Samantha Shelton

Samantha Sky Shelton (n. 15 de payares de 1978)[2] ye una actriz y cantante estauxunidense.

Samantha Shelton35mm film frames.svg
Vida
Nacimientu

Los Angeles15  de payares de 1978

[1] (42 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Familia
Hermanos/es
Estudios
Estudios University of North Carolina School of the Arts (en) Traducir
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de televisiónactriz de cine
IMDb nm1009568
Cambiar los datos en Wikidata

Primeros añosEditar

Samantha Shelton nació en Los Angeles, California, del direutor Christopher y Carol Stromme. Ella tien trés hermanes mayores, Koren, Erin y una que tamién ye actriz Marley Shelton. Samantha estudió actuación mientres asistía a North Carolina School of the Arts y en Los Angeles High School of the Arts.

CarreraEditar

ActuaciónEditar

El so debú foi na película Hairshirt como camarera, ante varios papeles como convidaes en series de televisión, incluyendo un papel recurrente en Judging Amy. Tuvo un papel secundariu en White Oleander como una moza embarazada en cuidu de crianza. En 2003, protagonizó xunto a la so hermana Marley na película independiente Moving Alan, y ella desempeñó'l papel de meyor amiga en Learning Curves y Shopgirl. Tamién interpretó a una recepcionista na esitosa película independiente Ellie Parker. Dalgunes de les sos escenes fueron cortaes, pero puede atopase na seición "carauterístiques especiales" del DVD.

A principios de 2006, terminó'l rodaxe de la película independiente Marcus, qu'anguaño ta siendo distribuyíu en festivales de cine y tratando d'asegurar un llanzamientu cinematográficu.

En 2006, tamién actuó en Monarch Cove, una serie de televisión que salió al aire en Lifetime Network.

MúsicaEditar

De 2001 a 2005,[3] Shelton realizaba un actu de jazz cabaré en If All the Stars Were Pretty Babies cola so compañera l'actriz Zooey Deschanel.
Llanzó trés EP: Are You Kidding Around?, Cranky Moon y Sea Legs.[4]

Vida personalEditar

Ye hermana de l'actriz Marley Shelton.

FilmografíaEditar

Cine
Añu Títulu Personaxe Notes
1998 Hairshirt Waitress #2
2002 Sorority Boys Waitress
2002 White Oleander Yvonne
2003 Moving Alan Emily Manning
2003 Learning Curves Cleo
2005 Ellie Parker Rainbow
2005 Shopgirl Loki
2006 Marcus Kate
2007 Rise: Blood Hunter LA Weekly Editor
2009 Women in Trouble
2009 The Tip Curtiumetraxe
2011 Maya and Ike Curtiumetraxe
2011 Girl Walks Into a Bar
2011 6 Month Rule Melissa
Televisión
Añu Títulu Personaxe Notes
2000 Freaks and Geeks Heidi Henderson Episodiu: "We've Got Spirit"
2000-2001 Judging Amy Evie Martell 7 episodios
2001 Gilmore Girls Libby Doty Episodiu: "Presenting Lorelai Gilmore"
2002 Roswell Connie Griffin Episodiu: "Crash"
2002 Charmed Selena Episodiu: "Witch Way Now?"
2002 Another Pretty Face Hairdresser Película de televisión
2003 One Tree Hill Reagan Episodiu: "Unaired Pilot"
2003 CSI: Miami Crystal Sherwood Episodiu: "Hard Time"
2006 Gilmore Girls Walker Episodiu: "Bridesmaids Revisited"
2006 Conviction Diane Kastle 3 episodios
2006 Monarch Cove Kathy Foster 14 episodios
2007 Christmas at Cadillac Jack's Billie Película de televisión
2008 House Emmy Episodiu: "Let Them Eat Cake"
2009 Eleventh Hour Gretchen Morris Episodiu: "Olfactus"
2009 The Cleaner Jenny Episodiu: "The Turtle & The Butterfly"
2009 Castle Vixen Episodiu: "Vampire Weekend"
2010 CSI: Crime Scene Investigation Machine Gun Chick Episodiu: "Take My Life, Please"
2011 Criminal Minds Episodiu:

"With Friends Like These"

2011 Bones Antonia 'Toni' Lawrence Episodiu: "The Twist in the Twister"

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: ČSFD. Identificador ČSFD de persona: 46328. Apaez como: Samantha Shelton. Llingua de la obra o nome: Checu. Data de publicación: 2001.
  2. http://chicago.timeout.com/articles/features/85295/interview-zooey-deschanel-of-she-him
  3. http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewArtist?id=288922342

Enllaces esternosEditar