Abrir el menú principal

Scott Foley (Kansas City, Missouri, Estaos Xuníos, 15 de xunetu de 1972) ye un actor estauxunidense.

Scott Foley
Scott Foley 2.jpg
Vida
Nome completu Scott Kellerman Foley
Nacimientu

Kansas City Traducir15  de xunetu de 1972

(47 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Familia
Casáu/ada con Jennifer Garner  (2000 -  2004)
Marika Dominczyk Traducir  (2007 -
Oficiu
Oficiu actor, actor de televisión, actor de cine y productor de cine
IMDb nm0004930
Cambiar los datos en Wikidata

Primeros añosEditar

Foley nació en Kansas City, Kansas, y tien dos hermanos, Chris and Sean. Los sos padres son Connie y Hugh Foley. Pasó parte de la so infancia n'Australia y Xapón, por cuenta de les demandes de la carrera del so padre, un emplegáu bancariu internacional.[1]

CarreraEditar

Unu de los roles más importantes de Foley foi'l de Noel Crane na serie televisiva Felicity. Foley tamién apaeció delles vegaes na serie Scrubs como'l noviu de Elliot Reid, y na serie Dawson's Creek como Cliff.

Foley tuvo nomáu pa los Teen Choice Award pol so rol na película Scream 3. Amás de l'actuación, Foley desempeñóse como direutor nun episodiu de Felicity llamáu "El graduáu" y nun episodiu de Monk llamáu "Monk, y l'emplegáu del mes". Tamién produció la comedia A.U.S.A. Tuvo un rol protagónico na serie The Unit de la CBS, y tamién participó d'un capítulu de la serie House. Scott Foley apaeció en tres episodios de la serie Cougar Town.[2]

Vida personalEditar

Tuvo casáu ente'l 19 d'ochobre de 2000 y el 30 de marzu de 2004 cola actriz Jennifer Garner y dende el 5 de xunu de 2007 ta casáu cola tamién actriz Marika Dominczyk, [3] con quien tien dos fíos, Marley Addison Foley y Keller Aleksander Foley.

FilmografíaEditar

Películes
Añu Títulu Papel Notes
2000 Self Storage Zack Griffey
Scream 3 Roman Bridger Teen Choice Award (Nomáu)
2001 Stealing Time Casey Shepherd
2002 Below Lt. Steven Coors
2014 Let's Kill Ward's Wife (post-producción) Tom
Televisión
Añu Títulu Papel Notes
1995 Sweet Valley High Zack Episodiu: Blunder Alley
1997 Crowned and Dangerous Matt Telefilme
Step by Step Jeremy Beck Episodiu: A Star is Born
1998 Dawson's Creek Cliff Elliot 5 episodios
Someone to Love Me: A Moment of Truth Movie Ian Hall Telefilme
Forever Love David Telefilme
1998–2002 Felicity Noel Crane 84 episodios
Teen Choice Award (4 nominaciones)
1999 Zoe, Duncan, Jack and Jane Montana Kennedy 2 episodios: Pilotu, Everything You Want to Know About Zoe
2002 Girls Club Wayne Henry Episodiu: Pilotu
2002–2009 Scrubs Sean Kelly 12 episodios
2003 A.U.S.A. Adam Sullivan
2004 Jack & Bobby Lars Christopher Episodiu: Election Night
2005 House M. D. Hank Wiggen Episodiu: Sports Medicine
2006 Firestorm: Last Stand at Yellowstone Dr. Clay Harding Telefilme
2006–2009 The Unit SSG/SFC Bob Brown 69 episodios
2009 The Last Templar Sean Daly Miniseries
2010 Cougar Town Jeff 4 episodios
2010–2012 Grey's Anatomy Henry Burton
2011 True Blood Patrick Devins 1 episodiu (4.12)
2013 Scandal Jake Ballard

ReferenciesEditar

  1. http://www.tvguide.com/celebrities/scott-foley/bio/190905
  2. «Scott Foley to Guest-Star on Cougar Town». TVGuide.com. http://www.tvguide.com/News/Scott-Foley-CougarTown-1011437.aspx. 
  3. Error de cita: Etiqueta <ref> non válida; nun se conseñó testu pa les referencies nomaes bioimdb

Enllaces esternosEditar