Abrir el menú principal

Marley Eve Shelton (12 d'abril de 1974) ye una actriz d'Estaos Xuníos, conocida polos sos papeles y actuaciones en películes como Valentine, Sugar & Spice (2001), Bubble Boy, na serie de televisión Eleventh hour. Más apocayá, Shelton protagonizó A Perfect Getaway (2009)y en 2011 participó en Scream 4 xunto a Hayden Panettiere.

Marley Shelton35mm film frames.svg
Marley Shelton.jpg
Shelton en 2007
Vida
Nacimientu

Los Angeles12  d'abril de 1974

(45 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Familia
Casáu/ada con Beau Flynn  (2001 -
Hermanos/es
Estudios
Estudios Universidá de California en Los Angeles
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de televisión y actriz de cine
IMDb nm0005420
Cambiar los datos en Wikidata

Primeros añosEditar

Shelton nació en Los Angeles, California, fía de Carol (nome de soltera Stromme), profesora y d'orixe cantante, y de Christopher Shelton, un direutor comercial y productor. [1] Tien trés hermanes: Samantha (tamién actriz), Koren, y Erin. Shelton creció en Eagle Rock y asistió al Eagle Rock High School. Yera animadora y foi escoyida "Reina del Cursu Escolar". Foi al baille de graduación col so entós noviu Nicholas Brendon.

CarreraEditar

Shelton empezó a actuar na so adolescencia y apaeció en delles películes feches pa televisión y películes en tou la década de 1990, incluyida la película de 1993 The Sandlot. Shelton apaeció en munches películes de la década de 2000, pero teniendo un papel inferior, actuando en películes como The Bachelor (1999), Never Been Kissed (1999), Valentine (2001), Just a Kiss (2002), Sin City (2005). Shelton tuvo un papel destacáu como la Dra. Dakota Block na película empobinada por Robert Rodríguez y Quentin Tarantino Grindhouse, apaeciendo en dambos segmentos de la película (Planet Terror y Death Proof) como'l mesmu personaxe.

N'ochobre de 2008, Shelton protagonizó la serie de CBS Eleventh hour, basada na serie de televisión británica del mesmu nome, como l'axente especial de FBI Rachel Young. L'espectáculu, sicasí, foi atayáu dempués d'una temporada, el 2 d'abril de 2009. Shelton apaeció en A Perfect Getaway (2009), protagonizada por Milla Jovovich y Timothy Olyphant, protagoniza xuntu con Carla Gugino les películes Women in Trouble y Our Lady of Victory (2010).

Vida PersonalEditar

Shelton casóse col productor Beau Flynn en 2001, en marzu de 2009 informóse qu'ella esperaba un fíu col productor.[2] El 6 de setiembre de 2009, Shelton dio a lluz a la so fía, en Los Angeles, California.[3]

FilmografíaEditar

Añu Títulu Rol Notes
1991 Grand Canyon Amanda
1993 The Sandlot Wendy Peffercorn
1994 A Friend To Die For Jamie
1995 Nixon Tricia Nixon Cox
1996 A secret between friends: Friendship that kills Jennifer Harnsberger
1997 Warriors of Virtue Elysia
Trojan War Brooke Kingsley
1998 Pleasantville Margaret Henderson
Lured Innocence Elsie Townsend
1999 Never Been Kissed Kristin Davis
The Bachelor Natalie Arden
Protect-O-Man Paige Turner
2001 Bubble Boy Chloe
Valentine Kate Davies
Sugar & Spice Diane Weston
On the Borderline Nicky
2002 Just a Kiss Rebecca
2003 Grand Theft Parsons Susie
Dallas 362 Amanda
Uptown girls Ingrid
Moving Alan Melissa Kennard
2004 The Old Man and the Studio Kaitlyn
2005 Sin City The Customer
2006 American Dreamz Jessica
The Last Kiss Arianna
Jesus, Mary and Joey Mary O'Callahan
2007 Grindhouse Dr. Dakota Block
2008 W. Fran
2009 A Perfect Getaway Cleo
Women in Trouble Cora Completáu
(Untitled) Madeleine Completáu
2010 Our Lady of Victory Hermano Domingo Completáu
Elektra Luxx
2011 Scream 4 Judy Hicks
2017 Scream 5 Judy Hicks

TelevisiónEditar

Añu Títulu Rol Notes
2004 Karen Sisco Tweety 1 episodiu
2005 American Dad! Betsy (voz) 1 episodiu
2008–2009 Eleventh hour Axente del FBI Rachel Young 18 episodios

ReferenciesEditar

Enllaces esternosEditar