Solace.[7]

En 2011 protagonizó n'Ucraína la película La Terre outragée (n'inglés: Land of Oblivion), de la realizadora francu-israelina Michale Boganim. Ye una de les primeres películes de ficción sobro la catástrofe de Chernobyl, 25 años dempués de la esplosión de la central nuclear. El mesmu añu protagonizó tamién la película de Terrence Malick To the Wonder, xuntu con Ben Affleck, Javier Bardem y Rachel McAdams.

Protagonizó depués la serie Magic City, estrenada'l 30 de marzu de 2012.

En 2013 tuvo un papel importante na película estauxunidense Oblivion, de ciencia ficción, empobinada y coproducida por Joseph Kosinski, y protagonizada por Tom Cruise y Andrea Riseborough, ente otros.

En 2018 protagonizó xunto con Rowan Atkinson la película Johnny English: de nueves n'aición nel papel d'Ophelia Bhuletova.

FilmografíaEditar

 
Olga Kurylenko.
  • L'Annulaire (2005).
  • Paris, je t'aime (2006).
  • Pórtelu-bonheur (2006).
  • Le serpent (2006).
  • Suspectes (2007).
  • Hitman (2007).
  • Tyranny (2007).
  • Max Payne (2008).
  • Quantum of Solace (2008).
  • Kirot – The Assassin Next Door (2009).
  • Centurión (2010).
  • Vas Atopar dragones (2011).
  • To the Wonder (2012).
  • La terre outragée (2012).
  • The Expatriate (El postreru testigu) (2012).
  • Siete psicópates (2012).
  • Oblivion (2013).
  • Vampire Academy (2014).
  • The November Man (La combalechadura de payares, 2014).
  • The Water Diviner (El maestru de l'agua, 2014).
  • Un día perfectu (2015).
  • Momentum (2015).
  • La corrispondenza (2016).
  • Salty (2017).
  • La muerte de Stalin (2017)
  • Mara (2018).
  • The Man Who Killed Don Quixote (2018)
  • Johnny English Strikes Again (2018)
  • L'emperador de París (2018)
  • Dans la brume (2018)
  • L’intervention (La intervención, 2019)
  • La mensaxera (2019)
  • Los traductores (2020)
  • La badea del silenciu (2020)
  • The Hunting (2021)

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Identificador GND: 142948055. Data de consulta: 13 ochobre 2015. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  2. Afirmao en: filmportal.de. Identificador Filmportal: 6bf867703a1b4b4a8b6d22afc46c931f. Apaez como: Olga Kurylenko. Data de consulta: 9 ochobre 2017.
  3. Afirmao en: Munzinger-Archiv. Identificador Munzinger: 00000030401. Apaez como: Olga Kurylenko. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: alemán.
  4. 4,0 4,1 «Première» (francés). Consultáu'l 23 agostu 2020.
  5. Richard Purden (20 de setiembre de 2007). «Celeb Chats: 'Bondage is beautiful to me'». The Sun. Consultáu'l 22 de setiembre de 2007. (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'historial y la última versión).
  6. Fashion Model Directory (FMD). «Olga Kurylenko» (inglés). Consultáu'l 26 de julio de 2013.
  7. New Bond film title is confirmed. http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/7206997.stm. 

Enllaces esternosEditar